A Miskolc lezárhatja az elődöntőt

   

Összesítésben 3-0-ra vezet a borsodi csapat, kedden Debrecenben söpréssel mehet tovább a döntőbe.

Előzetesen a Debrecen célja az volt az elődöntőben, hogy legalább egy meccset nyerjenek sokkal esélyesebb riválisukkal szemben, erre az egyik utolsó alkalom kedden következik. Eddig a párharc legelső meccsén álltak ehhez a legközelebb, amikor fél órán keresztül tudták tartani a tempót ellenfelükkel szemben. A Miskolc játékosai azonban tudták, hogy a közel háromhetes kihagyás után legfontosabb a türelem és a fegyelmezettség, a gólok előbb-utóbb jönni fognak. Így is lett, háromszor hatvan perc alatt összesen 19-szer mattolták az ellenfél védelmét. Nem véletlen, hogy Muhin mesternek az egyik legnagyobb gondja, hogy ki kezdjen a kapuban. Vay Ádám teljesítménye a rájátszásra kicsit halványabb lett, Borogyin pedig ugyan kiváló formában van, de elvesz egy légiós helyet az amúgy is karcsú keretből. Eddig kétszer kezdett az orosz hálóőr, egyszer Vay. Elképzelhető, hogy rotációs rendszert alkalmaz és akkor kedden a magyar kapus állhat a kezdőbe, de miután a legutóbbi, 5-1-es vereség után azt nyilatkozta, csapata akkor játszott a legjobban, így lehet, hogy a vasárnapi keretet érzi legalkalmasabbnak arra, hogy megszerezzék a hőn áhított egyetlen diadalt.

Hátul nincs nagy kérdés, megvannak a stabil bekkpárok, Csíki Emanuelssonnal, Hetényi Medvegyevvel, Kovács pedig Wéberrel van párban, ezen csak az esetleges sérülések és betegségek változtathatnak. A csatároknál már bonyolultabb a képlet, egyedül az első sor, vagyis a Berta, Dancsfalvi, Vaszjunyin hármas adott. Az eddigiek alapján a Saluga, Piatak páros is szétszedhetetlennek tűnik a második sorban, melléjük legnagyobb valószínűség szerint Könczeit rakja a szakvezetés. Ugyanez igaz a harmadik támadóegységre, többnyire Godó és Vincze található, melléjük az elmúlt meccs tapasztalatai alapján Korszakov várható. A Miskolcnak nincsenek ilyen gondjai, gyakorlatilag változatlan felállásban játszanak eddig a párharc során. Bár elképzelhető, hogy a frissesség megőrzésének érdekében épp a negyedik meccsen nyúl bele a megszokott összetételekbe Morgan mester.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a mérkőzés első számú esélyese idegenben is a Miskolc, bár a vendégek szakvezetője a legutóbbi győzelem után nem mulasztotta el felhívni a figyelmet arra, hogy ellenfelüknek immár végképp semmi veszíteni valója nincs, ami megsokszorozhatja erejüket. Az igazság az, hogy a DHK a szezon előtt kitűzött célokat az elődöntőbe jutással már teljesítette, tehát eddig is különösebb kényszerek nélkül játszhatott, de valóban, ahogy közeledünk a párharc végéhez, úgy lehetnek egyre elszántabbak Bertáék. A hazaiak esélyeit növeli, hogy az elődöntő folyamán először sem eltiltás, sem betegség nem nehezíti az egyébként sem könnyű feladatot, hogy rést találjanak a miskolci játékrendszerben. Ehhez nagyon fegyelmezett játékra, óriási fizikumra, valamint az eddigieknél hatékonyabb befejezésekre lesz szükségük. Miskolci oldalon elsősorban a koncentrációra és a fegyelemre kell helyezni a hangsúlyt, hiszen hiába vezetnek 3-0-ra, a könnyelműség a Debrecen ellen sem fizet jobban, mint a másik oldalon a Fehérvár vagy a MAC esetében.

A mérkőzés este hat órakor kezdődik, mégpedig egyperces gyászszünettel, amelynek során a hétvégén tragikus autóbalesetben elhunyt szurkolókra emlékeznek. A debreceni hokiklub sajtóközleményben fejezte ki együttérzését az elhunytak hozzátartozói és gyászolói felé.

A mérkőzést a MOL Liga Tv élőben közvetíti.

“A fiúk nagyon taktikus játékot produkáltak és újabb lépést tettek előre – mondta Jason Morgan, a DVTK Jegesmedvék kanadai vezetőedzője a boon.hu portálnak. – A DHK kapitulációja azonban még nem egyenlő a párharc végével, a hazaiak nyilván mindent elkövetnek a szépítés érdekében. A hoki azért szép, mert bármi előfordulhat, a jég örök bizonytalanságot jelent. Jevgenyij Muhin együttesének most már nincs veszíteni valója és nekünk ezt be kell kalkulálnunk. Játékosainktól fegyelmet és figyelmet kérek: kemény védekezést, bátor építkezést és a gólhelyzetek értékesítését. A mostani összecsapás is ikszről indul, de azért dolgozunk majd a küzdőtéren, hogy a javunkra billenjen a mérleg nyelve.”

16

Fotó: Szepesi Bogi

Debrecen–Miskolc 0-2

   

A címvédő szinte végig magabiztos játékkal, söpréssel jutott túl a DHK-n. A Jegesmedvék kapott gól nélkül zárta a negyedik mérkőzést. A Miskolc zsinórban a 12. playoffmeccsét nyerte meg.

Muhin mester változtatott a kezdőkapusán, a vasárnapi meccsel ellentétben nem Borogyin, hanem Vay állt a DHK kapujában. A csapatok aktívan kezdték a meccset, az első percekben a hazaiak próbálkoztak többet. A 7. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, de a debreceniek remekül védekeztek. A harmad közepétől fokozódott a Miskolc nyomása, a játékrész végén viszont emberelőnybe kerültek a hajdúságiak, de nem használták ki. Az első harmadban 12:5-re nyerték a hazaiak a kapura lövési mutatót.

A 24. percben Karszakov a jégen maradt, a DHK játékosa blokkolás közben kézsérülést szenvedett. Nem sokkal később a Miskolc megszerezte a vezetést, Somogyi Balázs kék vonalas lövését még védte Vay, ám a kipattanót Justin Cseter belőtte. A gól után nyomtak a vendégek, a 32. percben eljött a második Jegesmedvék-gól. Booras fonákpasszát Pavuk lőtte be közelről. A harmad végén emberelőnybe került a címvédő, felállt 5 a 4 ellen, a DHK kibekkelte a hátrányt. A Miskolc középső játékrészbeli fölényét jól jelzi a 25:7-es kapura lövési mutató.

A záró húsz percben a Debrecen kihasználatlanul hagyott két emberelőnyt. A hazaiak küzdöttek a becsületgólért, a vendégek számára a vezetés megtartása volt a cél. A végjátékban Clarke 2+10 perces büntetést kapott, majd 12 másodpercre rá hazai részről Trosin is kiült a büntetőpadra. A 4 a 4 elleni játék alatt Muhin lehozta a kapust, de nem jött össze a szépítés a hajdúságiaknak. A Miskolc 2-0-ra nyert, összesítésben 4-0-val búcsúztatta a Debrecent és a MOL Liga döntőjében jutott, míg a DHK a Magyar Kupában folytatja a szezont.

Rövid pihenő következik, aztán készülünk a döntőre

   

A Debrecen edzője a Miskolccal szembeni kiesést követően azt is nagy tettnek értékeli, hogy idáig eljutott csapata.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Természetesen szerettük volna megnyerni a mai mérkőzést és a csapat minden tőle telhetőt meg is tett ezért. Sajnos be kellett azonban látni, hogy klasszisokkal jobb ellenféllel állunk szemben. Egyébként azt is nagy tettnek értékelem, hogy a negyeddöntőn túljutottunk, mivel most már mindenképpen felülmúltuk a tavalyi teljesítményünket. Egy ilyen hosszú sorozat azonban arra is lehetőséget kínál, hogy felmérjük, a játékosok mely területen, hol tartanak jelenleg.

Jason Morgan (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): A győzelemért jöttünk ma és ezt sikerült is elérnünk. Az első harmadban viszonylag kevés dolog történt a pályán, a másodikban jól játszottunk, két gólt szereztünk, a harmadikban pedig kapusunk, Gyenes Dávid nagy formában védett, lehúzta a rolót a debreceni csatárok előtt.  Az elődöntő folyamán végig jó volt a kémia a sorok között, ami biztató a jövőre nézve. Várjuk a döntőbeli ellenfelünket. Remélem, hogy gyorsan felgyógyulnak a sérültjeink, Dudas eltiltása pedig lejárt a mai mérkőzéssel. Most rövid pihenő következik, aztán készülünk a döntőre.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Soltész, Váczi.
Vay: 94,6% (Nagy)
K
Gyenes: 100% (Adorján)
Trosin, Medvegyev, Saluga, Kaszkov, Piatak
1
Sagert, Vojtkó, Galanisz, Pavuk, Booras
Hetényi, Csíki, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
2
Smith, Clarke, Somogyi, Dansereau, Cseter
Wéber, Kovács, Hári, Könczei, Korszakov
3
Láda, Fekti, Hajós, Tóth, Miskolczi
Godó, György, Vincze
4
Popovics, Ritó
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Morgan Jason, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 24:36 MIS Cseter Somogyi Láda
0-2 31:01 MIS Pavuk Booras Galanisz
36 Kapura lövések száma 37
10 Kiállításpercek 20

A Debrecen–Miskolc képes összefoglalója

   

A Debrecen–Miskolc góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum