Az apróságok meccse következik

   

Csütörtökön hetedszer találkozik egymással a MAC és a Fehérvár a MOL Liga elődöntőjében, többször idén már nem fognak. Legalábbis ebben a sorozatban. A tét hatalmas, a ház megint telt lesz, a különbség a csapatok között elenyésző, az összes feltétel adott ahhoz, hogy minden eddiginél izgalmasabb meccset lássunk.

Egyetlen mérkőzést leszámítva nehéz szorosabb párharcot elképzelni, mint a MAC Fehérvár elleni elődöntője a MOL Ligában. Csak egy meccsen nem tudott felnőni a feladathoz a fővárosi csapat, el is engedték azt, akkor 8-2-re győzött ugyan a Volán, de ez nem hagyott mély nyomokat Stipsiczékben. A másik öt mérkőzés mindegyikén egyetlen gól döntött, háromszor a MAC, kétszer a Fehérvár javára. Mindketten egyszer-egyszer nyertek hosszabbításban. Mindkét edző már a párharc első meccse után nagy küzdelmet ígért, Majoross Gergely az 5-4-es győzelem után azt nyilatkozta, hogy hosszú széria lesz ez, Tyler Dietrich ennél is egyértelműbben jósolta meg a hétmérkőzéses sorozatot. Mindkét csapat nyert már gólgazdag és gólszegény meccset is. Utóbbiak után a vesztes fél vezetőedzője, Majoross és Dietrich is szóról szóra ugyanazt nyilatkozta: “Ennél többet nem kérhettem volna a játékosaimtól.” Csütörtökön az utolsó felvonását rendezik ennek a szikrázó küzdelemnek, az egyik fél végleg lezárja a párharcot és bejut a MOL Liga döntőjébe.

Az elmúlt hat meccs mindent elmondott a két csapat karakteréről, a rájátszás lényegéről, igazából nagyon sok okosságot egy hetedik meccs előtt nem lehet már mondani. Egy keveset mégis megpróbálunk pár mondatban összefoglalni. Egyrészt mindkét csapatban maradt még tartalék, már ha az egyéni teljesítmények szintjére bontjuk le az eddig látottakat, ami közel sem biztos, hogy jogos megközelítés a részünkről. Az mindenesetre feltűnő, hogy a két aranysisakos eddig árnyéka alapszakaszbeli önmagának. Ian McDonald 47 meccsen lőtt 25 gólt és adott 68 gólpasszt, ami abszolút csúcs a liga történetében. A Volán ellen eddig még nem sikerült betalálnia, hat passz áll a neve mellett. Mitch Holmberg 48 alapszakasz-mérkőzésen 72 pontig jutott, egyelőre 2 gólnál tart, ha a 8-2-es győzelemkor szerzett kivesszük a számításból, akkor mérlege 5 meccsen egy gól és három assziszt. A sztárok mellett és mögött viszont a pont- és gólszerző játékosok nevét még felsorolni is szinte képtelenség, annyian vannak (mégis megtettük, itt olvashatják). Az első tanulság tehát, hogy mindkét csapatban számosan képesek feljebb lépni és egy-egy meccset eldönteni, a hetedik meccsen azonban várható, hogy a sztárjátékosok még jobban odateszik magukat.

MACAVS 4

Fotó: Mudra László (MAC)

A másik tanulság szerintünk a támadó szellemű hátvédek kiemelkedő szerepe. Nem tipikus playoffmeccseket látunk, két meccs kivételével az összes találkozó nyílt sisakos, gólzáporos, őszinte hokit hozott. Az öt egygólos különbségű meccsből hármat döntött el hátvédgól: a második meccsen Stipsicz, az ötödiken Quinn, a hatodikon Varga Arnold szerezte a mindent eldöntő találatot. Stipsicz és Varga az egyaránt 2-1-re végződő meccseken talált be, a hetedik mérkőzés nagy valószínűséggel inkább ezekre fog karakterében hasonlítani és nem a másik négy találkozóra, melyeken összesen 35 gól született. Persze bőven lehet, hogy ebben tévedünk majd és a csapatok folytatják a gólparádét. Ha már a meccsek karakterénél tartunk, ebben az utolsó találkozó alkalmával véltünk felfedezni apróbb változást. Keményen ütköző játékosok eddig is voltak, Szabó Krisztián például élen járt ebben. De legutóbb Fehérváron szinte mindenki kőkemény bodicsekeket osztott ki, egyik játékos sem akart adósa maradni ellenfelének. Ez láthatóan növelte a meccsben a feszültséget, ami még akkor is teljesen érthető, ha ezen ütközések túlnyomó többsége szabályosnak tűnt.

A szabályosság a felesleges kiállítások számának minimalizálása miatt is fontos. Ebben a MAC-nak van hova fejlődnie, ha a fegyelmi büntetéseket és a páros kiállításokat nem számítjuk, akkor Majoross Gergely tanítványai 46 perc kiállítást kaptak, ezzel szemben Tyler Dietrich legénysége mindössze 27 perc kiállításnál jár. Az eddigi hat mérkőzésből mindössze egyszer tudott nyerni az a csapat, amely több kiállításpercet szedett össze, az első meccsen a MAC egy kisbüntetéssel többet kapott, a különbség tehát ekkor is minimális volt. Érdekes egyébként, hogy ez nem elsősorban a hatékony helyzetkihasználásnak köszönhető, az emberelőnyös játékot tekintve szintén nem tipikus playoffpárharcot látunk ugyanis. Ha a 8-2-es Volán-győzelmet nem számítjuk, amikor három előnyös gólt is szerzett a Volán a Saarenpaat nélkülöző és erejével teljesen elkészült MAC ellen, akkor a két csapat öt meccsen összesen lőtt 4 létszámfölényes találata igen vérszegénynek mondható. Amelyik csapat ebben előre tud lépni, annak nagy előnye lesz csütörtökön.

Egyetlen mutató van, amelyben jelentős különbség látható a csapatok között, Rajna Miklós teljesítménye kiemelkedik a mezőnyből. A válogatott első számú hálóőre a sorozat első meccse után állt a vasak közé, miután Kalnins 89,8%-os hatékonyságot mutatott be. A következő öt meccsen Rajna 210 lövést kapott, amelyekből 197-et védett, ez 93,8%-os mutatót jelent. A túloldalon nincs olyan merítési lehetőség kapusokból, Bálizsnak kell állnia a sarat, ezt változó színvonalon teszi. Hat meccsből négy alkalommal ért el 90% körüli eredményt, összességében 232 lövésből 209-et fogott, ami 90,1%. Mindazonáltal a második mérkőzés jó példa arra, hogy ő is képes klasszis teljesítményre, ezen 52 lövést hárított. A kapusoké persze a leghálátlanabb szerep, sokszor kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe, a csapatnak is sokat kell tennie a jó statisztikáért. Ráadásul ilyen rövid szériákban egyetlen rossz meccs is sokat ronthat. Ha például eltekintünk a 8-2-es vereségtől, a Rajnával szembeni 3,7 százalékpontos különbség nagyobbik fele eltűnik a két kiváló hálóőr között.

Mindezzel együtt is igaz az, hogy a hetedik meccsen a lelki tényezőknek, a napi formának és a szerencsének fontosabb szerep jut, különösen akkor, ha két egymáshoz ennyire közeli csapatról van szó. Melyik csapat hogyan áll bele a meccsbe, hogyan sikerül egy-egy shift, merre pattan a korong, milyen napot fognak ki a kapusok, apróságok fognak dönteni, ez szinte bizonyos. Minden bizonnyal visszatér a Volánba az előző meccsen hiányzó Vokla Roland és Tóth Gergő, és talán Chris Bodo is bemutatkozhat a MAC ellen rájátszásmeccsen végre. Ahogy a linkelt szerdai cikkünkben is elemeztük, érdekes kérdés, hogy Bodo visszatérése esetén melyik EBEL-játékos maradna ki, hogy az ötfős visszajátszó keretbe beférjen a Volán.

A mérkőzést EBEL-es játékvezetői négyes vezeti, az M4 sport élőben közvetíti.

Majoross

A MAC és a Fehérvár szeptember óta 6 alapszakasz- és 6 rájátszásmeccset játszott egymással. Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője szerint ezek után “újat mutatni nehéz lenne, bár mindig vannak apró ötletek, amivel előállhatunk. Döntő jelentőségű, azt hiszem, nem lesz semmi ilyesmi. A kérdés az lesz, hogy ki tud pontosabban játszani, ki lesz fegyelmezettebb.”

Az a hangulat, ami a párharcot körülveszi, átmegy az öltözőbe, és téma ott is. “Természetesen nekünk is fantasztikus érzés az, hogy ekkora érdeklődés veszi körül a mérkőzéseinket. Néhány hónapja álmodni sem nagyon mertünk volna ilyesmiről, éppen ezért hangsúlyozom a srácoknak, hogy az a legfontosabb, élvezzük ki minden pillanatát.”

A hetedik meccs különleges élmény a jégkorongsportban. Ritka és egyben óriási lehetőség. Van olyan a MAC-ban, akinek volt már ilyenben része? “Bevallom, nem tudom, hogy van-e olyan, aki játszott már hetedik mérkőzésen. Nem azt tartom fontosnak, hogy melyik csapatnak nagyobb a rutinja ebben, hanem azt, hogy ki tudja jobban feldolgozni a helyzetet. Melyik közösség erősebb, melyikben lesz több olyan személyiség, aki vezetni tudja a többieket a helyes úton.”

Úgy tűnik, a két arany sisakos játékos nem nyújt olyan ragyogó teljesítményt az elődöntőben, mint nyújtott az alapszakaszban. A MAC edzője egyértelmű választ adott arra a kérdésre, hogy van-e bennük tartalék. “Engem inkább csak az egyikük teljesítménye érdekel, és biztos vagyok benne, hogy ő lesz az egyik játékosunk, aki nagyot lép előre a holnapi mérkőzésen.”

Szappanos Dávid két meccs óta a padon ül, egy shiftet sem kapott. Kiderült, ennek nem sérülés az oka. “Nem sérült, játékra kész. Hogy ki, mikor, mennyi jégidőt kap, az az edzői stáb döntése. Nehéz helyzetben van ő ebben a keretben, de nem hiszem, hogy ezt most kell kifejtenem. Nagyon örülök annak, hogy játékosunk mindezek ellenére segíti a társait, nem lázong, hanem csinálja a dolgát. Emberileg nagyon nehéz feladat az, amit meg kell oldania.”

Végezetül egy adódó kérdés: milyen meccsre van kilátás csütörtökön? “Biztosan parázs hangulatú, nagy tempójú mérkőzést fogunk látni, ahol egy-egy egyéni megoldás lehet a döntő. Kevés kiállításra számítok, és két kiváló kapusteljesítményre. Igazi megkoronázása lesz ez a két csapat első szezonjának.”

Tyler Dietrich MACAVS 20150930

A Fehérvár AV 19 vezetőedzője, Tyler Dietrich is elárulta, mit vár a hetedik mérkőzéstől: “Nagy meccs lesz, szoros találkozókat vív a két csapat egymással az egész széria alatt, egy hetedik meccshez elvárt intenzitásra számítok.”

A hatodik mérkőzésen már a 8. percben kialakult a végeredmény, a záró 52 percben egy gól sem született. Vajon az utolsó mérkőzésen is hasonlóan kevés gólra számíthatnak a nézők? “Ki tudja, ez a széria megjósolhatatlan, biztos, hogy mindkét csapat fokozottan fogja óvni kapuját a lövésektől, limitálni fogják az ellenfél támadásait. A MAC és mi is képesek vagyunk sok gól szerzésére, de most piszok nehéz lesz mindkét félnek betalálni.”

A két csapat aranysisakos játékosa, Ian McDonald és Mitch Holmberg viszonylagos visszafogottságára a vendégmesternél is rákérdeztünk: “Szerintem nem haloványabbak, mint az alapszakaszban. A rájátszás keményebb, képzett támadók mindketten, de itt minden szorosabb, nehéz támadást építeni. Ettől független továbbra is mindketten remek dolgokra képesek.”

Az ötödik meccsen úgy tűnt, Dietrich mester a padon jegeli Láday Tamást, majd a hatodik mérkőzésen ismét sok jégidőt szánt a szezon közben Kanadából hazatért bekknek: “Különböző srácoknak különböző szerepeket szánok. Az egészségügyi állapotuk napról napra, harmadról harmadra változik. Mindenki készen áll, ha van egy szerep, aminek egy játékosnak meg kell felelnie, akkor annak képes megfelelni. Mindannyian így gondolkozunk.”

MAC–Fehérvár 6-2

   

A sokat hibázó védelmek mérkőzésén a MAC tudta előbb stabilizálni a hátsó alakzatának játékát, így a harmadik harmad közepén 4 perc alatt le tudta lépni ellenfelét, és megérdemelten jutott a döntőbe.

Nehéz döntést kellett meghoznia Tyler Dietrichnek, a felépült Chris Bodo szerepeltetéséről kellett döntenie. Végül arra jutott, hogy nem bontja meg a Bodo Ferencváros elleni sérülése óta hét mérkőzést játszott csapatot, egyelőre nem nevezi a kitűnő játékost a keretbe. Visszakerült a betegségéből felépült Vokla Roland is, így Arany Máté maradt ki. A másik oldalon Silló Arnold nem öltözött be, a tartalékkapus posztján Zakát Arany váltotta.

Teljesen megtelt a Tüskecsarnok a kezdésre, és mindkét szurkolótábor kitett magáért, óriási hangzavarban dobták be a korongot. A nézők többségének elképedésére aztán a 25. másodpercben máris a MAC kapujába került a korong. A fehérváriak légiós sora, Orban, Shupe és Holmberg mintaszerű letámadást mutatott be, Bálizs kapuja előtt MacDonaldtól Holmberg megszerezte a korongot, a visszaforduló csatrtársakkal együtt hirtelen 3 a 0 elleni szituációba került a Volán. Holmberg Shupe-hoz fordított vissza, aki a félig üres kapuba emelt. A hideg zuhany megfogta a MAC-ot, az első 10 percet egyértelmáűen az óriási iramot diktáló Fehérvár dominálta. A venégek letámadása nagyon nem ízlett a kék mezeseknek, alig-alig tudtak kijönni a harmadukból. A fehérváriak arra is ügyeltek, hogy minden támadást lövéssel fejezzenek be. Előzör az 5. percben mutatott életjeleket a MAC. ekkor a légiós sor ért be Rajna kapuja elé, ám a lecsorgó korongból leadott lövés elakadt, mielőtt a kapuig jutott volna. Feltűnő volt, hogy mennyire keresték az ütközéseket a fehérváriak, ez nem nagyon ízlett a budapestieknek. A 9. percben egy MAC-támadás során a kék vonalnál elvesztették a korongot a hazaiak, Holmberg egyedül ugorhatott ki, ám a szóló végén a kapuvas megmentette Bálizsékat. A 12. percben aztán végre sikerült a MAC légiós sorának egy támadást végigvinnie, az Olson, McDonald, Klempa trió attakja végén a szlovák csatár a két körte közötti vonalról óriási erővel lőtte a korongot a felső vas alá. Két perccel később újfent Klempa került ziccerbe, egy kapu elé bepasszolt korong üresen találta, Rajna a másik irányba csúszott, de azúttal nem sikerült a gólszerzés. Átvette az irányítást a hazai gárda, egy eladott fehérvári korongból 3 az 1 ellen támadhatott, de kimaradt a helyzet. A 18. percben Olson vesztett korongot a támadóharmad kék vonalánál, a fehérváriak közül ketten is kiugrottak, de a légiós hátvéd javítani tudott.

macavf-2

fotók: Mudra László (MAC)

A második harmadban a MAC kezdett jobban. McDonald húzta az 1. percben a kapu elé a korongot, de Olson tiszta helyzetben elütött a korong felett. Kicsit mintha megfontoltabban játszottak volna a felek, az első harmad nagy rohanása után kicsit visszafogottabb lett a tempó, igyekeztek a felek jobban megbecsülni a korongokat. Lüktető mezőnyjáték folyt, hosszabb ideig komolyabb helyzet nélkül, a csapatok igyekeztek a biztonságra figyelni, ennek ellenére sok volt a hiba, ezekből éltek a felek. A 30. percben is egy hiba hozta meg a vezetést a MAC-nak, Szabó próbált a saját kék vonalánál befelé cselezni, de elcsúszott, a szabad koronggal Hayes mehetett el szólóban, és magabiztosan tette el a korongot Rajna lábai között. Egy perc múlva Vargafonák emelése majdnem átcsúszott Bálizson, a kialakuló kisebb csetepaté után eljött a meccs első két kisbüntetése, Grieve és Bálizs kapta, a kapus helyett Terbócs ült le a büntetőpadra. a 4 a 4 elleni játék felpörgette a ritmust, és ez a Fehérvárnak kedvezett, előbb egy blokkban elakadt lövés jött, majd egy a támadó harmadban eladott MAC.korongból Orban és Sárpátki léphetett ki egyedül, Orban ugyan először elhagyta a korongot, de aztán csatártársa elé tudta söpörni, aki előbb Bálizsba lőtt, majd a felpattanót a levegőből a kapuba ütötte. Közben azonban Bálizs a kapuvasnak csúszott, a kapu picit elmozdult, a MAC kispad jelzésére videózás következett, és a gólt érvénytelenítették. Saarenpaa lőtt a rövid felsőre, Rajna fejjel védett, majd egy palánkról furcsán visszapattanó korong McDonaldot találta egyedül, de a csatár a kapu előtt ziccerben fölé lőtt. Egy 4 a 2 elleni helyzet maradt ki, majd jött a meccs első emberelőye, ezt Reisz kapta kampózásért. Egy perc múlva a támadóharmadban Klempa is akasztott, visszaszállt az előny a Fehérvárra, az előnyben Reisz ment el a szélen, élesen középre emelt, a korong Holmberg testéről a hálóba került. Újabb videózás következett, de ezúttal szabályosnak ítélték a találatot a játékvezetők, egyenlített a Fehérvár.

macavf-3

A harmadik harmad ha lehet, még inkább biztonsági játékkal kezdődött. A csapatok láthatóan fokozottan ügyeltek arra, hogy lehetőleg ne juttassák lehetőséghez az ellenfelet. a 44. percben Rajna védett egy nehéz Szappanos lövést, a tumultustól semmit nem látott. Egy perc múlva Becze talált éles szögből a hálóba, de előtte Vinczét rálökték Bálizsra, a játékvezetők pedig lefújták az akciót. Ezt sorozatosan nehéz pillanatok követték a fehérvári kapu előtt, egy eladott korongot követően Roczanov lőhetett, majd tumultuózus jelenetek végén Rajnának kellett háromszor tisztáznia. A 47. percben aztán egy buli után Mestyán lőtt óriási felső sarkos gólt a kék vonalról, Rajna válla fölé ment a korong, alig maradt hely a számára. Ismét vezetett a MAC, és a Fehérvárnak futnia kellett az eredmény után. Az 51. percbenaztán a MAC légiósainak mai napi figurája következett újra, a jobb oldalon betörő Hayes McDonaldhoz passzolt, aki középre a felzárkózó Olsonhoz, az ő távoli lövése pedig Rajna mamutjai között a hálóba pattant. Fél perc múlva következett a mélyütés. Saarenpää viharzott be a támadóharmadba a jobb oldalon, az egész fehérvári védelem csak nézte, ahogy zavartalanul bekorcsolyázik a kapu elé, majd visszahúzza a korongot a kapuvas mellett a hálóba. Tyler Dietrich időt kért, rendezte a csapata játékát, de a támadások meddőek maradtak, nem igazán skerült már gólveszélyes helyzetet kialakítani a budapestiek kapuja előtt. A MAC légiós sora viszont még egyszer, mintegy gyakorlásképpen elővezette a csütörtök esti leckét, betörés a jobb oldalon, McDonald középre passzol, a lendületből érkező harmadik csatártárs pedig életerős lövést ereszt meg. Ezúttal Olson volt ez a harmadik társ, a korong pedig ismét a hálóban landolt. Az utolsó percre még egy bunyó maradt, Becze vezette le Roczanovon a feszültségét, egyértelmű győzelmet aratott, de ez volt a mai este egyetlen fehérvári győzelme, amit mindegyik játékosuk és szurkolójuk szívesen elcserélt volna egy másikra. Mivel a Fehérvár egyszer sem tudta bevenni a Tüskecsarnokot veresége törvényszerű volt.

A két csapat óriási csatát vívott egymással, a hetedik mérkőzés izgalmát elsősorban az adta, hogy mindenki tudta, minden hibának komoly következményei lehetnek. Ennek megfelelően szokatlanul skszor remegtek meg az ütők a 60 perc alatt, de hát ezt a műfajt is szokni és tanulni kell, amíg valaki nem kerül ilyen helyzetbe, nem tudhatja, hogyan kell reagálni arra. A leckét ezúttal a MAC tanulta meg gyorsabban, a második szünet után összeállt a biztonsági játéka, miközben a fehérváriak több nehéz pillanatot okoztak maguknak továbbra is. Ez a különbség döntött, a MAC nagyon komoly tapasztalatokkal felvértezve indulhat a döntő csatába.

macavf_1

A meccs végén a vesztes Fehérvár a bajnoki bronzérmeket kapta meg, Vay Ádám a liga legjobb kapusa díjat, Chris Bodo pedig a liga legjobb csatára díját. A hétvégén mind a két csapat az M3-as autópályának veszi az irányt, pénteken a Fehérvár Debrecenbe megy Magyar Kupa meccset játszani, a MAC pedig szombaton Miskolcon a MOL Liga döntőjét kezdi meg.

Élvezzük, hogy együtt megélhetünk valamit, aminek minden pillanata pozitív

 

Ez ez egész drogszerű érzés, nehéz lekattanni róla, ezért érdemes csinálni, mondta Majoross Gergely a győztes hetedik mérkőzés után. Tyler Dietrich elismerte, a harmadik MAC-gólt követően mire változtatni tudtak volna, addigra vége volt a mérkőzésnek.

A győztes vezetőedzőnek, Majoross Gergelynek elsőként a színvonallal kapcsolatos kérdést tettünk fel. Mintha a párharc hatodik és hetedik meccse nem lett volna olyan magas nívójú a játék szempontjából, mint a korábbiak, túl azon, hogy küzdelmes és végtelenül izgalmas. “Semmiképp sem mondanám, hogy nem volt színvonalas. Az igaz, hogy sok volt a hiba, pláne hátvédeknél a koronggal. Ez annak köszönhető, hogy mindkét csapat agresszív letámadást játszik, nagy sebességgel, és emiatt sokszor kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a hátvédek. Nálunk csütörtökön sem sokáig kellett várni az első ilyen hibára. Ha azt nevezzük színvonalasnak, hogy erős és pontos passzok vannak, akkor valóban nem feltétlen volt színvonalas ez a meccs, de ha azt, hogy ki hogyan valósítja meg a taktikai elképzelést, ezt mennyire precízen teszi, és milyen mértékben látszik a jégen, hogy mit akar játszani egy csapat, akkor kifejezetten színvonalas volt az utóbbi két meccs is, teszem hozzá, a Fehérvár miatt is.

A 7. meccs 3. harmadára 2-2-vel jött ki a két csapat. Mi volt a taktika és mire fektettek hangsúlyt ekkor, mindezekből mi valósult meg? “Többször is azt hangsúlyoztam a srácoknak, hogy szeretném, ha egy pillanatra sem éreznék azt, hogy aggódniuk kellene. Hosszú utat tettünk meg együtt a szezon eleje óta, már amit az elődöntőig elértünk, arra is nagyon büszkék lehetünk, tekintsük ezt a párharcot egy jutalomnak, örüljünk minden percének és hozzuk ki belőle a legtöbbet. Elmondtam a csapatomnak, hogy azok, akik körülvesznek minket, a stábtagok, a családtagok, a környezetünk, pont ugyanúgy szeretnek majd minket ezután is, mint eddig, ha vesztünk csütörtökön, akkor is. Élvezzük, hogy együtt megélhetünk valamit, aminek minden pillanata pozitív, és ne görcsöljünk, bármi történik is út közben. Ez a gondolat többé-kevésbé átment, viszonylag felszabadultan játszottunk.”

A MAC edzője elárulta, mi zajlik le ilyenkor a meccs után, onnantól kezdve, hogy bemegy a csapat az öltözőbe. “Feltettem a kérdést, hogy ez milyen érzés. Ebből egy kisebb ordítás lett, ami extázisban ért véget. Ez a 20-25 játékos együtt valamiért sikeressé tudott válni néhány hónap alatt. Kívülről talán nehéz átlátni, hogy mi ebben a jégkorongban, de akár más csapatsportágakban is a fantasztikus. Van, aki gyengébben, van aki jobban teljesít, de a közösség együtt tud tenni a sikerért. Sokszor egyéni teljesítményekről beszélünk, de ez igazából egyáltalán nem fontos, az a lényeg, hogy együtt mire vagyunk képesek. Egyszer az egyik húzza ki a másik játékost a bajból, másszor a másik menti meg az egyiket nehéz helyzetben. Csak két példa a hetedik meccsről. Ha Bálizs Bence nem véd ilyen elképesztő formában az első harmadban, akkor lehet, hogy nem maradunk meccsben a folytatásra. Ha Drew Olson sokáig gondolkodik az első percben elkövetett kapitális hibáján, amiből gólt kaptunk, akkor még több hibát követ el és nem lő két gólt fontos szituációkban. Hibázott, de a csapat megsegítette, végül pedig vissza tudott adni ebből a csapatnak. Ez ez egész drogszerű érzés, nehéz lekattanni róla, ezért érdemes csinálni. Ezzel a győzelemmel öt pihenőnapot eldobtunk magunktól, de valami nem véget ért, hanem kinyitottunk egy újabb kaput, egy még nehezebb kihívás vár ránk szombattól.”

Adódik a kérdés, hogyan tovább, mi lesz a program pénteken és szombaton? “Nincs sok időnk, de meccsben vagyunk és nem is készültünk el az erőnkkel. Svasznek Bencével péntekre virradó éjszaka végignézzük a Miskolc meccseit videón, ebből valamit már pénteken átadunk a játékosoknak. Délelőtt találkozunk, de jégre nem megyünk. Szombatra készek leszünk a döntő első meccsére.”

MACAVS SF7

Fotó: Mudra László (MAC)

Tyler Dietrich nem volt beszédes kedvében, ezért csak nagyon röviden zavartuk a hazafelé tartó úton telefonon. “Kemény érzés, csalódott vagyok, az egész csapatnak nehéz lesz túltennie magát ezen a vereségen. Jó meccs volt, a MAC a harmadik gól után nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Nagy lett az önbizalmuk 3-2 után, melynek következtében rögtön bement pár lövésük, és mire változtatni tudtunk volna valamit, már vége volt a mérkőzésnek. Egészen idáig nem akartam foglalkozni a Magyar Kupa selejtezőjével, most már muszáj lesz erre is gondolnunk.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2428 néző. Játékvezetők: Kincses, Babic, Soós, Nagy.
Bálizs: 90,5% (Arany G.)
K
Rajna: 83,8% (Kalnins)
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
1
Krogh, Reiter A., Holmberg, Shupe, Orban
Quinn, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa, Terbócs
2
Varga A., Láday, Bartalis, Becze, Vincze
Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Németh A.
3
Szabó Dániel, Vokla, Szabó K., Grieve, Sárpátki
Nagy P., Schmál, Egyed, Szappanos
4
Arany M., Szaller, Reisz, Kocsis, Hamvai
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:25 FHA Shupe Holmberg
1-1 11:20 MÚB Klempa McDonald Olson
2-1 29:44 MÚB Hayes
2-2 37:11 FHA PP Holmberg Reisz
3-2 46:36 MÚB Mestyán Roczanov
4-2 50:20 MÚB Olson McDonald Hayes
5-2 50:57 MÚB Saarenpaa Terbócs Nagy K.
6-2 56:51 MÚB Olson McDonald Klempa
37 Kapura lövések száma 21
31 Kiállításpercek 31

A MAC–Fehérvár képes összefoglalója

 

A MAC–Fehérvár videón

 

A MOL Liga-elődöntő 7. meccse vágatlanul felkerült az M4 Sport hivatalos megosztójára. Ide kell kattintani.

A gólösszefoglalót 3:03:00-tól láthatják.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum