Bronzérmes a Tisza Volán-Szegedi Vízmű

   

A 11 mezőnyjátékossal felálló Novi Sad Stars tartotta a lépést a három sorral bíró szegediek ellen, akik többek között Szőke bravúrjainak köszönhetően 6-5-re nyertek. A Szeged 2015 után újra bronzérmet nyert a szerb Prvenstvóban.

A 400 néző előtt megrendezett bronzmérkőzés harmadik, mindent eldöntő találkozója szegedi fölénnyel indult, már a 47. másodpercben emberelőnybe került a magyar csapat. Az 5 a 4 elleni játék során Bosnyák közel állt a vezetés megszerzéséhez, de Jespersen bravúrral védett. A kiegészülés után viszont a Novi Sad Stars megnyomott egy cserét, Ducharme pedig belőtte a korongot Szőke botos kesztyűje mellett (0-1). Az 5. percben jött az egyenlítés, Ambrus és Ódry megugrottak, az akció végén utóbbi belőtte a korongot az újvidéki kapuba (1-1). Fél perccel később Egyedet látták szabálytalannak a játékvezetők, de nem tartott sokáig a szerb előny, Radosavljevic szabálytalankodott egy kiugró szegedivel. A 4 a 4 elleni játék során Farkas lövése csak centikkel ment a kapu mellé. Mire visszatértek volna a kiállított játékosok, Bosnyák ült ki gáncsolásért, majd a kiegészülés helyett Szőkére kiszabtak egy kétperces büntetést akadályozásért, miközben a szerb játékos a kapu előtti kék területen tartózkodott. A szerb emberelőny sem tarthatott örökké, kiküldték Mirkovicot, amikor a korongot birtokló Szőkének odaütött. A 16. percben Farkas keresztvasat lőtt. A harmad végén emberelőnyben játszott a Tisza Volán-Szegedi Vízmű dunaújvárosi sora Farkassal kiegészülve, amit ki is használt, Major kotorta be közelről egy kapu előtti kavarodás során (2-1).

A második játékrészt a Szeged kezdte jobban, néhány perc után viszont a Novi Sad akarata érvényesült. Mire magára talált volna a hazai csapat, a 26. percben egyenlítettek a szerbek egy nagyon szerencsés góllal, Mirkovic lövése a Radosavljevic nadrágjáról pattant a kapuba (2-2). Nem áll sokáig döntetlenre a meccs, Fülöp életerős bombájánál tehetetlen volt Jespersen (3-2). A vezető találat után nem sokkal Győrit látták szabálytalannak a palánk mellett, ám ez arra volt jó, hogy a Tisza Volán-Szegedi Vízmű emberhátrányos gólt lőjön. Ambrus gyönyörű mozdulattal átvette a korongot, majd önzetlenül Ódry elé tálalt, aki bevette a szerb kaput (4-2). A szerbek elvesztették a türelmüket a bekapott góltól, egyik játékosuk szabálytalankodott, a Szeged pedig Győri révén kihasználta a késleltett kiállítást (5-2). A 32. percben Maslac és Radosavljevic durva játékért páros büntetést kapott. A 35. percben szépített a Novi Sad Stars, Szabó Dávid csúnyán eladott egy korongot a szegedi kapu mellett, Lesieur lendületből érkezett, elsőre még védett Szőke, másodjára nem (5-3). A szerbek vérszemet kaptak, Vígh Balázst a büntetőpadra küldték. A 37. percben időt kért az Újvidék. A harmad hátralévő része rohanással, kapkodó játékkal telt. Egy perccel a dudaszó előtt gáncsolásért kiküldték Maslacot. A szegedi hátrány emberhátrányos gólt hozott, a kiugró Farkast gáncsolták, büntető következett, amit értékesített a sértett (6-3).

A záró húsz percnek egypercnyi szerb emberelőnnyel vágtak neki a felek, a lehetőséggel éltek Lesieur révén (6-4). Pár másodperccel később hiába találtak be újra az újvidékiek, a friss Stars-gólszerző és Bontovics páros büntetést kaptak. A következő cserékben kiegyenlített csata zajlott, majd a 45. percben felzárkóztak egy gólra a vendégek, Tumbas közelről lőtt Szőke kapujába (6-5). A meccsbe így visszajött a Novi Sad, a csapatok felváltva alakítottak ki lehetőségeket. A harmad közepén Ducharme szabálytalankodott, emberelőnybe került a Szeged, nem állt fel, ellenben volt egy szerb kontra, amit bravúrral fogott Szőke. Az játékrész felénél Egyed távozott magas bottal való játékért. Fél perccel később kettős szerb előnnyé változott, Lencsés és Mirkovic összeszólalkoztak, a magyar játékos 2+2 percet kapott, míg a szerbet szimplán 2 perccel sújtották. A megbeszélés miatt percekig állt a játék. A másfél perces kettős hátrányt Szőke parádéival kibekkelte a Volán. A kiegészülések után folyatódott az őrült rohanás, az 55. percben Kalocsa László időt kért. Három és fél perccel a vége előtt Bontovicsot látták szabálytalannak a szegedi kapu mögött, ami 30 másodpercnyi kettős előnnyé vált, Farkas dulakodott sípszó után. Bontovics visszatérése után a vendégek elcserélték magukat, így a végjáték 4 a 4 ellen zajlott, majd újvidéki kapuslehozatal jött, hiába. A Tisza Volán-Szegedi Vízmű 6-5-re nyert és 2-1-es összesítéssel megszerezte a Prvenstvo bronzérmét.

Tisza Volán: Szőke Attila ? Lencsés TamásFülöp LászlóFarkas Lőrinc SimonÓdry TamásRevák Zoltán ? Bontovics MártonGyőri TamásBosnyák Márkó, Komáromi DávidAmbrus András ? Vígh BalázsSzabó DávidMaslac MichaelEgyed MátéMajor Tamás.

Novi Sad Stars: Anders Jespersen ? Ivan TumbasIgor MirkovicFilip MirkovicRelja RadosavljevicSinisa Pajic ?  Milos Vasic, Marko DamjanovicMilos Babic,  Justin DucharmeMaximilien Le Sieur ?  Alen Peter.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum