A gyergyóiak kétszer verték a Brassót

 

Ismét nyert a Progym, de pontot vesztett. Egy ponttal közelebb a Steaua, de továbbra sem rózsás a helyzet. A Brassó egyetlen pontra van az elődöntőtől. A Galati második helye immár biztos.

A román bajnokság alapszakaszában kezdenek tisztulni a viszonyok. Vasárnap délután a Brassó és a Steaua 36 meccsel áll, azaz még négyszer játszik majd, a többieknek két meccsük lesz hátra. A szombati három meccs közül a számunkra legérdekesebb a Brassó és a Progym második összecsapása volt. A gyergyóiak ezúttal nehezebb feladatot adtak maguknak, mint pénteken, ugyanis az első harmadban hagyták 3 góllal elmenni a Brassót. Mi több, a gyergyói szépítés is nehezen, csak a 37. percben érkezett. Ezt viszont a harmadik harmad 8. és 11. perce között 3 és fél perc alatt ütött 3 gól követte, így máris a piros-fehéreknél volt az előny. A Brassó szó szerint az utolsó pillanatokban, 8 másodperccel a rendes játékidő vége előtt tudta túlórára menteni a meccset. A ráadás aztán a vendégeknek sikerült jobban, 5-4-re nyert a Progym és két ponttal gazdagodott.

Ugyancsak a ráadásban dőlt el a Steaua?Galati mérkőzés is. Itt nagyon sokáig nem esett gól, a 40. percben aztán a Galati szerzett vezetést, amelyet az 59. perc közepén egyenlített ki a Steaua. A túlórában a galaciak rámoltak be egy újabb gólt, ezzel nyertek 2-1-re, így övék lett 2 pont, a Steauáé pedig 1. A nap harmadik mérkőzésén a Sport Klub 21-1-re gázolta el a Sportult, és vasárnap is hasonló a sorsa a Bukaresti egyetemistáknak.

A Sport Klub már korábban megnyerte az alapszakaszt, szombaton viszont az is eldőlt, hogy a Galati lesz a második. A duna-partiak ugyanis 73 ponttal állnak, és a 12 pontos hátrányt hiába hozná be a Brassó a hátralevő 4 mérkőzésén, az egymás elleni eredmények miatt legjobb esetben is csak harmadikak lehetnek. A Brassónak 6 pont az előnye a Progymmel szemben, így egyetlen pontocskára van szüksége, hogy biztosan bejusson a rájátszásba. A Steaua 2 pontra zárkózott fel rá, így lehet, hogy kettejük utolsó játéknapi csatája dönt arról, ki játszik a Galati és ki a Sport Klub ellen az elődöntőben. A Progym helyzete már-már kilátástalan, a 4 pontos hátrányt matematikailag még behozhatják a gyergyóiak, de ahhoz, hogy bármiről is legyen értelme beszélni, a következő hétvégén 6 pontot kell szerezzenek a Steaua ellen, majd abban reménykedni, hogy a Brassó nem fog a bakáknak 2 pontnál többet engedélyezni kettejük párbaján, amelyet a többiek már csak érdeklődve szemlélhetnek majd.

Cimkék: , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum