Az alapszakaszdöntő utolsó felvonása következik

   

A MAC még nyeretlen a Miskolc ellen, ha nem szakítja meg rossz sorozatát, az az alapszakasz-elsőségbe kerülhet.

A tabellát a Miskolc vezeti 107 ponttal, a MAC a második 103-mal. A két csapat legutóbbi találkozója előtt a Miskolc jó párat botlott, így az akkor felépített előny elolvadt. Most egészen más a helyzet, hiszen az elmúlt 11 napban két meccsen hat pontot hoztak Hajósék, míg a MAC pontot hullajtott Újpesten, így a borsodiak előnye már négy pont. A szombati rangadó után mindkét csapatnak három meccse lesz hátra, a Miskolc fogadja a Csíkszeredát és a Fehérvárt, valamint utazik a Fradihoz, míg a MAC hazai pályán fogadja a Brassót, az UTE-t és a Debrecent. Ha tehát szombaton nem nyer a MAC, akkor aligha lesz esélye arra, hogy hátrányát ezeken a meccseken ledolgozza. Ha viszont nyer, akkor újra nyílttá válhat a küzdelem.

MISMAC plakat

A két csapat korábban kétszer mérkőzött Miskolcon, mindkétszer 4-3-ra nyertek a hazaiak, hosszabbításban. Nyilvánvalóan fontos lenne a csapat számára élni az egyetlen megmaradt eséllyel, még ha Majoross Gergely vezetőedző igyekszik is levenni a terhet a csapat válláról. A vezetőedző többször nyilatkozta, hogy elsősorban az előttük álló feladatra koncentrálnak, igyekeznek nem túlgörcsölni az alapszakasz-győzelem jelentőségét. Ahhoz, hogy szombaton sikeresek legyenek a címvédő otthonában, elsősorban a védekezést kell rendbe rakni. A legutóbbi két meccsen 11 gólt kapott a Miskolctól a csapat, a kiállításpercek 53-20-ra alakultak. Ha nem sikerül javítani a védekezés hatékonyságán és a fegyelmezettségen, akkor aligha lehet esélye a győzelemre.

MISMAC
Fotó: Bán Olivér

Jó hír, hogy visszatér a csapatba a Miskolc ellen végleges kiállítást, majd kétmeccses eltiltást kapó Nagy Krisztián, akinek a második sor centereként kulcsszerepe lehet Saarenpaa és Terbócs között. A Miskolc is kiheverni látszik a sérüléshullámot. Emellett Fekti Ádám leigazolása is a várakozásokon felüli eredménnyel járt, az utóbbi négy meccsen négy pontot szerzett. Gyenes kapuba állítása is nyerőnek bizonyult, négy meccsen védett eddig a szezonban a miskolci nevelésű hálóőr, 129 lövésből 122-szer védett, ami 94,6%-os teljesítmény. A Miskolc egyik erőssége a MAC-cal szemben éppen az, hogy az erősebb játékoskeretből adódóan többen képesek egy-egy meccsen fellépni és extra teljesítménnyel meccseket eldönteni.

A mérkőzés előtt a miskolci csapat honlapja nyilatkozatcsokorral kedveskedett a szurkolóknak, Jason Morgan vezetőedző, Hajós Roland csapatkapitány és Kalvin Sagert hátvéd mondta el gondolatait a MAC-ról és az előttük álló mérkőzésről.

Miskolc–MAC 1-0

   

Az alapszakaszdöntő utolsó felvonása a kapusok remeklését hozta, mindösszesen 1 találat született, az is a hosszabbításban. A MAC továbbra is nyeretlen a Jegesmedvék ellen. A Miskolc előnye 5 pont 3 fordulóval a vége előtt.

Szinte eseménytelenül telt a mérkőzés rendes játékideje. A kapusok remek napot fogtak ki, Gyenes 25, míg Bálizs 30 védést mutatott be. A találkozó sokáig barátságos mederben folyt, egyedül az első harmad végén osztottak ki büntetést a játékvezetők, amikor is hazai részről Tóth Adrián 2+2, a vendégektől Nagy Krisztián 2 perces kiállítást kapott. A záró játékrész második felében már nem maradtak kihasználatlanul a büntetőpadok, az 54. percben aztán Clarke-ra fejre irányuló támadásért 2+10 perces büntetést szabtak. A hátrányt kibekkelte a Miskolc, majd Quinn kiállításával emberelőnybe került, Jason Morgan időt kért, nem született gól. A hosszabbítás 51 másodperc alatt véget ért, Sagert passzát Booras váltotta gólra. Gyenes Dávid 25 védéssel ért el shutoutot. A Miskolc 1-0-ra nyert, szezonbeli 6. MAC elleni mérkőzésén is győztesen hagyta el a jeget. A Jegesmedvék mindegyik hazai meccse hosszabbításban dőlt el a fővárosi kék-fehérek ellen. Az alapszakaszból 3 forduló van hátra a két csapat számára, a Miskolc előnye 5 pont.

Ez a Miskolc–MAC jót tett a csapatoknak és a ligának

   

Mindkét edző rájátszásmeccset látott szombaton.

Jason Morgan (vezetőedző, Miskolc): Ez egy rájátszás stílusú mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon jól dolgozott. Mind a két kapus nagyon jól védett. Egy mozdulat döntött: Sagert gyönyörű passzt adott Boorasnak a végén, utóbbi pedig a kaput megkerülve szép gólt lőtt, ezzel eldöntötte a találkozót. Bárki nyerhetett volna ma.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): Olyan mérkőzést játszottunk, amely jót tett a csapatoknak és a ligának is. Sajnálom, hogy nem nyertük meg a rájátszáshoz hasonló hangulatú találkozót.

Bálizs Bence (kapus, MAC Budapest): Nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani a DVTK Jegesmedvék ellen, mindig várom ezeket az izgalmas mérkőzéseket, mivel ezeknek komoly sportértékük van. Jó érzés mindig Miskolcra jönni, mert nagyon jó hangulatot teremtenek a szurkolók ebben a csarnokban és ez minden játékost motivál.

Forrás: Miskolci Jegesmedvék

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1920 néző. Játékvezetők: Haszonits, Halassy, Soltész, Kormos.
Gyenes: 100% (Adorján)
K
Bálizs: 96,9% (Zaka)
Sagert, Dudas, Somogyi, Miskolczi, Booras
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Gőz, Clarke, Tóth A., Dansereau, Cseter
2
Quinn, Pozsgai, Nagy K., Terbócs, Szappanos
Leppanen, Vojtkó, Galanisz, Pavuk, Láda
3
Stipsicz, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Egyed
Popovics, Ritó, Fekti
4
Nagy P., Schmál, Németh A., Németh Á.
Morgan Jason, Kontsas Jukka
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 60:51 MIS Booras Sagert
31 Kapura lövések száma 25
16 Kiállításpercek 34

A Miskolc–MAC galériája

 

A Miskolc–MAC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., vasárnap
VB 15:20 GBRLAT 3-4VÉGE
VB 15:20 KAZGER 4-5VÉGE
VB 19:20 SUIFRA 5-2VÉGE
VB 19:20 SWENOR 7-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN 7-1VÉGE
VB 15:20 USANOR 4-2VÉGE
VB 19:20 CANFRA 7-1VÉGE
VB 19:20 FINCZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 GERCZE 1-4VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 SWECAN 3-4 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 FINSVK 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUIUSA 0-3VÉGE
  • SPORT 2 (21:45)
május 28., szombat
VB 13:20 FINUSA 
  • SPORT 2
VB 17:20 CANCZE 
  • SPORT 2
május 29., vasárnap
VB 14:20 bronzm.
  • SPORT 2
VB 19:20 döntő
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum