A csalódott Csíkszereda Dunaújvárosban búcsúzik az idei MOL Ligától

   

A hazaiak és a vendégek előzetes várakozásaival ellentétben nincs tétje a csütörtöki mérkőzésnek, azonban mindkét csapat büszke lehet az idei teljesítményére.

Két végletekig kifacsart csapat találkozóján a Ferencváros nyert kedden a MOL Ligában, ezzel pedig eldöntötte a még kiadó egyetlen hely sorsát a rájátszásban. A Sportklub játékosai minden bizonnyal roppant csalódottak a kudarc miatt, ám mindent összevetve nem lehetnek elégedetlenek, hiszen a csapatnál csendes, de mégis alapvető változások történtek az irányításban. Nyilvánvaló módon ennek tudható be a rossz szezonkezdet, amikor az első 10 meccsén mindössze két pontot szereztek a kék-fehérek és amiből aztán a liga egyik legkarakteresebb csapata formálódott. Ehhez jöttek még a kettős terhelésből adódó problémák, aminek nyomait szemmel láthatóan magán viselte a társaság kedden is. Némi idő kell majd az alaposabb értékeléshez, de az átalakulás közben ilyen teljesítményt nyújtani, az mindig megsüvegelendő. Egyetlen feladata maradt Magyarországon a csapatnak – Romániában számos, nagyon fontos ütközet vár még rájuk – Dunaújvárosban befejezni a MOL Liga-szezont.

A DAB már nem ugyanaz a csapat, mint akár két héttel ezelőtt volt, pláne nem az, amely november végén még nem csak a Sportklubot, de a Fradit is előzte. Az átigazolási határidő közeledtével a légiósok nagyobb része távozott, egyedül Lindoff, McCann és Milan maradt a csapatnál. Bár szigorúan csak az eredményeket tekintve soha nem látott mélységekben járt idén a csapat, a szurkolók itt sem lehetnek elégedetlenek, az előzetesen sokak által lesajnált keret az év végéig komolyan harcban volt a rájátszásért, a matematikai esélye pedig még később szállt el. Az idény legnagyobb részében harcos, küzdős szellemiséget mutattak, senki nem mehetett biztosra ellenük. Mindebben óriási szerepe volt Lee Gilbert vezetőedzőnek, aki a lehetőségekhez képest jó légiósokat hozott, az olyan idősebb magyar játékosoknak, mint Borbás, Peterdi, Lencsés vagy Revák, illetve a nyáron általános menedzserként, november végéig pedig csapatkapitányként dolgozó ifj. Azari Zsoltnak, akinek a munkája legjobban akkor látszott, amikor már nem lehetett társai segítségére.

Mindkét oldalon megvan tehát az ok a bánatra, de az örömre is, reméljük, hogy ebből egy hajtós, küzdős, egyben sportszerű összecsapás kerekedik, még ha immár jelentősebb tét nélkül is.

DAB–SC Csíkszereda 3-6

   

A Szereda légiósai nem voltak nagyon csalódottak, nagyüzemben termelték a pontokat, a DAB két harmadban partiban volt, de túl sok hibát vétettek hátul, nem könnyítették meg idei első meccsén védő Lajcs Marcell dolgát, aki hat gólja ellenére remekül helyt állt.

Az ismert okok miatt vékony kerettel állt fel a DAB, ennek ellenére az első harmad többségében inkább ők nyomtak. A hazaiak kapujában Lajcs Marcell kezdett, a szezonban először, elismeréseként az egész éves munkájának. Nem is védett rosszul, bár két saját harmadban eladott korong után kiszolgáltatott helyzetbe került, így kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. Előbb Gyagyusko lőtt közvetlen közelről pókhálós gólt a harmad felénél, majd Moldován talált be fél percen belül. A DAB szépített, Szepessy Máté passzolt jól Revákhoz középre, Ruczuj szintén nem sokat tehetett. A tempó összességében álmos volt, aminek jót tett a második harmad elején esett újabb Gyagyusko találat. 1-3 után felpörgött az Újváros, azonban a gólokat továbbra is a vendégek lőtték, előbb Tambijevs, majd emberhátrányban Salló Alpár volt eredményes. A két csapat közti 5-1-es különbséget egyértelműen a jóval motiváltabb vendéglégiósok jelentették. A harmadik harmadra biztos vezetése tudatában jött ki a Szereda és erre kis híján ráfizetett. Előbb Revák duplázott, majd McCann lőtt szép gólt és ezzel máris 5-3 volt. Közel állt a negyedik gólhoz is az Újváros, ám ez nem akart megszületni, a végeredményt Antal Zsombor állította be két perccel a vége előtt.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Az egész szezonban az volt az erősségünk, hogy sosem adtuk fel a küzdelmet, bármit is mutatott az eredményjelző tábla. Ez ma sem volt másként, bár egy küzdelmes mérkőzésen megint kikaptunk. Ettől kezdve a Magyar Kupa-kiírást figyeljük, és készülünk a jövő évi bajnokságra.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, Csíkszereda): Tét nélküli mérkőzést játszottunk, amelyen végig remekül koncentráltunk és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Számunkra véget ért a MOL Liga, mostantól a román bajnokság az elsődleges feladatunk.

Az interjúk forrása: nso.hu

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Wolf, Gangel, Abonyi, Berger.
Lajcs: 82,4% (Duschek)
K
Ruczuj: 92,1% (Peksa)
Lencsés, Magosi, Milan, Peterdi, McCann
1
Ozols, Papp, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
Hruby, Dörök, Szepessy M., Borbás, Léránt
2
Salló, Antal Zs., Moldován, Bíró
Kedves, Mátyásy, Szepessy B., Revák, Odnoga
3
Orbán, Bednár, Sofron, Farkas, Rokaly
Pál
4
Geréb, Okos
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Otiabrev Artur, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:05 SCC Gyagyusko Tambijevs Berljov
0-2 10:35 SCC Moldován Bíró Antal Zs.
1-2 15:00 DAB Revák Szepessy M. Mátyásy
1-3 20:32 SCC Gyagyusko Tambijevs Ozols
1-4 33:34 SCC Tambijevs Gyagyusko Berljov
1-5 35:48 SCC SH Salló Farkas Tambijevs
2-5 41:33 DAB Revák Mátyásy Szepessy M.
3-5 49:24 DAB PP McCann Léránt Borbás
3-6 58:01 SCC Antal Zs. Tambijevs Papp
38 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum