A Brassó Fehérváron fejezi be a szezont

   

Az utóbbi időben mindkét csapatnál a fiatalok teljesítménye a legörvendetesebb fejlemény.

Utolsó magyarországi kiszállásának utolsó állomásához értek Mihály Árpádék, akik kedden a felboruló pálya ellenére is két harmadon keresztül jól tartották magukat a negyedik helyért versenyben lévő UTE ellen. A Cenk alján a szezon elején az a döntés született, hogy légiósok nélkül vágnak neki a szezonnak, amihez végig tartotta is magát a szakvezetés, ehhez képest értek el 24 pontot, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény. Különösen nem az, ha tekintetbe vesszük, hogy az idén emelkedett a bevethető légiósok száma és talán nem túlzás kijelenteni, hogy nem csak mennyiségben, de minőségben is előre lépés történt. A szükségben is mutatkoztak pozitívumok, ezek között is első helyre kívánkozik a brassói fiatalok szereplése, akik ugyan a kettős terhelés miatt kaptak lehetőséget és ugyan életük első MOL Liga-meccsein nyilván nem vehették fel a versenyt az ellenfelekkel, de letették a névjegyüket.

Például a 17 éves Andrei Vasile, aki legutóbb éppen a Fehérvár ellen szerzett mesterhármast. Annak a Fehérvárnak, akinek két mérkőzése maradt hátra az alapszakaszból, két teljesen különböző karakterű csapat ellen. Csütörtökön a Brassót fogadja, szombaton Miskolcra látogat. Kedden a Debrecennel játszottak, akik ellen hosszabbításban nyertek 2-1-re. Mindkét hazai gólt magyar játékos ütötte, az elsőt a 18 éves Szita Donát, a másodikat a 20 esztendős Szabó Dániel. Emellett az összes pontszerző magyar játékos volt, ilyenre nem nagyon volt még példa a szezonban.

Fehérvár–Brassó 6-1

   

A fehérváriak számára egy erősen megnyomott középső harmad is elég volt magabiztos sikerhez. A találkozó barátságos hangulatban telt, mindösszesen 3 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők.

A találkozó gyors játékkal indult, a csapatok azonnal egymásnak estek. Pár perc után már a Fehérvár akarata érvényesült, Balázs Zsombor büntetésével emberelőnybe került a 4. percben. A hazaiak kihagyták az emberelőnyt, amit a Brassó egy ellentámadás során majdnem góllal büntetett, de Kalnins védett. A fehérváriak fölénye az 5 az 5 elleni játék során is megmaradt, a 12. percben megszerezték a vezetést, a légiósok villantak, Holmberg közelről lőtt góljánál Krogh és Grieve jegyzett gólpasszt.

A második játékrész első pár percében a Brassó játszott jobban, majd a harmad közepéig tartották a tempót a hazaiakkal. A 28. percben viszont megszületett a Fehérvár második gólja, az elsőhöz hasonlóan Holmberg volt eredményes. A harmad második felében nyomott a kék-fehér együttes, előbb Kocsis bevette Tőke kapuját, majd Grieve is betalált. A harmad vége előtt 24 másodperccel Krogh megkerülte a kaput, passzát pedig a másik oldalon érkező Holmberg váltotta gólra.

A harmadik húsz percre kapust cserélt a Brassó, Béres Szabolcs érkezett. A 44. percben egy szépen vezetett akció végén az üresen maradt Hamvai Szilárd bevágta a korongot az új hálóőr füle mellé. Három perccel később eljött az első brassói emberelőny, ami kimaradt, viszont nem sokra rá Tranca egy szólótámadás során szépített. Az 55. percben Balla Norbert gáncsolásért kiült a büntetőpadra, a Brassó kibekkelte a hátrányt, sőt majdnem betalált 4 az 5 ellen. A Fehérvár 6-1-re nyert, szombaton Miskolcon játszik, míg a Brassó számára véget ért a MOL Liga-szezon.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Jó játékot mutatott a csapat, végig uraltuk a mérkőzést. Ahogy közeledik a rájátszás, direkt kértem a játékosoktól, hogy úgy játszanak, mintha már ott lennének, azt hiszem, ez teljesült is.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Örülök annak, hogy a fiúk nem adták fel, nagyon sok sérültünk van, és ez rányomta a bélyegét a játékunkra. Tudtuk, hogy a Volánnak jól korcsolyázó csapata van, mi ugyan próbáltuk őket ebben megakadályozni, de csupán ennyire tellett. A lényeg, hogy a harmadik harmadot nem veszítettük el.

Az interjúk forrása: nso.hu

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 215 néző. Játékvezetők: Babic, Vas, Kis-király, Pálkövi.
Kalnins: 96,4% (Scola)
K
Tőke: 85,3% (Béres: 90,9%)
Krogh, Láday, Reisz, Szabó K., Holmberg
1
Bíró G., Nagy, Molnár, Mihály, Virág
Szabó Dániel, Szabó B., Shupe, Grieve, Szita
2
Mátyás, Bíró O., Tranca, Bíró M., Márton
Arany, Vokla, Kocsis, Tóth, Hamvai
3
Balázs, Piszarenko, Fodor, Petres, Péter
Imre, Becze, Pillók, Reiter R.
4
Balla, Popa, Anton A., Fetés R., Fetés N.
Dietrich Tyler
E
Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:37 FHA Holmberg Krogh Shupe
2-0 27:12 FHA Holmberg Láday Krogh
3-0 32:50 FHA Kocsis Vokla
4-0 34:01 FHA Grieve Krogh Láday
5-0 39:36 FHA Holmberg Krogh Shupe
6-0 43:24 FHA Hamvai Pillók Reiter R.
6-1 50:32 BRA Tranca Molnár Nagy
45 Kapura lövések száma 28
2 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum