Magyarország?Litvánia 4-0

   

A magyar válogatott 60-szor lőtt kapura és 4-szer a kapuba. Magabiztosan győztük le a divízió 1/B-s litván válogatottat, alapozó sikerrel kezdtük a budapesti olimpiai selejtezőtornát.

Nem túl nagy iramú első harmaddal nyitottuk az olimpiai selejtező tornát, de végig uraltuk a játéktéren történteket. Kezdetben bosszantó hibák akadályozták a támadásépítést, ekkor még a csapat és a tábor is csak hangolódott az előttünk álló három meccsre. A svéd élvonalból érkező játékosokról szólt ez a húsz perc. A litván kapuban Mantas Armalis bizonyított, kifejezetten nagy védéseket is bemutatott. Egy csatát vesztett, méghozzá a magyar válogatott újoncával, Galló Vilmossal szemben. 22-esünk Nagy Krisztiánnal szaladt át a vendégvédelmen, életerős lövését Armalis valahogy megállította, de miután a jégre pattant a pakk, a bárdjával behúzta magának. 1-0 ide. Galló góllal mutatkozott be Magyarország színeiben. Megvolt a megnyugtató első találat, ami mindig nagyon fontos. A játékunk ettől még nem lett pörgősebb és sok momentum jelezte, ennél sokkal jobbak leszünk a folytatásban. A harmad második felében a litvánok harcmodort váltottak, letámadtak és ezzel együtt keményebbek lettek, kifejezetten kellemetlenül hokiztak. Erre nem tudtunk azonnal reagálni, de nem is kényszerítettek aminket a körülmények kapkodásra. Igazából mindkét csapatnak jól jött a szünet.

A folytatás némileg gördülékenyebbre sikeredett. Bár a 25. percben megkaptuk első hátrányunkat, amiből nem sokkal később kettős hátrány lett, de szépen, minden gond nélkül kivédekeztük. A 28. percben pedig egy újabb fontos jelenet következett, Bartalis életerős közeli lövése lejött Armalisról, a középen érkező, védő által is szorongatott Hári János a kapuba húzta a korongot. 2-0-ra vezettünk. A litvánon láthatóan elszontyolódtak, visszaesett teljesítményük. Bár a statisztika szerint többet lőttek kapura, mint az első játékrészben, de akciók veszélyessége nem érte el azt a szintet, mint korábban. A közönség is ment a csapat után, a kétgólos vezetés után végre igazán robbant a lelátó, az arénában egyre inkább felvette a ritmust minden szereplő. Ettől még ez a játék nem a lengyelek elleni győztes hoki volt, de nem is ez volt a feladat csütörtökön.

A harmadik harmadra a gála maradt. Előbb Frank Banham találta meg sokáig elveszettnek hitt góllövő ütőjét, szögről, távolról míves bombagólt ragasztott a botos felsőbe. Megszereztük első emberelőnyös gólunkat ezzel. Nem sokkal később Kiss Dániel szerzett korongot a védőharmadban, megindult, láthatóan határozott, komoly szándékkal. És így is lett, végigvitte, majd nem kisebb találatot ragasztott az elfáradó litván kapus kapujába, mint pár perccel korábban Banham. A 46. perctől csak az volt a kérdés, meg tudjuk-e óvni Rajna Miklós hálóját a góltól. A csapat és a kapus is sokat tett e cél érdekében, és a küldetés sikerrel járt, 31-esünk mind a 19 lövést fogta.

A lefújás után több ezer plüssállat repült a jégre.

A meccs legjobbjának a felnőtt válogatottban góllal, győztes góllal bemutatkozó 19 éves Galló Vilmost választották.

A játék és a hangulat is folyamatosan javult, a lábán elég jól álló, keményen küzdő Litvániát vertünk magabiztosan. Kiváló felvezetése volt ez az olimpiai selejtező napjainak. Pénteken Észtország, vasárnap Lengyelország lesz az ellenfelünk.

Gallo HUNLTU

Fotó: Mudra László

Magyarország

4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Litvánia

Olimpiai selejtező, H-csoport, Budapest. Játékvezetők: Hicks (GBR), Ohlund (SWE), Aasum (NOR), Hofstatter (AUT)
Rajna (Hetényi) K Armalis (Pavliukov)
Vas M.PozsgaiKógerSarauerSofron 1 Jasinevicius, Kieras, Rybakov, Bosas, Kumeliauskas
SzirányiMestyánKovács Cs.Nagy G.Vas J. 2 Vezelis, Aliukonis, Verenis, Cizas, Kulevicius
KissStipsiczBanhamHáriBartalis 3 Katulis, Cypas, Fiscevas, Gintautas, Bogdziul
GőzBenkNagy K.VinczeGalló 4 Cetvertak, Nomanovas, Krakauskas, Baltrukonis, Jagelavicius
Rich Chernomaz E Bernd Haake
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
1-0 14:25 Galló Benk Nagy K.
2-0 27:43 Hári Bartalis
3-0 42:34 PP Banham Kóger Sarauer
4-0 45:09 Kiss  Sarauer
60 Kapura lövések száma 19
8 Kiállításpercek 8

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum