A Csíkszereda utolérheti a Ferencvárost

   

Ehhez azonban a listavezető és címvédő Miskolc otthonában kellene nyernie, miközben a Jegesmedvék még nem nyerték meg az alapszakaszt.

Az idő múlásával egyszerűsödnek a dolgok, nincs ez másként a MOL Ligában sem. Vasárnap például eldőlt, hogy a Ferencváros és a Csíkszereda párharcára egyszerűsödik az egyetlen még kiadó helyért való küzdelem. A Sportklub hátránya 3 pont a Fradival szemben, játszanak még egymással és mindketten a Miskolccal, az erdélyiek ezen felül még Dunaújvárosba is ellátogatnak. A Miskolc az alapszakasz megnyerésére hajt, előnye öt pont a MAC-cal szemben, a Szereda után Pesterzsébetre utaznak Hajósék, majd hazai pályán fogadják a Fehérvárt. A MAC helyzete annyiban könnyebb, hogy már csak hazai pályán lép pályára és gyengébb ellenfelekkel szemben vagy olyanokkal, amelyek számára már nem a túlélés a tét. Elsőként a Brassóval mérik össze erejüket, aztán jön az UTE és a Debrecen. A Miskolc tehát saját érdekében jobban teszi, ha mielőbb begyűjti azt a négy pontot, amely az elsőség megszerzéséhez kell.

Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, mivel a Sportklub részéről kőkemény ellenállásra lehet számítani. A hatodik hely szempontjából minden valószínűség szerint kulcsfontosságú lesz az egymás elleni mérkőzés, de közel sem biztos, hogy csak az fog dönteni. Papíron a DAB ellen lehet a legkönnyebb három pontra számítani, de ne feledjük, hogy csütörtökön hazai pályán is csak kínkeserves 2-1-re voltak képesek. Ebben minden bizonnyal szerepet játszott az, hogy a szombati Steaua elleni mérkőzés volt a csapat idei 80. találkozója. Mindenesetre a hátralévő három meccsen már nem lesz idő túl sokat számolgatni, lehetőség szerint minden meccset meg kell nyerni vagy legalább pontot szerezni. Komoly, rájátszásszerű mérkőzésre lehet számítani hétfőn. A hazaiaknál jó hír, hogy a MAC elleni meccsen 40 napos kihagyás után visszatért Tóth Adrián, aki a Brassó ellen szenvedett vállsérülést még karácsony előtt. A 25 éves csatár 32 meccsen 36 pontnál jár, csapata egyik legjobb magyar játékosa.

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): Vezetőedzőként először találkozom a Csíkszeredával a szezonban. Vasárnap megnézem a videófelvételeket az ellenfélről és kidolgozom a hétfői stratégiát ellenük. A Csíkszereda rájátszást érő pozícióért fog küzdeni. Ezért a csapatunknak maximális sebességgel kell majd játszani, mivel a célunk a hazai pálya előnyének megszerzése a playoffban hazai közönség előtt. Mindkét csapat számára nagyon fontos mérkőzés a hétfői, ezért jó iramú mérkőzésre számítok.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, SC Csíkszereda): A DVTK Jegesmedvék elleni találkozóig a pihenésre lesz fektetve a hangsúly. Már a Steaua ellen nagyon fáradtan mozogtunk, hiányzott a megfelelő koncentráció és lassabbak is voltunk a kelleténél. Négy sorral vágunk neki minden meccsnek és a végsőkig küzdeni fogunk.

MISHSC

Fotó: Bán Olivér

Miskolc–SC Csíkszereda 6-3

   

A több kulcsjátékosát is nélkülöző címvédő sokgólos mérkőzésen nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

A Miskolc sok hiányzóval várta a Sportklubot. Jarkko Leppanen válla a MAC elleni meccsen megsérült, információink szerint kedden műtik, jó ideig nem számíthat rá a csapata. Somogyi Balázs sem játszott a Csíkszereda ellen, neki a lábát lőtték el, Hajós Roland pedig egy húzódás miatt hiányzott. Smith-t éppen Leppanen miatt lóhalálában leigazolták hétfőn délelőtt. A másik oldalon Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Gecse Hugó sérülés, Mihály Ede eltiltás miatt nem lépett jégre.

A Jegesmedvék egyből nekiestek ellenfelüknek, a 2. percben 35 másodperc alatt 2 gólt lőttek, előbb Cseter, majd Sagert vette be Peksa kapuját. Az 5. percben Dudas szabálytalankodott, amiért 5+végleges fegyelmit kapott. Az esetet követően Bors Huba nem tudott visszatérni a pályára. Az ötperces előnyben 1 találatot szerzett a Csíkszereda, Moldován szépített. A harmad végén történt egy gyors gólváltás, Dansereau előnyben, Gyagyusko 5 az 5 ellen talált be.

A középső játékrész egyetlen miskolci emberelőnyét Booras kihasználta, miközben a meccs felénél Gyagyusko kettős emberelőnyben felzárkóztatta a Sportklubot 1 gólra. A 36. percben Fekti találatával újra kettővel mentek a Jegesmedvék. A záró harmad elején a Miskolc kihagyott egy kettős előnyt, a közepén viszont Booras megszerezte a 6. hazai gólt Gyagyusko büntetése alatt. A vendégek kapujában Peska helyét Ruczuj átvette az utolsó 7 percre. A Miskolc 6-3-ra nyert, sikerével 1 pontra került a biztos alapszakasz-győzelemtől. A Szeredára kedden vár döntő meccs a Ferencváros otthonában.

Morgan és Oktyabrjov is büszke a csapatára

   

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): Kétirányú volt a játék, váltakoztak a momentumok a mérkőzés során. Sok kiállítást osztottak ki a játékvezetők, a második harmadban négyet kaptunk egymás után, de megtaláltuk a módját, hogy nyerjünk. Mindkét csapat számára fontos találkozó volt a rájátszás szempontjából. Az első helyen akarunk végezni, a Csíkszereda pedig az utolsó playoffpozíciót szeretné elcsípni. Büszke vagyok a srácokra, ahogy együtt dolgoztak és megnyerték a meccset.

Bradley Smith (hátvéd, Miskolc): Nagyszerű élmény volt, mindig érdekes tapasztalat egy új csapatba kerülni, különböző játékosokkal együtt játszani. Megismerni egy másik játékrendszert. A srácok jól fogadtak, és úgy érzem, jól sikerült a bemutatkozásom.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, SC Csíkszereda): Nagy várakozással kezdtük a mérkőzést, azonban az első két percben gyorsan kaptunk két szerencsétlen gólt. Ezt követően mégis visszajöttünk a meccsbe. A második harmadban jó lehetőség adódott előttünk az emberelőnyök miatt, de nem sikerült kiegyenlítenünk. Az utolsó játékrészben egyenlő ellenfelei voltunk a DVTK Jegesmedvéknek. Büszke vagyok a csapatomra, megmutatta a gárda a karakterét, remélem, sikerül bejutnunk a rájátszásba.

Orbán Szilárd (hátvéd, SC Csíkszereda): Nehéz mérkőzés volt, a liga legjobb csapata ellen léphettünk pályára. Mindkét csapatnak kellett a pont, de sajnos nem sikerült nyernünk. Továbbra is harcolunk a Ferencvárossal, szeretnénk előttük beférni az utolsó rájátszást érő helyre.

Forrás: DVTK Jegesmedvék

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 960 néző. Játékvezetők: Gangel, Druga, Kormos, Soós.
Adorján: 87,0% (Gyenes)
K
Peksa: 82,4% (Ruczuj: 100%)
Sagert, Dudas, Galanisz, Miskolczi, Booras
1
Ozols, Bors, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
Gőz, Clarke, Tóth, Dansereau, Cseter
2
Kuzman, Salló, Moldován, Alekszejev, Bíró
Vojtkó, Smith, Pavuk, Láda, Fekti
3
Papp, Bednár, Péter R., Antal Zs., Farkas
Popovics, Ritó
4
Orbán, Sofron, Geréb, Okos, Rokaly
Morgan Jason, Kontsas Jukka
E
Otiabrev Artur, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:01 MIS Cseter Dansereau
2-0 01:36 MIS Sagert Dudas
2-1 04:38 SCC PP Moldován
3-1 17:03 MIS PP Dansereau Booras
3-2 18:00 SCC Gyagyusko
4-2 26:06 MIS PP Booras Sagert Miskolczi
4-3 29:56 SCC PP2 Gyagyusko Ozols Berljov
5-3 35:34 MIS Fekti Cseter Tóth
6-3 51:03 MIS PP Booras Miskolczi Dansereau
36 Kapura lövések száma 23
37 Kiállításpercek 10

A Miskolc–SC Csíkszereda képes összefoglalója

   

A Miskolc–SC Csíkszereda videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum