Már csak a csodában reménykedhet a Fehérvár

   

Az EBEL rájátszás nagyon távoli, de fontos dolga van a Volánnak a szezonból hátralévő EBEL-meccseken. Első lépésként minél jobb játékkal előrukkolni és lezárni a négymeccses vereségszériát.

Ahhoz, hogy a csoda bekövetkezésének legalább esélye legyen, rengeteget kell tennie a csapatnak. Elsőnek például mindjárt legyőznie a HC Innsbruckot, mégpedig hogy a biztonság irányába tévedjünk, jobban, mint ahogy kikapott tőle kedden. Most még ugyanis a jelképesnél kicsit nagyobb matematikai esély van arra, hogy sikerüljön megcsípni egy helyet a legjobb 8 között. Vereség esetén ez az esély jelképesre csökken. A következő két mérkőzésen tehát győzelmi kényszerben játszik a Fehérvár, de már a többi meccs eredményétől is függ, mi lehet Szirányiék sorsa.

Az Innsbruck verhető csapat, írtuk a keddi meccs beharangozójában, és ezen a legutóbbi vereség hatására sincs okunk módosítani. Ebben az idényben hazai jégen kettőből két győzelem a Voláné. Bár egyik győzelem sem volt olyan elsöprő erejű, mint egy cunami, de összességében hat pontot hozott a konyhára. Ráadásul mindent egybevetve majd három éve nyeretlen az Innsbruck Székesfehérváron. Ezúttal tehát igazából csak a korábbiak megismétlésére volna szükség. Egy apró változást azért szeretnénk azokhoz képest, nevezetesen, azért, hogy az egymás elleni eredmények a mieink számára kedvezzenek, legyen ez a győzelem legalább kétgólos.

A Fehérvár biztató kezdés után katasztrofálisan folytatta a középszakaszt, jelenleg négymeccses vereségszériában van a csapat. A legnagyobb probléma a csapat játékával hogy a négy meccs mindegyikén előfordultak olyan hosszú periódusok, amikor az ellenfelek állva hagyták a fehérváriakat. Legutóbb Innsbruckban ez a periódus legalább nem a meccs elején volt, ez azonban sovány vigasz. Nekünk viszont nem nagyon maradt más, mint reménykednünk abban, hogy a gárda mára kinőtte ezt a rossz szokását, és ezúttal végre 60 percen át éles csapatot láthatunk az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok jegén. A Volánnak tehát elsősorban önmagát kellene végre legyőznie ahhoz, hogy győzhessen a tiroliak ellen. A vendégeknél eltiltása után visszatérhet Nick Ross, akivel a védelem várhatón stabilabb lesz.

“Kedden az Innsbruck elsősorban keménységben és észben volt jobb nálunk, meglepett bennünket a játékával – mondta a ligahonlapnak Hannu Jarvenpaa, a fehérváriak mestere. – Pénteken óriási szívre és hideg fejre lesz szükségünk. Egészen másik arcunkat szeretnénk végre megmutatni.”

Nick Schaus, a vendégek védője szerint “a Fehérvár jó csapat és otthon nagyon erős. Nehéz és intenzív 60 percre kell készülnünk. Jó a hangulat a társaságban, mindenki hisz abban, hogy lehetséges a győzelem.”

Az Innsbruck 2013 októberében nyert legutóbb Székesfehérváron, azóta hatszor a Volán volt a győztes fél. Mivel a Fehérvár a vasárnapi meccsét előre lejátszotta, ez a találkozó az utolsó a jövő heti nemzetközi szünet és olimpiai selejtező előtt. Így van mód mindenkinek mindent kiadnia magából. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Fehérvár–Innsbruck 3-4

   

3-1-ről vesztett a Volán. Éppen olyan volt ez a meccs, mint a szezon: hullámzó, kifejezetten gyenge és reményt keltő időszakok váltották egymást, de összességében több volt a bosszankodás és az erőlködés, mint az öröm és a játék. Két nem jó csapat játszott egy nem jó mérkőzést.

A sérült Orbán Attila és Varga Arnold nélkül, de a menesztett vezetőedzővel, Rob Pallinnal a lelátón kezdődött a mérkőzés. Az utóbbi időszak hagyományainak megfelelően lassan indult be a Volán, ennek most az lett az eredménye, hogy egy ki nem dolgozott helyzetből vezetést szerzett az ellenfél. Valdix gólja 78 másodperc után érkezett. 0-1.

Nagyon közel járt a meccs a második innsbrucki gólhoz, de Brance Orban nagyon szép szóló végén egyenlített, igen váratlanul. A 7. percben 1-1-re módosult az eredmény. A folytatásban is a vendégek voltak sokkal aktívabbak, Hetényi Zoltán többször is nehéz helyzetben hárított. A harmad végén kaptunk egy száz másodperces kettős előnyt, és ezt tökéletesen használtuk ki. Előbb Bartalis szépen kotorta ki a zavarosból jobbra a korongot Nagy Gergőnek, aki pontosan célzott, fél percre rá Bartalis maga oldotta meg a nehezét, nem klasszikus fórgólt lőtt, a védő takarásából, okosan. 3-1-es vezetéssel vittünk el egy olyan harmadot, amely nagy részében jobb volt a rivális, elsősorban azért, mert a Fehérvár hibázott többet. Nagyon boldogok lehettünk ezzel. Sárpátki megnyerte első EBEL-es bunyóját.

Sajnos a folytatásban nem volt képes a Fehérvár eldönteni a meccset, pedig a második harmadban éppenséggel meg is tehette volna ezt. Sok nagy helyzetet alakított ki Hannu Jarvenpaa csapata, ebben a periódusban játszott a legjobban a magyar EBEL-csapat. Ráadásul az előnyjáték is egész jónak mutatkozott, könnyen ment a felállás, jól járt a korong, a lövésszám viszont alacsony volt. A 35. percben pedig szépített az Innsbruck, emberelőnyből. Hárítható helyzetet védekezett el a jobb oldal. A vendégek ettől felpörögtek újra, és érezhető volt, nagyon nehéz harmad vár ránk a második szünet után.

Ez így is lett. Igazából a vendégek akarata érvényesült, és a 48. percben Bishop szép akció végén egyenlített. A folytatásban sikerrel őrizte az eredményt mindkét csapat, néha unalmas játszadozás, helyenként pedig gyors akciózás zajlott a jégen. Maradt az iksz a lefújásig, jöhetett a hosszabbítás.

A meccs legizgalmasabb része a hosszabbítás, annak is a 3 a 3 elleni játéka volt. Ebben jobbnak látszott a Volán, gól azonban nem esett. Jöhettek a büntetők. Valdix, Banham, Ulmer, Nagy G. kihagyta, Bishop viszont bevágta, Sarauernek muszáj volt belőnie, megcsinálta, ment tovább a sorozat. A két sikeres próbálkozó jött újra, Sarauer nem tudott duplázni, Bishop viszont igen, ezzel az Innsbrucké lett a meccs, 3-4 a vége.

Nincs egyben a csapat, nem megy a csapatjáték és nincs olyan játékos, aki igazán jó formában játszana hatvan percen át. Felvillanások, biztató megmozdulások vannak, ezekben Bartalis, Kóger, Nagy Gergő és Sárpátki járt az élen ezen a napon, de ez a csapat ebben a szakaszban nem viseli el a hibákat és a gyenge teljesítményeket.

Az EBEL-szezon érdemi része véget ért a magyar csapat számára.

Pozitívum, hogy négy vereséget követően újra pontot tudtunk szerezni

   

Ugyanakkor a Fehérvár finn vezetőedzője szerint csalódást keltő eredmény született pénteken az Innsbruck ellen.

Hannu Jarvenpaa (vezetőedző, Fehérvár): Csalódást keltő eredmény a mai. Soha nem szoktam a vereséget a hiányzó játékosokra fogni, és ma sem teszem, de a találkozó értékelésekor mindenképpen ki kell térjek arra, hogy két meghatározó hátvédünk hiányzott, és így öt bekkel játszottuk végig a mérkőzést. Emiatt a végére kiütközött rajtunk a fáradtság, jöttek a hibák, és ezt ki is használta az Innsbruck. Ellenfelünk jól összerakott, komoly játékerőt képviselő csapat, amelyik megtalálta a játékát. Biztos vagyok benne, hogy még számos győzelmet fognak aratni. A hosszabbításban mindkét csapat előtt bőven adódtak lehetőségek, a büntetőpárbaj pedig mindig kiélezett lélektani helyzet, sajnos ma ennek terhét nem bírtuk el. Ugyanakkor némi pozitívuma a mai mérkőzésnek, hogy négy vereséget követően újra pontot tudtunk szerezni.

Forrás: Volán-honlap

EBEL, 2916 néző. Játékvezetők: Piragic, Siegel, Loicht, Zgonc.
Hetényi: 87,5% (Rajna)
K
Chiodo: 89,7% (Litterbach)
Reiter, Szaller, Banham, Sarauer, Kóger
1
Schaus, Liffiton, Lammers, Spurgeon, Bishop
Martinelli, Brocklehurst, Sikorcin, Bartalis, Kovács
2
Saringer, Ross, Ulmer, Valdix, Schennach
Manavian, Wehrs, Bodó, Francis, Nagy
3
VanBallegooie, Pedevilla, Mössmer, Hahn, Schramm
Vincze, Szirányi, Orban, Benk, Sárpátki
4
Hanschitz, Ebner, Frischmann, Schuller, Hörtnagl
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:18 HCI Valdix Ross Schennach
1-1 06:38 FHA Orban
2-1 17:26 FHA PP2 Nagy Bartalis Banham
3-1 18:00 FHA PP Bartalis Wehrs
3-2 34:19 HCI PP Schuller Ross Valdix
3-3 47:10 HCI Bishop Lammers Schaus
3-4 67:00 HCI GWS Bishop
29 Kapura lövések száma 24
15 Kiállításpercek 19

A Fehérvár–Innsbruck összefoglalója

   

Az M4 Sport HD adása visszanézhető itt, 3:08:50-től látható a 7 gól.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum