A litván hokipunkok labdát rúgtak a jégen

   

Felszerelésének jelentős része nélkül érkezett meg a litván válogatott az olimpiai előselejtező tornára, ezért szokatlan módon kezdték a felkészülést Budapesten.

Mivel a varsói átszállásnál az ütők és a védőfelszerelés egy része elveszett, a szakvezetők, a német Bernd Haake és a kanadai George Kingston labdás edzést vezényelt, a csapat korcsolyás focival melegített a tornára.

“Tudják, ez legalább lehetőséget ad egy kis szórakozásra ? mondta rendkívül pozitívan a litván szövetségnek a 76 éves legendás tréner. ? Ha nem lehet hokizni, akkor ki kell találni valami újat. Lehet például focizni a jégen, vagy baseballozni, vagy léghokizni, vagy bármi mást csinálni. Ez egy igazán nagyszerű alkalom arra, hogy végre egy kicsit mást csináljunk, mint a megszokott edzésmunka.”

Majd kitért csapata budapesti céljaira is: “Két évvel ezelőtt Litvánia bronzérmes lett (a hazai rendezésű divízió 1/B csoportos vb-n ? HBlog), de jobban játszott a lengyeleknél és a horvátoknál is, igazából a litván játékosoknak kellett volna megszerezniük az aranyérmet. Úgyhogy most újra megpróbáljuk.” Azért a magyaroknak köszönhetően kerültek végül kölcsön ütők is az edzésre, így a focizáson kívül, amelyben az alábbi videó szerint többen is elég sok tehetséget mutatnak, némi korongos gyakorlásra is sor kerülhetett.

Csütörtökön 19:30-kor Magyarország Litvániával játszik, velük kezdjük tehát az olimpiai selejtező hosszú hétvégéjét.

A litván szakvezetés kijelölte a végleges keretet is. Ezek szerint a sárga-zöld-pirosak így állnak fel majd Budapesten:

Kapusok: Mantas Armalis (Djurgarden, SWE-1), Arturas Pavliukovas (Hockey Punks Vilnius).

Védők: Rolandas Aliukonis, Justinas Vezelis (Energija Elektrenai), Domantas Cypas (Wichita Falls Wildcats, NAHL), Jaunius Jasinevicius (AIK Härnösand, SWE-3), Arturas Katulis (Juodup? LRK)Mindaugas Kieras (Hockey Punks Vilnius).

Csatárok: Mauras Baltrukonis, Ugnius Cižas, Aimas Fiscevas, Vytautas Jagelavicius, Dovydas Kulevicius, Povilas Verenis (Energija Elektrenai), Daniel Bogdziul (Hasle/Loren Oslo, NOR-2), Arnoldas Bosas (Sheffield Steeldogs, GBR-2), Ilia Cetvertakas, Danielius Nomanovas (Zemgale Jelgava, LAT-1), Paulius Gintautas (Comet Halden, NOR-2), Emilijus Krakauskas (EHC Biel, SUI-U20), Donatas Kumeliauskas (Preussen Berlin, GER-3), Edgaras Rybakovas (HK Lida, BLR-1).

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum