A Debrecen a MAC ellen védheti meg bronzérmét a Magyar Kupában

   

A fővárosiaknak viszont még nincs érmük a versenysorozatban, amit mindenképpen pótolni szeretnének vasárnap.

Mindkét gárda 3-1-es vereséget szenvedett a szombati elődöntőben, a Debrecen a Miskolccal, a MAC a Fehérvárral szemben. Szégyenkezni azonban egyiküknek sincs oka, hiszen mindent megtettek annak érdekében, hogy megnehezítsék esélyesebb ellenfelük dolgát. A DHK-ból a speciális egység hatékonysága hiányzott elsősorban a nagyobb bravúrhoz, bár a bajnok már a MOL Liga rájátszásában megmutatta, hogy védekezése közel hibátlanul működik létszámhátrányban is. Szombaton csak kettős előnyből tudott gólt szerezni a Debrecen, Kaszkov lepte meg Gyenest egy lövéssel a rövid oldalról. Ezenkívül a létszámhiány és a csapatkapitány korai elvesztése is problémát jelentett a DHK-nál. A MAC ellen nagy kérdés, hogy a csapat egyik legjobb csatára, Berta Ákos ismét védőt lesz-e kénytelen játszani. Dancsfalvi sajnálatos kiesésével jó esély van rá, hogy ezúttal a támadók között számol vele Jevgenyij Muhin mester.

A MAC az utóbbi évek hagyományainak megfelelően bizonyította, hogy nincs nagy különbség az EBEL alja és a MOL Liga teteje között, 60 percen keresztül izgalmassá tudta tenni a találkozót a legjobb keretével felálló, a meccs második felében az erejét szűk 3 sorra koncentrálni kénytelen Fehérvár ellen. Még úgy is, hogy Majoross Gergely továbbra sem számíthatott Tomás Klempa és Szappanos Dávid játékára. Előbbi, a MOL Liga 48 alapszakaszmeccsén nem kevesebb mint 76 pontot termelő, pöstyéni születésű csatár az első sor egyik legfontosabb láncszeme, a mezőny egyik legjobban korcsolyázó és legtechnikásabb játékosának pótlása a szezon végén nem kis fejtörést okozhatott a szakmai stábnak. Saarenpaa ugyan kiválóan megállja a helyét Hayesék mellett is, ő viszont így a második sorból hiányzik, ahol szombaton Silló, Nagy K., Terbócs játszott, bizonyítva, hogy a névtáblánál a teljesítmény sokkal fontosabb egy-egy meccsen. A találkozó legnagyobb részében mindenesetre sikerült eltüntetni a különbséget a költségvetés és a keretek között, a harcba és az egész rájátszásba fénykorára emlékeztető módon felpörgő Tokaji Viktor csapatkapitány is elégedetten nyilatkozott a lefújást követően: “Nincs miért szégyenkeznünk, hiszen az első perces rövidzárlatunk után remekül beleálltunk a meccsbe, többször domináltunk is. Talán a rutin volt, ami a Fehérvár javára döntötte el ezt a mérkőzést. Rengeteg minőségi helyzetünk volt, amit nem tudtunk kihasználni: ha kicsit mellénk áll a szerencse, eldőlhetett volna ez a mi javunkra is.”

MACDHK

Fotó: Gróf Barbara

A Debrecen “címvédőként” érkezik a bronzmeccsbe, egy évvel ezelőtt ugyanis a klub legnagyobb sikerét elérve felállhatott a dobogóra. Ehhez akkor egy szétesőfélben lévő DAB-ot kellett legyőzni, idén viszont még a tavalyinál is jobb teljesítményre lesz szükség az éremszerzéshez. Annál is inkább, mivel a MAC is első kupaérmére hajt, a MOL Liga ezüstérmének megszerzése után a másik versenysorozatban is felállnának a dobogóra Majoross Gergely tanítványai.

Mindez újabb parázs meccset ígér, egyáltalán nem a csalódott csapatok vigaszágára lehet számítani 16:45-től a Tüskecsarnokban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum