Nagy dolog, hogy újra itt lehetek, szeretek védeni

 

Izgatottan várja a rájátszást Gyenes Dávid. A DVTK kapusa közel két év után véd ismét a MOL Ligában.

A DVTK Jegesmedvék Pesterzsébeten csütörtökön aratott diadalukkal biztosították be alapszakasz-elsőségüket, majd zárásképpen a Fehérvárt is legyűrték túlórában. Az utolsó meccseket jellemző győzelmi sorozatból Gyenes Dávid is kivette a részét. A még mindig csupán 23 esztendős hokis közel két év után került vissza a Miskolc kapujába. Vállát még 2014 májusában műtötték meg, a következő szezont egészében ki kellett hagynia, majd nyáron első körben nem kapott szerződést anyaegyesületétől. Később szerencsésen megoldódtak bizonyos félreértések, és Gyenes megkapta a lehetőséget a Jegesmedvéknél arra, hogy sok munkával visszanyerje remek régi formáját.

A hosszú kihagyás után 2016. január 15-én védhetett először a MOL Ligában: “Szerencsére a vállsérülésem már a múlté, teljesen felépültem, százszázalékos állapotban vagyok. Szeptember óta keményen készültem jégen és szárazon, majd decembertől újra együtt dolgozhattam a csapattal.”

Gyenes MIS 2015_16 1

Fotók: Bán Olivér

A bajnoki címvédő két tehetséges tinédzserrel ? a csíki Adorján Attilával és a saját nevelésű Kiss Bencével ? játszotta végig a szezon nagy részét, mivel a légiós Mark Guggenberger nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Decemberben Kissnek a magyar U20-as válogatott tagjaként a junior-világbajnokságon voltak teendői, így az akkori vezetőedző, Mayer Péter hét meccsre a cserepadra nevezte Gyenest. “Ekkor már a csapattal tartottam, neveztek is a mérkőzésekre, de mivel csak akkoriban kezdtem el a fiúkkal készülni, tudtam, hogy nemigen fogok szóhoz jutni ? mondta erről. ? Januárban aztán Adorján Attila a romániai válogatottal vett részt korosztályos világbajnokságon, és ekkor Jason Morgan úgy gondolta, ad nekem egy esélyt, betett a kezdőcsapatba Debrecenben.”

A kapus örül, hogy ismét MOL ligás lehet, és hogy remekül megértik egymást társaival a jégen és az öltözőben is: “Nagyon jól érzem magam, nagy dolog, hogy újra itt lehetek, szeretek védeni. A sérülésem és a rehabilitációm alatt is végig bíztam magamban, motivált voltam, elhittem, hogy képes vagyok a visszatérésre. De nagyon nehéz csak edzéseken készülni, meccsek nélkül.”

Gyenes azt mondja, jóbarátok Adorjánnal és Kiss-sel, nincsenek klikkek az öltözőben, olyan a csapat, mint egy nagy család. A kapus izgatottan várja a rájátszást, erre koncentrál, a jövőjével ezen túlmenően nem foglalkozik. “Alig várom, hogy kiderüljön, ki lesz az ellenfelünk az elődöntőben. Most kapunk néhány nap szünetet, majd gőzerővel készülünk a folytatásra. Egyelőre csak ez érdekel, majd a holtszezonban lesz időm rágódni a jövőmről.”

Gyenes MIS 2015_16 4

S hogy fejlődött-e a magyar jégkorong ez alatt a másfél év alatt, amíg Gyenes nélkül zajlottak a dolgok? “A liga szintet lépett ahhoz képest, amikor utoljára védtem ? ismertette legfrissebb tapasztalatait. ? Jobbak lettek a légiósok, a fiatalok is tehetségesebbek.”

Voltak hírek korábban arról, hogy a Miskolc esetleg légiós kapust hoz a playoffra, de nem így történt, a három fiatallal tör címvédésre az alapszakaszelső. “Érezzük a vezetőség bizalmát, minden segítséget megkapunk. Az, hogy nem hoztak légióst, mindenképp pozitív visszajelzés számunkra” ? állapította meg Gyenes. Az az igazság, hogy a kapusok teljesítményét látva egy ilyen lépésnek nem is lett volna értelme: Adorján 92%-os mutatója is igen jónak számít, Gyenes Dávid pedig 93,1%-kal fogott eddigi hét meccsén, és a kapottgól-átlaga alig 1,85-ös.

A DVTK Jegesmedvék hat pont előnnyel zárt a táblázaton, ez automatikus elődöntőt és stabil pályaelőnyt jelent a számára végig. A fináléba jutásért a negyeddöntők gyengébbik továbbjutójával küzdhetnek majd, első meccsükre február 24-én kerül sor.

Gyenes MIS 2015_16 2

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum