Kilenc játékost érintő üzlet zajlott az NHL-ben

 

A nem mindennapi csere mozgatórugója a Toronto kapitánya, Dion Phaneuf volt, aki Ottawába került.

A Leafs kapitánya négy csapattársával, a Matt Frattin, Casey Bailey, Ryan Rupert, Cody Donaghey kvartettel került a Senatorshoz. A kanadai fővárosból négy játékos és egy draftjog vándorolt Torontóba, a Jared Cowen, Colin Greening, Milan Michálek, Tobias Lindberg négyes és egy 2017-es második körös draftjog. A kilenc játékosból egyértelműen a legnagyobb név Phaneuf, akinek 2021-ig szóló évi hétmilliós szerződése van. Ettől függetlenül nem borul fel egyik csapat költségvetése sem, hiszen a játékosok összfizetése majdnem megegyezik mindkét oldalon, alig néhány százezer dollár a különbség.

Röviden összefoglalva ez egy tipikus win-win csere volt, azaz mindkét csapat nyert az üzleten. A Leafs elsősorban hosszú távon profitálhat az üzletből, ahol ezzel a lépéssel tovább folytatták az újjáépítést. Először is a kapitány kiszórásával hatalmas hely keletkezett a sapkában, a Leafs lett az egyetlen csapat a ligában, amelynek nincs 5,5 milliónál többet kereső játékosa. Ennek köszönhetően és a jövőre lejáró szerződésekkel együtt 2017 nyarán közel 50 milliós szabad helye lesz a Torontónak ami azt jelenti, hogy bárkit megszerezhet a Leafs.

A másik oldalon is dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen az Ottawa egy remek védővel gazdagodott. Összeállhat egy Karlsson-Phaneuf páros, amely ha beválik, akkor brutálisan erős lehet és bárhol megállná a helyét.

phaneuf2

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum