Hári János győzelmet jelentő büntetőt lőtt

   

Öccse, Norbert a MOL Ligában, ő a svéd másodosztályban döntötte el szétlövésben az extra pont sorsát. Galló Vilmos gólpasszt szerzett, Vas Márton kettőt is. Erdély gólszerő volt, a meccs három legjobb embere közé választották. Jó formában térnek haza légiósaink az olimpiai selejtezőre.

Sebőkék a Bajnokok Ligájában kedden döntőt játszó Karpat csapatát verték hosszabbításban, a Feldkirch is nyert, Vas Jánosék viszont kikaptak. Magosi Bálinték a második helyről kezdik a playoutot, ha minden a legjobban alakul, a magyar csatár odaérhet a végére.

Idegenben nyert a Linköping a Karlskrona ellen a svéd első osztályban. Az események az első fél órába sűrűsödtek, felváltva vezettek a csapatok, előbb a vendégek találtak be, amire kettővel válaszolt az ellenfél, majd a Linköping lőtt két gólt. A meccs második felében jól működtek a védelmek, így az eredmény már nem változott, 3-2-re nyertek Galló Vilmosék. A magyar csatár a harmadik sorban kapott helyet, hét és fél percet volt jégen, az első shiftjében adott nagyon jó ütemű és pontos passzt csapattársának, Henrik Törnqvistnek, aki ugyan elsőre kihagyta a szólót, de a kipattanót már bevágta. A meccs gólösszefoglalója az alábbi linken érhető el. Győzelmével a Linköping feljött a negyedik helyre.

Az első 58 perc gól nélkül ment le a Leksand Tingsryd elleni vendégjátékán. Majd amikor Hári János csapata végre megszerezte a vezetést, a hazaiaknak mindössze 10 másodperc kellett az egyenlítéshez. Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövések. Gromovval éppen a MAC?Debrecen mérkőzést néztük, amelyet a vendégeknek sikerült elvinni büntetőkig. A második próbálkozó Hári Norbert volt, aki klasszis megoldással járt túl Bálizs Bence eszén. Ekkor megjegyeztem, hogy bezzeg a báty, két-három havonta megkapja a lehetőséget, de nem jeleskedik a büntetők értékesítésében. Nos, mint később kiderült nagyobbat nem is tévedhettem volna, hiszen a két Hári két óra eltéréssel mérkőzést eldöntő gólt lőtt szétlövésben. János találatával a Leksand nyert 2-1-re a 7500 néző legnagyobb bánatára. Hári a 12. helyen a liga kanadai táblázatán, az asszisztosok között pedig az ötödik. A Leksand a negyedik helyen áll a tabellán.

Hari janos Leksand

A finn első osztályban a KalPa a Karpat csapatát fogadta. A bajnokság egyik élcsapata formája éles lehetett, mivel három nap múlva döntőt játszik a Bajnokok Ligájában a Frölundával szemben. Ezért is nagy szó, hogy a 38. percben a KalPa megszerezte a vezetést, amelyet a vendégek csak a harmadik harmad derekán tudtak kiegyenlíteni. A rendes játékidőben több gól már nem született, a hosszabbítás viszont nem tartott sokáig, a hetedik másodpercben betaláltak a hazaiak és 2-1-re megnyerték a rangadót. Sebők Balázs közel 17 percet játszott, a bulik 62,5%-át elhozta, pontot nem szerzett. A KalPa a 9. helyen áll a bajnokságban, hátránya 5 pont a hatodik helyezett TPS-szel szemben.

Minden harmadot 1-0 arányban veszített el a Slavia Praha a cseh másodosztály 48. fordulójában, így 3-0-s vereséget szenvedett a hetedik helyen álló Havirov csapatával szemben. Vas János egy kapott gólnál volt a jégen, csapata a 4. helyen áll a bajnokságban.

Szinte felborult a pálya Vas Mártonék mérkőzésén a Serie A-ban, ahol a Fassa Falcons a Cortinát fogadta. A hazaiak kétszer annyit lőttek kapura, mint ellenfelük, ennek ellenére a vége szoros lett, 2-1-re nyert a Falcons. Vas Márton mindenki másnál többször próbálkozott, összesen 8 alkalommal találta el a kaput, mindkét gólnál asszisztos volt. A magyar válogatott kapitányának ez volt a 26. passza, összesen 35 pontnál jár 38 mérkőzésen. A ligában ő a második legponterősebb hátvéd, érdekes módon csak a kanadai-olasz származású Alexander Gellert előzi meg öt ponttal, aki szintén játszott már védőként és csatárként is pályafutása során. Ő a Cortina játékosa, de a Falcons elleni szombati meccsen pont nélkül maradt. A Falcons ötödik helyen áll a tabellán.

Kemény meccset játszott a Feldkirch az INL-ben a Celje otthonában. A hazaiak végig nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, összesen majdnem 40 kapura lövéssel próbálkoztak. Ennek ellenére a 22. percben a Feldkirch vezetett 2-0-ra és bár egy gólra feljött a Celje, egyenlítenie már nem sikerült, 1-2 maradt a végeredmény. Fekete Dániel a második sor balszélsőjeként, Sági Martin a negyedik sor centereként lépett jégre, pontot egyikük sem szerzett, a Feldkirch továbbra is vezeti a ligát.

A USHL-ben a Sioux Falls Stampede a Des Moines Buccaneers csapatát fogadták, amelytől egy hónappal ezelőtt idegenben 6-2-re kikaptak. Szombaton a tízezernél is több hazai szurkolót Erdély Csanád ugrasztotta talpra, aki a 15. percben megszerezte a vezetést. Ezt ugyan még kiegyenlítették a vendégek, ám a középső játékrészben visszavette a vezetést a Stampede, majd a záró húsz perc elején kettőre növelte előnyét. Újabb emberelőnyös találattal szépített a Buccaneers, de egyenlítési reményeik nem sokáig éltek, a hazaiak még két gólt lőtttek ellenfelüknek, a másodikat üres kapura, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt. Erdély harmadik gólját szerezte a szezonban, a meccs három legjobb játékosa közé választották. A januári mélyrepülés után a csapat második győzelmét szerezte februárban, újra elindult felfelé a tabellán, már az ötödik nyugaton.

Véget ért az alapszakasz Franciaországban. Magosi Bálint a sérülése miatt az utolsó néhány fordulóban már nem tudott csapata segítségére lenni, a Briancon végül a 11. helyen zárt, így a kiesés elkerüléséért játszik. Mivel jövőre 14-ről 12 csapatosra szűkül a Ligue Magnus mezőnye, ezért idén speciális lebonyolítási formát kapott a rájátszás alsó háza. Az alapszakasz végén az első nyolc helyezett játszik a playoffban, a 9-14. helyezettek pedig még egy oda-vissza kört játszanak egymással a kiesés elkerüléséért, ahova magukkal viszik egymás elleni eredményeiket is. A 9-11. helyezettek bent maradnak, a 13-14. helyezettek kiesnek, a 12. helyezett csapat pedig két nyert meccsig tartó osztályozót vív a másodosztály győztesével. A Briancon a jelenlegi állás szerint a második helyről, hat ponttal kezdi a playoutot, a Bordeaux, amelytől az utolsó fordulóban szenvedett 3-1-es vereséget, 8 ponttal első, a Lyon és az HCMAG 4 ponttal állnak a 3. és 4. helyen. A Chamonix 3, a Dijon 2 ponttal áll az utolsó előtti és az utolsó helyen. Magosi Bálint január végén szenvedett szárkapocscsonttörést, az orvosi vélemények szerint 6-8 kihagyás után térhet vissza. Mivel a kiesés elkerüléséért vívott meccseket február 19-e és március 26-a között rendezik, így extrém gyors felépüléssel a végére még odaérhet a magyar válogatott csatára, természetesen csak akkor, ha ezzel nem kockáztatja a teljes felépülést.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2015/16:

Magyar légiósok a hokivilágban, 2015/16:

Név Csapat Liga H M G A P
Azari Zsolt Sanok PHL 5. 18 4 2 6
Erdély Csanád Sioux Falls Stampede USHL 5. 36 3 4 7
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 1. 26 10 17 27
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.) 4. 33 4 2 6
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.) 2. 2 0 0 0
Hári János Leksands IF Allsvenskan (SWE-2.) 4. 38 9 25 34
Láday Tamás* Medicine Hat Tigers WHL 9. 9 0 1 1
Magosi Bálint Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 12. 23 7 6 13
Briancon Kupa és Ligakupa 8 1 1 2
Sági Martin VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 1. 1 0 0 0
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 9. 46 5 9 14
Sevela Peter Skalica Extraliga (SVK-1.) 10. 24 79 718 90,1
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 14. 27 2 5 7
Klagenfurt EBEL 2. 6 1 1 2
Vas János Slavia Praha 1. liga (CZE-2.) 4. 28 7 12 19
Vas Márton HC Fassa Falcons Serie A (ITA-1.) 5. 38 9 26 35
HC Fassa Falcons Olasz Kupa 2 1 1 2

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma),
M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Sevela esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

*Láday Tamás azóta már hazatért, Fehérváron játszik a MOL Ligában.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum