Az Arénában szigorodott az ellenőrzés, induljanak el időben

   

A Magyar Jégkorong Szövetség mindenre kiterjedő tájékoztatást adott közre az olimpiai selejtezővel kapcsolatban.

“Az Olimpiai Selejtező Tornára (OST) készülve a magyar férfi felnőtt válogatott szakvezetősége szűkített a keretén, amelyet az eseményt megelőző sajtótájékoztatón jelentett be. A csütörtöktől vasárnapig a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő Olimpiai Selejtező Torna előtti kedden a magyar férfi felnőttválogatott megtartotta az eseményt felvezető sajtótájékoztatóját, amelyen a szakvezetőség kihirdette a hétvégére tervezett keretét.

A szűkített névsor jelenleg egy kapussal és egy mezőnyjátékossal nagyobb, mint az OST-re nevezhető 2+20-as keret: a végső listát szerda este az úgynevezett directorate-ülésen kell majd leadni.

Szollár Domokos, a MOL-csoport nemzetközi kommunikációs vezetője: “2008-ban, Szapporo után kezdtük el együttműködésünket a Magyar Jégkorong Szövetséggel, amikor elindítottuk a MOL Ligát. Célunk az volt, hogy hosszú távon fenntarthatóan segítsük a jégkorongsportot, és hogy idővel ismét A-csoportos világbajnokságon játszhasson a válogatott. Örömmel láttuk, hogy az elmúlt nyolc év sikeres volt, hiszen újabb A-csoportos világbajnoki szereplést ért el a válogatott. Külön öröm számunkra, hogy a mostani válogatott keretben több mint tíz MOL Liga-játékos szerepel. Hazai pályán, hazai szurkolók előtt játszani mindig különleges alkalom. Nemcsak a csapatnak, hanem a szurkolóknak is. Szeretnénk mindenkiben felkelteni a szurkolót, ezért látványos aktivitásokkal készültünk. Érdemes ezért is időben érkezni.”

Id. Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke: “Egy olimpiai selejtező mindig fontos esemény bármilyen sportágban. Így vagyunk ezzel mi is, annak ellenére, hogy a 2018-as téli játékokon a legjobb 12 jégkorongcsapat szerepel csak, ráadásul Dél-Korea a rendező jogán elvisz még egyet a kiemelt nyolc mellett, tehát jelenleg csak három szabad helyért megy a küzdelem. Mivel a saját selejtezőcsoportunkban mi vagyunk a legmagasabban rangsorolt csapat, így lehetünk rendezők, ami hatalmas öröm, mert bármilyen eseményt szervezünk, az nagyszerű hírverés a jégkorongnak. Össze jegy elkelt rég, ez a játékosoknak nagy kihívás, hogy három telt házat játszhatnak. Ugyanakkor jó felkészülés lehet az A csoportos világbajnokságra. A papírforma mellettünk, szól, ám nem szabad félvállról venni senkit, abban például egészen biztos vagyok, hogy a lengyelek nem felejtették el a tavaly áprilisban, Krakkóban elszenvedett vb-vereséget.”

Rich Chernomaz, a magyar férfi felnőtt válogatott szövetségi kapitánya: “Az elmúlt három évben a tervünk és fejlődésünk nagy része volt, hogy fiatal játékosokat is bevonjuk, azért, hogy idővel átvehessék a kiöregedők helyét. A csapatkapitány Vas Márton a legidősebb bekkünk, Stipsicz Bence pedig a legfiatalabb, ő például az U20-as világbajnokságon és a klubjában is olyan teljesítményt nyújtott, hogy ezzel kivívta a jogot a bő keretben szereplésre, az ottani edzésmunkájával pedig az OST-s kerettagságot is. Ez a keret nem különbözik sokban a 2015-ös vb-keretünktől, mert nagyon fontos az is, hogy az összhang meglegyen a csapatban, és megmaradjanak a vezéreink is, továbbá nem volt okunk, hogy sok tavalyi vb-kerettagunkat lecseréljük. Az OST-n Lengyelország a legmagasabban kvalifikált ellenfelünk, de nem becsülhetünk le senkit. Mérkőzésről mérkőzésre fel kell készülnünk, jól kell éreznünk magunkat, és csakis egyetlen célunk lehet: a továbbjutás.”

Vas Márton, a magyar férfi felnőtt válogatott csapatkapitánya: “Mindig nagyon jó érzés hazajönni a válogatotthoz, főleg, amikor ilyen rangos eseményt rendezünk, ez nem minden évben adatik meg. A hangulat változatlanul jó, a csapategység nemkülönben, ezért is tudunk ilyen könnyen jól dolgozni. Kellenek a fiatal bekkek, mert akad már néhány öreg, például én. Nem baj, ha beletanulnak abba, amilyen szinten majd játszaniuk kell hosszútávon is. A mi feladatunk, hogy utat mutassunk, mert a jövőben ők alkotják majd a válogatottat.”

Stipsicz Bence, a magyar férfi felnőtt válogatott játékosa: “Óriási megtiszteltetés ilyen játékosok között lenni. Már annak a lehetőségnek is örültem, hogy a felkészülésre eljöhettem, ugyanakkor minden alkalommal, amikor jégre lépek, tanulhatok a nagyoktól. Jó érzés, hogy itt vagyok, az pedig csak tovább motivál, hogy a teljesítmény is elvárás.”

Arena szurkolok

Fotó: Mudra László

INFORMÁCIÓ AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐ TORNÁRÓL

A 2013-ban megrendezett, nagy sikerű világbajnokság és a 2014-es vb-t megelőző felkészülési mérkőzések után 2016-ban ismét a Papp László Budapest Sportarénában szerepel a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely immár a világ 16 legjobb csapata közé tartozik. Az első OST-s ellenfelünk, 2016. február 11-én, csütörtökön Litvánia lesz, amellyel legutóbb éppen a BS-ben, éppen az előző olimpia selejtezőjében találkoztunk, és győztük le. Másnap, pénteken az ősszel rendezett előző selejtezőkörét fölényesen megnyerő Észtországgal játszunk, amellyel nem találkoztunk a 2008-as szapporói csoda óta. A szünnap után, vasárnap pedig jön az Olimpiai Selejtező Torna fináléja a világranglistán csak három hellyel mögöttünk lévő Lengyelországgal szemben, amellyel tavasszal is megküzdöttünk a feljutásért – reméljük, a “visszavágót” is mi nyerjük, hiszen csak az OST győztese jut az utolsó selejtezőkörbe.

Ez a februárban rendezendő Olimpiai Selejtező Torna lesz az első alkalom, hogy a krakkói feljutás óta hazai jégen láthatja a válogatottat a közönség, egyben az utolsó is, mielőtt a csapat megkezdi felkészülését az A csoportos vb-re.

“DOBJ EGY MACIT” IDÉN IS!

A Magyar Jégkorong Szövetség pedig évek óta megszervezi egy-egy válogatott találkozó során a honi “macireptetést”. A legutóbbi évekhez hasonlóan, idén is a mérkőzést követően repülhetnek plüssfigurák. Az OST-n az IIHF által engedélyezett mérkőzés a február 11-i Magyarország–Litvánia meccs lesz, ennek a lefújásakor, de csakis a dudaszó után repülhetnek a macik. Az összegyűlő plüssállatokat később az A csoportos magyar férfi felnőtt válogatott tagjai beteg gyermekekhez viszik majd el.

BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ

A novemberben Párizsban történt terrorcselekmények nyomán Magyarországon is szigorodtak a beléptetési szabályok, amelyek természetesen az OST-re is érvényesek. A Papp László Budapest Sportaréna tájékoztatója szerint “az Arénába történő belépéskor szigorodik az ellenőrzés, csomag-és ruházat átvizsgálás is történhet. Kérjük Önöket, hogy az elkövetkező rendezvényeinkre az eddig megszokottnál korábban érkezzenek, és ne hozzanak magukkal nagyméretű táskákat, csomagokat! Továbbra is tilos behozni az Arénába flakonos italokat, fémtárgyakat, szúró és vágóeszközöket. Az intézkedés lassítani fogja a beléptetést, ezért türelmüket kérjük, de mindannyiunk érdeke a kockázatok lehetőség szerinti csökkentése. Hasonló ellenőrzésre kell felkészülniük az Aréna Parkolóházába történő behajtáskor, ahol csomagtér ellenőrzés is lehet. (…) Egy ideig rendőrségi jelenlét is várható rendezvényeinken, mely szintén a prevenció – így mindannyiunk – érdekében történik. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük és a történtek ellenére kívánunk Önöknek nagyon kellemes szórakozást eseményeinken!

A beléptetés során tehát alaposabb, több időt igénylő átvizsgálásra kell számítani az OST összes napján, mint a korábbi években, ezért arra kérjük a szurkolókat, hogy a szokásosnál korábban érkezzenek a BS-hez.”

A végére egy közérdeklődésre számot tartó kérdés. Megkérdeztük, a bérletesek is napi karszalagot kapnak, tehát egy bérlettel különböző napokon más is bemehet, de napon belül nem konvertálható.

A 2016 februári, budapesti olimpiai selejtezőtorna menetrendje:

2016. február 11., csütörtök, 16:00 Lengyelország–Észtország
2016. február 11., csütörtök, 19:30 Litvánia–Magyarország
2016. február 12., péntek, 14:30 Lengyelország–Litvánia
2016. február 12., péntek, 18:00 Magyarország–Észtország
2016. február 14., vasárnap, 14:30 Észtország–Litvánia
2016. február 14., vasárnap, 18:00 Magyarország–Lengyelország

A magyar válogatott bő játékoskerete a februári olimpiai selejtezőre:

Név Szül. év Csapat
Kapusok:
Bálizs Bence 1990 MAC Budapest
Hetényi Zoltán 1988 Fehérvár
Rajna Miklós 1991 Fehérvár
Hátvédek:
Gőz Balázs 1992 Miskolc
Kiss Dániel 1991 UTE
Mestyán István 1989 MAC
Pozsgai Tamás 1988 MAC
Stipsicz Bence 1997 MAC
Szirányi Bence 1988 Fehérvár
Vas Márton 1980 Fassa (ITA)
Csatárok:
Banham Frank 1975 Fehérvár
Bartalis István 1990 Fehérvár
Benk András 1987 Fehérvár
Galló Vilmos 1996 Linköping (SWE)
Hári János 1992 Leksand (SWE-2.)
Kovács Csaba 1984 Fehérvár
Kóger Dániel 1989 Fehérvár
Könczei Áron 1994 Debrecen
Nagy Gergő 1989 Fehérvár
Nagy Krisztián 1994 MAC
Sarauer Andrew 1984 Fehérvár
Sofron István 1988 Klagenfurt (AUT)
Vas János 1984 Slavia Praha (CZE-2.)
Vincze Péter 1995 Fehérvár

A felnőtt férfi válogatott stábja, 2015/16:

Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Edzők: Majoross Gergely, Diego Scandella, Sille Tamás, Tokaji Viktor
Kapusedző: Gary Clark
Erőnléti edző: Puskás Sándor
GM: Nagy Attila
Csapatvezető: Imre Lajos
Orvos: Majzik Ernő
Gyúró: Bagonya Imre, Sashalmi Tamás
Felszerelésmenedzser: Nagy József

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 24., hétfő
EL 17:30 BRAGYE 3-2VÉGE
EL 18:00 DEBSCC 1-0VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:00 FTCTIT 1-2 HVÉGE
U18 19:00 MISUTE 5-4 BVÉGE
február 25., kedd
U21 15:30 DABMIS 3-6VÉGE
EL 17:30 BRAGYE 2-3 HVÉGE
EL 18:00 FTCTIT 8-1VÉGE
EXL 18:00 DTVMAC 2-5VÉGE
EXL 18:30 NZÁMIS 3-4VÉGE
február 26., szerda
NŐI 15:30 KMHMAC 6-3VÉGE
U18 16:40 VASPHC 3-1VÉGE
EL 18:00 UTEDAB 5-0VÉGE
U21 18:10 AVSMAC 3-8VÉGE
U21 18:40 KMHFTC 6-4VÉGE
U21 18:40 VASDHK 0-3VÉGE
U21 19:00 MISETO 3-4VÉGE
február 27., csütörtök
KHL 15:00 TRKMMG 
    • SPORT 2
EL 17:30 SCCDEB 3-1VÉGE
EL 18:00 UTEDAB 5-2VÉGE
EBEL 19:15 AVSZNO 4-0VÉGE
február 28., péntek
EL 17:30 GYEBRA 5-2VÉGE
EL 17:30 SCCDEB 3-2 HVÉGE
EL 18:30 TITFTC 5-6VÉGE
EXL 18:30 MISDUM 2-1 BVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EXL 19:00 MACNZÁ 1-3VÉGE
február 29., szombat
EBEL 17:30 EHLAVS 
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 TITFTC 
március 1., vasárnap
U21   FTCPHC 
U21 12:30 MACDHK 
U21 15:10 VASAVS 
EXL 17:30 DUMMAC 
EXL 18:00 NITMIS 
U21 18:00 ETOUTE 
Partnerünk