Miskolc?Debrecen 3-1

   

A Miskolc nem tudott igazán felpörögni a mérkőzésre, a Debrecen pedig mindent kitett a jégre, ami benne volt, ennek egy helyenként izgalmas, de jobbára matiné meccs lett a vége.

A DHK-ban Hári Norbert nem játszott, Könczei Áron mégis jégre tudott lépni, Berta Ákosra pedig ismét bekként számított Jevgenyij Muhin edző.  A másik oldalon a nem teljesen egészséges Gőz Balázs pihent, Garrett Clarke pedig hetedik légiósként maradt ki.

Váltakozó játékkal, elég sok helyzettel indult a mérkőzés, a DHK egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Saluga és Könczei révén két komoly helyzettel nyitott, az első nagy Miskolc-lehetőség Somogyi előtt adódott. A 9. percben mindkét csapat elvesztette egy játékosát. Dancsfalvi lépett a támadóharmadba, ahol Dudas leütötte. A Debrecen csatára nem tudott felállni, illetve amikor megpróbálta, visszaesett a jégre. A DVTK bekkje végleges kiállítást kapott, számára véget ért az idei Magyar Kupa. Egyből után Booras is kiült, palánkra lökés miatt. A két perc kettős előnyt Kaszkov használta ki gyorsan, 1-0-ra vezetett a Debrecen. A harmad második felében széteső játékot mutattak a csapatok, a gyér érdeklődés mellett zajló találkozó csordogált.

A második harmad is lassan indult, majd elkezdődött a miskolci dominancia. Az egyenlítéshez Saluga felesleges kiállítása is kellett. Sagert, Booras, Hajós akció végén a 31. percben szerzett gólt a Jegesmedvék-csapatkapitány, csodaszép akció volt. A Debrecen megrogyott, de még tartani tudta magát. Godó volt elemében, többször is bevehette volna Gyenes kapuját, de a csatákat a kapus nyerte. Egy újabb kiállítás kellett a második DVTK-gólhoz. Dansereau a kapu előtt ért bele egy távoli lövésbe, ez is szép találat volt. 2-1-es miskolci előnnyel mentek a második pihenőre a csapatok.

MISDHK MK SF

Fotó: Gróf Barbara

A záró húsz percet előnyben kezdte a Debrecen, de játékosaiban sem tűz, sem hit nem volt ekkor. Nagyon erőtlen előnyt produkáltak. A meccs tovább laposodott, igazából csak az utolsó 7-8 percre pörgött fel. Ekkorra kipihenték magukat a debreceniek, és utolsó rohamra indultak. Ez kezdetben meglepte a kényelmesen hokizó bajnokcsapatot, Könczei ziccerbe is hozta Karszakovot, előtt Godó és Vincze került jó helyzetbe, de nem mentek be ezek a próbálkozások. A másik oldalon egy újabb fórgól jött, a kiegészülés pillanatában esett Dansereau második gólja, mivel az 58 .percben kialakult a 3-1-es végeredmény.

A Miskolc érvényesítette a papírformát, a döntőbe jutott, a Debrecen minden dicséretet megérdemlően küzdött, rájuk a bronzmeccs vár vasárnap.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum