John Scott az NHL All Star-gála MVP-je

 

A Pacific divízió kapitánya győzelemre vezette csapatát a 3 a 3 elleni mérkőzésen.

Valósággá vált a mese, a verőember közönségkedvenccé lett. Az amerikai sztori teljessé vált: a ligavezetés nem akarta, hogy ott legyen, aztán ő lett a főhős. Az idényfelező gála legértékesebb játékosa, akit társai a vállukon vittek le mérkőzés után. Jegyezzük meg, hogy Scottot nem érdemtelenül választották a legjobbnak, hiszen két gólt szerzett az elődöntőn. De ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk időrendben.

john scott2

Az első elődöntőt az Atlantic és a Metropolitan divízió vívta, amely a Jagr vezette Atlantic győzelmét hozta. Pedig a Metro jobban játszott, háromszor is megszerezte a vezetést, de az Atlantic mind a háromszor egalizálni tudott. Ám 3-3 után fordult a helyzet, Subban révén először vezetett az Atlantic és előnyét a dudaszóig megtartva bejutott a döntőbe.

A második elődöntő a Pacific sima győzelmét és John Scott jutalomjátékát hozta. A Central szerzett vezetést a 26. másodpercben, de 21 másodperc múlva már 1-1 állt az eredményjelzőn, Scott jóvoltából. A csapatok 4-3-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor jött ismét Scott, akinek a második góljával először volt kétgólos a különbség. A Pacific további két góllal, 7-3-ra ellépett és eldöntötte a mérkőzést, hiszen innentől kezdve magabiztosan őrizte előnyét.

A döntőben a Pacific találkozott az Atlantic csapatával, ahol Corey Perry egyetlen gólja döntött a 14. percben. A győztes csapatban a Quick, Gibson páros közösen ért el shutoutot, összesen 17 lövést hárítva. A döntő után már csak két dolog maradt, a győztesnek járó pénzdíj és az MVP-cím átadása. A Pacific csapata egy egymillió dolláros csekkel gazdagott, amit mindent bizonnyal jótékony célra fordítanak a játékosok.

A legjobb játékosnak járó díjat végül a két gólt szerző John Scott kapta, aki duplán írta be magát az NHL történeténelmébe. Először is a neve most már örökre ott fog szerepelni a díjazottak listáján, másodsorban a mérkőzés után a torontoi Hírességek Csarnokának a képviselője elkérte Scott sisakját a múzeum számára. Zárásnak pedig még egy adalék, Scottnak már most több találta van az All Star-gálákon, mint Sidney Crosbynak.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum