Győzelem, vagy halál

   

Az alsóház döntője következik. A Ferencváros a Csíkszeredát fogadja két fordulóval a MOL Liga alapszakaszának vége előtt, ha nyer, akkor ott lesz a playoffban.

A két csapat versengése bőven tartogatott fordulatokat a szezon folyamán, hol az egyik, hol a másik tett szert némi lépéselőnyre a másikkal szemben, karácsonyig még a DAB is komolyan versenyben volt. A Fradi december végén nagy menetelésbe kezdett, pár fordulóval ezelőtt pedig, egy hatpontos erdélyi túra után már 9 egységgel is vezetett a Sportklub ellen, azonban ekkor a szeredaiakon volt a sor és ismét nyílttá tették a két csapat küzdelmét. Jelenleg a Fradi előnye három pont, mindkettejüknek két mérkőzése van hátra. Ha tehát a Ferencváros kedden bármilyen arányban nyer, akkor a Sportklubnak már nem lesz esélye befogni. Ha a Csíkszereda diadalmaskodik, akkor az utolsó mérkőzésen fog eldőlni a rájátszásba jutás. Pontosztozkodásos szeredai győzelem esetén a különbség két pontra csökken, ebben az esetben a Fradinak még egy pontra van szüksége a playoffba jutáshoz.

Az utolsó fordulóban a Fradi a Miskolcot fogadja, amely egy pontra van az alapszakasz megnyerésétől. A Csíkszereda Dunaújvárosba utazik, amelyet kicsontoztak ugyan és mindössze egyetlen légiósa maradt, azonban kár lenne lebecsülni őket. Ha a Sportklub rendes játékidőben nyer Pesterzsébeten, akkor egyrészt pontegyenlőség alakul ki, másrészt az egymás elleni eredmény is egál lesz, az egymás elleni 18 ponton egyenlő arányban osztoznak majd a csapatok. Ez azt jelenti, hogy alapesetben az a csapat kerül a rájátszásban, amelyik több pontot hoz utolsó ellenfelével szemben. Ha ez nem sikerül, akkor az egymás elleni eredmények számítanak, amely alapján szintén nem lehet döntést hozni, tehát jön az egymás elleni gólkülönbség, majd a több lőtt gól. Ebben jelen pillanatban a Fradi áll jobban, mivel 15-12-es a két csapat gólkülönbsége, tehát a Sportklubnak négy góllal kell nyernie ahhoz, hogy ez alapján övé legyen a rájátszás. Ha három góllal nyer és az utolsó fordulót sem sikerül pontelőnnyel zárnia, akkor a Fradi kerül a rájátszásba, hiszen a teljes bajnokságban elért gólkülönbség tekintetében a zöld-fehérek behozhatatlan előnyben vannak.

Mindkét csapat ezer sebből vérzik, a Fradit sérülések sújtják, a Csíkszereda már 80 mérkőzésen van túl a szezonban. A Fradi ugyan egy nappal többet pihenhetett, hiszen vasárnap játszott utoljára Debrecenben, de már oda is alaposan megfogyatkozott kerettel érkezett, hiányzott Tendler, Horváth D., Schellin, Valecko és Zalavári, ráadásul a meccsen megsérül Rafaj Attila, aki a csapat negyedik legponterősebb játékosa, egyedüli magyarként van a pont per meccses átlag közelében. Neki kulcsszerepe van a második sor gólképességének fenntartásában. A Sport Club is pihentetni kényszerült több játékost Miskolcon, komoly kérdés, hogy ők, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Gecse Hugó sérülés, Mihály Ede eltiltás miatt nem játszhatott, és a meccsen vállsérülést szenvedő Bors Huba ott lehetnek-e Pesterzsébeten a jégen.

A Sportklubnál is meghatározó az első sor teljesítménye, sőt, ebben a tekintetben sokkal féloldalasabb a csapat, mint a Fradi. Tíz pont felett három játékos teljesített: Bors Huba, Antal Zsombor és Bíró Tamás, de egyikük sem érte el a 20 pontot. Az ilyen rangadókon azonban gyakran dönt az, hogy a kiegészítő emberek közül ki képes fellépni a legjobbak mellé és előrukkolni valami váratlan teljesítménnyel.

A mérkőzés este hét órakor kezdődik, azt a MOL Liga TV élőben közvetíti a megszokott kiváló minőségben.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): A holnapi mérkőzésünkön a Csíkszereda ellen dől el, hogy bekerülünk e a rájátszásba vagy nem. A Csíkszereda játszik még a Dunaújvárosi Acélbikákkal, ami gyakorlatilag biztos három pont, hiszen az alapszakasz vége előtt a DAB egy kivételével az összes import játékosán túladott. Majdnem minden mérkőzésünk szoros volt a Csíkszeredával, így lesz ez holnap is. Sajnos betegségek és sérülések tizedelik a csapatot, de keményen fogunk dolgozni a jégen, amennyire csak tőlünk telik. Az ország legjobb szurkolóival a hátunk mögött mindenre képesek vagyunk. Összegezve nagyon egyszerű a képlet holnapra: győzelem, vagy halál.

dsc_0925

Fotó: Pál Zoltán

Ferencváros–SC Csíkszereda 2-0

   

Négy év után jutott MOL Liga-rájátszásba a Ferencváros, megérdemelten. A zöld-fehérek ellenfele a Fehérvár AV19 lesz a negyeddöntőben.

A Fradi egy-egy gólt szerzett az első és a második harmadban – bár a légiósok szokás szerint jól mozogtak, magyar hokisok találtak be, először Fliszár Zalán, másodszor Papp Csaba –, és a csíkiaknak nem volt válaszuk. Ennek legalább két oka volt. Az egyik, hogy a szezon egészében hullámzó teljesítményt nyújtó Budai Krisztián ezúttal hibátlanul fogott, a másik, hogy nemigen volt időszaka a meccsnek, amikor a Sportklub dominálni bírt volna. A harmadik menetben mindent egy lapra kellett feltenniük a vendégeknek, mégis veszélyesebbek voltak a Fradi támadásai. Érdekes, hogy a hazaiak az emberelőnyökkel nem tudtak mit kezdeni, kettős fórban sem alakítottak ki igazán nagy helyzeteket, ezen alighanem változtatniuk kell, ha a playoffban is komolyan le akarják tenni a névjegyüket.

A MOL Liga történetében először nincs nem magyarországi gárda a rájátszásban – emlékezetes: a legelső kiírásban az egyaránt szeredai HC és SC döntőzött –, ez most egy ilyen idény volt. A Sportklub a gyenge szeptemberi kezdés után nagyot erősödött és felzárkózott, volt sansza a legjobb hatba kerülni, de hogy a sikert most a Ferencváros érdemelte meg jobban, az vitán felül áll. Éspedig azért, mert az utolsó három FTC–SC-t a budapestiek nyerték: január 9-én Szeredában 2-0-ra, 25-én Erzsébeten 4-1-re, most ismét 2-0-ra győztek Luomaláék. Elmondható az is, hogy Greg Lindqvist vezetőedző megszolgálta a szerződéshosszabbítást.

A zöldek utoljára 2011/2012-ben végeztek rájátszást érő helyen, a nyolccsapatos bajnokságban a 6. helyen zártak. Akkor a Miskolccal negyeddöntőzött az FTC – sikertelenül –, most a Volánnal csaphat össze. Az első felvonás február 17-én lesz esedékes Erzsébeten.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): Nehéz meccs volt a mai. Fontos volt az első gól. A Csíkszereda sokat tartotta a korongot, de jól védekeztünk. Többnyire a sarkokban dőlt el a párharcok sorsa, ebben sokkal jobbak voltunk. Több veszélyes helyzetet dolgoztunk ki, mint ellenfelünk. Sikerült amit elterveztünk, playoff-ot ért a győzelem. Gratulálok a csapatnak és köszönet a szurkolóknak a bíztatást, ahogy a mérkőzés előtt is nyilatkoztam az ország legjobb szurkolóival mindenre képesek vagyunk.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 520 néző. Játékvezetők: Halassy, Babic, Soós, Berger.
Budai: 100% (Ágoston)
K
Peksa: 93,3% (Ruczuj)
Hüffner, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
1
Ozols, Bednár, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
Suoraniemi, Valecko, Manninen, Kiss, Luomala
2
Kuzman, Salló, Moldován, Alekszejev, Bíró
Lévai, Erdélyi, Farkas L. S., Kovács, Papp Cs.
3
Orbán, Papp Sz., Péter R., Antal Zs., Farkas T.
Pál, Üveges, Komjáti
4
Okos, Geréb, Sofron, Rokaly
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Otiabrev Artur, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:04 FTC Fliszár Hietamaki Dubek
2-0 34:15 FTC Papp Cs. Farkas L. S. Hietamaki
30 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 36

Az FTC–Csíkszereda képes összefoglalója

 

A Ferencváros–Csíkszereda góljai

   

Az üllői129 összefoglalója

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum