A Debrecennek egy pont kell a negyedik helyhez

   

Ennek megszerzése a MAC ellen a Tüskecsarnokban nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Két napon belül másodszor játszanak negyedik helyre ácsingózó csapattal Majoross Gergely tanítványai. Csütörtökön az UTE nem jelentett problémát a ligaújoncnak, amely a meccs felénél már 5-0-ra is vezetett. Hogy a fiatal magyar mester a mérkőzés végén mégsem elégedetten nyilatkozott, az annak volt betudható, hogy csapata elengedte a második harminc percet, így a vége 6-3 lett. Szombaton a Debrecent fogadják, amely alaposan belehúzott az igazolásokba az átigazolási határidő lejárta előtt, csaknem egy teljes sor import játékost hoztak. Ennek meg is lett az eredménye, az utolsó öt meccsükön 13 pontot szereztek, nem csak az életéért küzdő Ferencvárost győzték le oda-vissza, hanem a jó erőkből álló Fehérvár ellen is 4 pontot gyűjtöttek. A MAC elleni utolsó alapszakasz-meccs jó erőfelmérő lesz a rájátszás előtt, amelyet az UTE-val kezdenek.

A DHK-nak és a lila-fehéreknek is 69 pontjuk van, ha tehát legalább hosszabbításig sikerül elvinni a szombati mérkőzést, akkor övék lesz a pályaelőny. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a csapat krónikus hátvédhiányban szenved. Kovácsot eltiltották, Csíki és Kunajev pedig sérült, játékuk bizonytalan. Így fordulhatott elő, hogy legutóbb, a Fehérvár ellen a csapat legponterősebb játékosa, Berta Ákos hátvédet játszott, erre szombaton is lehet számítani.

Mindezt egyáltalán nem látja lehetetlen küldetésnek Könczei Áron a csapat legjobb saját nevelésű játékosa, aki a klub Facebook-oldalán nyilatkozott: “Még nem dőlt el, hogy pályaelőnnyel kezdhetjük-e a rájátszást, vagy nem. Pályaelőny birtokában nyilván jobb lenne, de ahhoz legalább egy pontot el kellene hozni a MAC-tól szombat este. A feladat nagyon nehéz, de nem lehetetlen, hiszen a szezon elején már nyertünk ellenük és most nincs rajtunk túl nagy teher, mivel tudjuk, hogy benn vagyunk a rájátszásban. Szombaton megpróbálunk úgy játszani, hogy a következő időszakra egy kis könnyebbséget szerezzünk magunknak. Az elmúlt 2-3 mérkőzésen új taktikai elemeket próbáltunk ki, és ezek úgy tűnik, hogy működnek, meccseket nyertünk azóta. Én úgy látom, hogy nem kell feltétlenül extrákat produkálni, hogyha mindenki hozza a legjobbat, ami tőle elvárható. Elsősorban a védekezésre kell majd koncentrálni, a mi stílusunk erre épül. A MAC-nak van egy nagyon jól képzett légiós sora, elsősorban tőlük függ a csapatuk eredményessége. Rájuk nagyon oda kell majd figyelni. Persze nem állhatunk meg ott, hogy a légiósokat minden áron ki kell kapcsolni a játékból. A rájátszásra nálunk minden sor meghatározott taktikával készül, elsődlegesen ezt kell majd érvényesíteni. Az UTE ellen két találkozót kell nyerni és őszintén szólva nem is szeretnénk három meccset játszani. A feladat nehéz, de szerintem képesek leszünk megoldani. A taktikáról korai lenne beszélni, mivel egy mérkőzés még hátra van az alapszakaszból, utána lesz egy hetünk a felkészülésre. Az UTE csapatán mindenképpen szeretnénk túljutni, hogy aztán ez jó esetben mire lesz elég a Jegesmedvék ellen, azt nem lehet tudni. Egyet biztosan megígérhetek, a rájátszásban még az eddigieknél is nagyobb intenzitással fogunk dolgozni!”

A mérkőzést a MOL Liga Tv élőben közvetíti.

MACDHK

Fotó: Maneses István

MAC–Debrecen 2-3

   

A DHK hozta azt a pontot, amire szüksége volt a negyeddöntőbeli pályaelőnyhöz. Vay Ádám a rendes játékidőben 46, a hosszabbításban 12 védést mutatott be, majd mindkét kék-fehér büntetőt hárította.

A mérkőzést a MAC kezdte aktívabban, de Vay vezetésével jól védekezett a Debrecen. Az első kiállítás a 9. percben jött el, amikor Medvegyev kiült botfogásért. A kivédekezett hátrány után magára talált a Debrecen, felváltva alakítottak ki helyzeteket a csapatok. A harmad utolsó előtti percében megszületett az első gól, Stipsicz éles szögből lőtt fonákkal a debreceni kapuba. A második harmadban elején még aktívabbá vált a DHK, ám a játékrész közepétől újra a MAC irányította a játékot, Vay Ádám mérkőzésben tartotta a csapatát.

A záró húsz percben a Debrecen hajtott az egyenlítésért. Próbálkozásait siker koronázta, a 48. percben Könczei passzát Vincze váltotta gólra. Két perccel később Terbócs büntetésével emberelőnybe kerültek a hajdúságiak, amit bár nem használtak ki, az 54. percben Vaszjunyin közeli próbálkozása irányt váltott egy védőn, Bálizs tehetetlen volt, így már a DHK-nál volt az előny. Nem sokáig, 48 másodperccel később Klempa egyenlített egy kijátszott akció során. Másfél perccel a vége előtt Könczei Áron magas bottal való játékért 2+2 perces büntetést kapott, a MAC lehozta kapusát és 6 a 4 ellen támadt. A rendes játékidő nem hozott több gólt, így a Debrecen megszerezte a negyeddöntő pályaelőnyéhez szükséges pontot.

A MAC-nak a hosszabbításra még két és fél percnyi emberelőnye átlógott, hiába nyomott, Vay ihletett formában védett. Büntetőkre került sor, ahol Trosin és Hári belőtte – utóbbi nem is akármilyen finom kézmozdulattal–, ellenben Majoross és Terbócs kihagyta. A Debrecen 3-2-re nyert, február 17-én kezdi a két győzelemig tartó párharcot az UTE ellen, míg a MAC legközelebb február 24-én lép jégre az elődöntőben.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Tét nélküli meccs volt, mivel már elkönyvelhettük az alapszakasz második helyét. Az első harmadban jól játszottunk, utána kicsit variáltam a sorokat, talán ez is közrejátszott abban, hogy visszajött az ellenfél.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Örülök, hogy a csapatom betartotta az edzői utasítást, annak meg főleg, hogy elértük, amiért jöttünk, vagyis biztossá tettük az alapszakaszban a negyedik helyünket, s ezzel a pályaelőnyt a negyeddöntőre.

Interjú: nso.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Mayer, Halassy, Kis-király, Pálkövi.
Bálizs: 90,6% (Zaka)
K
Vay: 96,6% (Nagy Péter)
Olson, Tokaji, Saarenpaa, Terbócs, Hayes
1
Berta, Medvegyev, Korszakov, Piatak, Trosin
Pozsgai, Stipsicz, Klempa, Nagy K., McDonald
2
Hetényi, Raszulov, Hári, Könczei, Kaszkov
Quinn, Mestyán, Silló, Németh A., Szappanos
3
Wéber, Vincze, Dancsfalvi, Vaszjunyin
Nagy Patrik, Tóth R., Majoross, Sebestyén
4
Tanka
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:20 MÚB Stipsicz Terbócs Saarenpaa
1-1 47:45 DHK Vincze Könczei Raszulov
1-2 53:27 DHK Vaszjunyin Piatak
2-2 54:15 MÚB McDonald Klempa Hayes
2-3 67:00 DHK GWS Trosin
59 Kapura lövések száma 32
2 Kiállításpercek 6

A MAC–Debrecen képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum