Kezdődik a rájátszás az Érsekújvár számára

 

Az újváriak a szezon végére ismét összerázódtak, az új szakmai vezetéssel az élen remek véghajrával az alapszakasz második helyén végeztek. A szlovák másodosztály playoffját alaposan átalakult csapat várja.

A szlovák másodosztály mozgalmas másfél hónappal nyitotta 2016-ot. A Humenne csarnokgondjai miatt vissza kellett lépjen, eredményeit törölték, így végül 41 mérkőzést követően hirdettek alapszakasz-győztest. Mint várható volt a Bardejovtól nem lehetett elvenni az elsőséget, az Érsekújvár őszi rossz sorozata túl hosszúra nyúlt ahhoz, hogy az újonc reálisan álmodhasson az első helyről. Ennek ellenére Suchardáék sem panaszkodhatnak, Miro Chudy vezetésével összeálltak ismét a szezon végére, értékes győzelmeket arattak, például az utolsó előtti játéknapon Liptószentmiklóson, amikor is 2-1-re verték Marek Uramékat, de ide sorolhatjuk a január végi 9-2-es Michalovce-verést is idegenben, vagy az alapszakasz-győztes Bardejov ugyancsak idegenbeli legyőzését január elején.

LMI-NZA_sml

Nem lehet azt mondani, hogy Érsekújváron ne lett volna mozgalmas a szezon. A klub elfogyasztott két edzőt, előbb Lubomir Hurtaj, majd Rudolf Ulicny állt fel a kispadról, most a Besztercebányáról érkezett Miro Chudy trenírozza a fiúkat, akit Jaroslav Török segít másodedzőként, és a szakmai igazgatói posztot Vlastimil Plavucha vette át. Az új stáb gyors tempóban kezdte megerősíteni a csapatot. A szezonban összesen 44 játékost regisztrált a klub, közülük összesen 34-en szereztek eddig pontot. Jól ismert játékosok is vannak a távozók tekintélyes listáján, hiszen nincs már a klubnál Michal Siska, Peter Gula, Tomas Devecka, Daniel Konc, a szlovén Luka Basic, a lett Vladmirs Mamonovs, Erik Weissmann, az orosz Dmitrij Lohanyin és Alexander Gutov, David Priganc, Matus Puchovsky, Boris Rejzek, Martin Dubec, Matus Belovic, Robert Ölveczky, és 3 meccs után távozott a finn Teemu Elomo is.

Érkezett a szezon közben a kapuba Jan Chovan, a védelembe Petr Kousalik, Igor Bobcek és Martins Jakovlevs, a csatársorba Jaroslav Svoboda, Michal Hudec, Branislav Fábry, Martin Koutnik, Tomas Török, az ifjabb Jan Zlocha, Adam Havlik, Patrik Korytko, Tomas Kominek és az azóta már távozott Teemu Elomo, Dmitrij Lohanyin és Alexander Gutov, a legfrissebb szerzemény pedig az éppen most szerdán a Dukla Trencin első sorából érkező, 26 meccsen 7+12 pontig jutó Lukas Novák.

Igyekeznek tehát biztosra menni a klub vezetői, és olyan csapatot összerakni, amelyiknek nagyon jó esélye lesz eljutni a másodosztály két legjobbja közé, ezzel pedig jogot szerezni az Extraliga osztályozón való részvételre. Ott pedig valószínűleg nem lennének rosszak az újvári esélyek, hiszen a végveszélyben levő Skalica legyőzhetőnek tűnik, amennyiben egyáltalán el tud jutni az osztályozóig, ha pedig nem, akkor 3 csapat fog versenyezni 2 feljutó helyért, tehát ebben az esetben egy másodosztályú klub számára biztosan lesz majd hely a következő évi Extraligában. Az osztályozóig azonban még sok mindennek kell megtörténnie, csütörtök este 6 órától, majd pénteken este következik hazai jégen az első két meccs az utolsó alapszakasz-fordulóban 5-2-re legyőzött Dukla Senica ellen a negyeddöntőben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum