Egy hónapon belül negyedszer mérkőzik a Fehérvár és a Debrecen

   

Az idő előre haladtával a debreceniek egyre jobban megközelítik ellenfelüket, legutóbb le is győzték őket, kedden Fehérváron kísérelhetik meg ugyanezt.

A Fehérvár és a Debrecen aligha tud újat mutatni egymásnak. Az elmúlt egy hónapban nem kevesebb, mint háromszor játszottak egymással. Az első debreceni találkozó volt a legsimább január ötödikén, a vendégek már 5-0-ra is vezettek, a vége 6-3 lett. Ahogyan azonban a csapat harmadik helye egyre megkérdőjelezhetetlenebbé vált, az eredmények úgy váltak egyre szorosabbá. Két héttel később Fehérváron már csak 2-0-ra nyertek Holmbergék, majd öt nappal később, ismét Debrecenben megszerezte első hazai győzelmét Jevgenyij Muhin csapata a ligaújonc ellen. Tyler Dietrich és a szakvezetés számára éppen a stabil harmadik hely okozhatja a legnagyobb problémát, a csapat jó ideje se előrébb, se hátrébb nem tud végezni a tabellán, ami időnként elkényelmesíti a társaságot, hazai pályán különösen fontos, hogy motiváltan lépnek jégre a játékosok.

A Debrecennek nincs ilyen gondja, az UTE-val az utolsó pillanatig küzdenek a negyedik hely megszerzéséért. Az már biztos, hogy ez a két csapat vívja egymással a rájátszás első körének párharcát, a negyedik hely tétje az, hogy melyiküké lesz a pályaelőny. Ez nem jelentéktelen tényező, hiszen a szezon eddigi részében, a DHK főként hazai pályáján tudott közel kerülni az UTE-hoz. Az alapszakasz hajrájában nem tétlenkedett a debreceni szakvezetés, egymás után húzták be az újabb és újabb légiósokat, az elmúlt két hétben érkezett Erik Piatak, Alekszandr Medvegyev, Pavel Korszakov és Tyimur Raszulov is. Más kérdés, hogy a légióskorlátozás és a sérülések miatt az elmúlt időszakban így sem tudtak felállni négy teljes sorral, márpedig ez döntő tényező lehet az általában magas energiaszinten játszó fehérváriak ellen.

DHKAVS

Fotó: Molnár Dénes

Fehérvár–Debrecen 2-1

   

A hajdúságiak hosszabbításban vereséget szenvedtek, így ugyanúgy 69 ponttal vágnak neki az utolsó mérkőzésüknek, mint a 4. helyért hajtó riválisuk, az UTE.

A mérkőzés elején egymásnak estek a felek, felváltva alakítottak ki lehetőségeket. A harmad közepén fokozódott a Debrecen nyomása, ami emberelőnnyé érett a 8. percben. Tóth Gergő megugrott hátrányban, kiharcolt egy kiállítást, így szűk egy percig 4 a 4 ellen játszottak a csapatok. Pillók visszatérése után viszont változott a játék képe, a Volán került fölénybe. A játékrész felénél Krogh 10 perces fegyelmi büntetést kapott. A harmad végén vendég emberelőny jött, de a hazaiak remekül ölték a büntetést, majd túl sok játékos volt a jégen a Debrecennél.

A második játékrész 9 másodpercnyi áthúzódó fehérvári emberelőnnyel kezdődött. A hazaiak a 24. percben megszerezték a vezetést Szita Donát révén. Három perccel később eljött a harmadik DHK-előny, amely után pár perccel fordult a kocka és a hajdúságiak emberhátrányba kerültek. A Fehérvár nyomott 5 a 4 ellen, eredménytelenül.

A 47. percben Medvegyev összeszedte harmadik kisbüntetését, kivédekezte a Debrecen. A 52. percben Raszulov megindult, Vokla csak szabálytalanul tudta megállítani. Az újabb emberelőnyét 15 másodperc alatt kihasználta a DHK, Berta egyenlített. A harmad végén nyílt csata zajlott a rendes játékidős győzelemért, de egyik csapat sem szerzett gólt, hosszabbításra került sor. A ráadás 46 másodpercig tartott, Becze passzát Szabó Dániel gólra váltotta. A Fehérvár 2-1-re nyert, a Debrecen ugyanúgy 69 ponttal áll, mint az UTE. A 4. helyért folyó csata résztvevőinek még 1-1 mérkőzése van hátra, az újpestiek csütörtökön, a hajdúságiak szombaton játszanak a MAC Budapesttel.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 210 néző. Játékvezetők: Gangel, Wolf, Pálkövi, Muzsik.
Kalnins: 95,0% (Scola)
K
Vay: 94,1% (Dorogi)
Krogh, Szabó B., Reisz, Szabó K., Becze
1
Raszulov, Medvegyev, Vincze P. T., Dancsfalvi, Vaszjunyin
Arany, Szabó Dániel, Holmberg, Shupe, Grieve
2
Hetényi P., Wéber, Hári, Könczei, Kaszkov
Vokla, Láday, Kocsis, Tóth, Szita
3
Berta, Korszakov, Saluga, Piatak
Reiter R., Pillók, Hamvai
4
Izsák
Dietrich Tyler
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:28 FHA Szita Tóth Vokla
1-1 51:49 DHK PP Berta Hári Könczei
2-1 60:46 FHA Szabó Dániel Becze Vokla
34 Kapura lövések száma 20
18 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Debrecen videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum