Az elitbe jutásért játszanak bandyseink

 

Legyőzte a cseheket, majd az utolsó percben lőtt góllal megnyerte elődöntőjét is a magyar bandyválogatott és vasárnap a magyar?lengyel hokimeccs előtt az aranyéremért, egyben a feljutásért is játszhat.

A németektől elszenvedett vereséget követően megtáltosodtak a bandyválogatott tagjai. A vb második napján Észtország ellen léptek pályára Kordiszék. Kétszer is balti nyelvrokonaink szereztek vezetést, ám mindkétszer sikerült egyenlíteni, majd a vezetés megszerzése után már ki sem adtuk azt a kezünkből. 3-2-re nyertünk, igen fontos győzelmet aratva egy erős válogatott ellen. A harmadik napon az egy éve a bronzéremért legyőzött Hollandia volt az ellenfél. Nagyon hamar sikerült megszereznie a vezetést válogatottunknak, majd fokozatosan egyre jobban elhúzott ellenfelétől, végül nagyon magabiztos, 8-2-es győzelmet aratott.

hunbandy_uljanovszk-2

Szombat reggel a negyeddöntőben az újonc cseh válogatott következett. A jelentős részben cseh negyedosztályú hokisokból verbuválódott válogatott nem okozott különösebb gondot a mieinknek, végül 7-3-ra győztünk, következhetett az elődöntő azok ellen a mongolok ellen, akik az utóbbi években törtek már borsot a mieink orra alá. Ezúttal szerencsére mindez nem sikerült nekik, Frajka Botond utolsó percben, emberhátrányból elért góljával 5-4-re a mieinké lett a győzelem, így vasárnap magyar idő szerint 16 órakor Németország ellen kísérelhetjük meg az aranyérem megszerzését. A mérkőzésről erre a linkre kattintva lesz megtalálható az élő szöveges közvetítés. A győztes jutalma a feljutás lesz az A csoportba, ahonnan Lettország esett ki. Németország ellen az első napon már játszottunk, akkor 6-4-re kikaptunk, de a 44. perc elejétől, tehát több, mint egy félidőn át emberhátrányban játszottunk.

A 2017-es világbajnokság házigazdája Svédország, közelebbről a Stockholmtól nagyjából 190 km-re északra fekvő Sandviken lesz, amelynek Göransson Arena nevű, 4000 nézőt befogadó fedett csarnoka 2009-ben nyílt meg. A helyi bandycsapat, a Sandvikens AIK az egyik legjobb Svédországban, legutóbb 2014-ben volt bajnok, 2015-ben pedig az ezüstérmet szerezte meg. A város nem ismeretlen a magyar sport számára sem, itt, a Jernvallen nevű stadionban játszotta két mérkőzését a magyar labdarúgó válogatott az 1958-as világbajnokságon, az elsőn Wales ellen 1-1-et játszottunk, a másodikon pedig Mexikót győztük le 4-0-ra.

göransson_arena

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum