A legjobbkor szerezheti első hazai pontjait a Fehérvár ellen a Sportklub

   

A MOL Liga szempontjából sorsdöntő napok előtt áll a csíkszeredai együttes, a Fehérvár ellen életbe vágó lenne pontokat szerezni, amely idén még nem sikerült hazai pályán.

A Fehérvár az egyetlen csapat a ligában, amely még pontot sem vesztett Csíkszeredában, bár legutóbb, december végén, már csak egyetlen gól volt a különbség közöttük. Tyler Dietrich csapata betonbiztos harmadik helyről utazott Erdélybe, üldözőinek már matematikai esélyük sincs arra, hogy beérjék őket. Unalmas mérkőzésre ezzel egyet sem számíthatunk, hiszen a helyzet ugyanez volt a két csapat legutóbbi, szombati találkozója előtt is, amely ennek ellenére érzelmekkel erősen fűszerezett, kemény hokit hozott, melyen 4-2-re nyert az előnyeivel jobban gazdálkodó Fehérvár. A Sportklub mestere a mérkőzés végén ki is emelte, hogy sokkal fegyelmezettebben kell játszaniuk a jövőben, ha rájátszásba szeretnének kerülni

A múlt héten a Sportklub három idegenbeli meccsén mindössze két pontot szerzett, így egy árnyalattal távolabb került egyik fő céljának, a MOL Liga rájátszásába jutásnak az elérésétől. A csapat jelenleg hetedik helyen áll, egy meccsel kevesebbet játszott, mint a hatodik helyezett Fradi, lemaradása 9 pont. Öt meccsük maradt még a szezonból, a DAB-bal oda-vissza játszanak és utaznak még Miskolcra és Pesterzsébetre is. Legnagyobb riválisuknak, a zöld-fehér egyesületnek négy meccse van még hátra, ezek közül egyik sem könnyű, utaznak a Megyerire és Debrecenbe, vendégül látják a Csíkszeredát és a Miskolcot. Ebből kiszámítható, hogy minden további számolgatásnak akkor van értelme, ha február 2-án idegenben rendes játékidőben legyőzik a Ferencvárost. Ebben az esetben hat pontra csökkenne a különbség, az egymás elleni eredményeik alapján pedig egyenlő lenne az állás. Ahhoz azonban, hogy február elején még versenyben legyenek, a lehető legtöbb pontot kell szerezniük.

Bár a MOL ligás sorsolásuk kedvezőbb, mint a Fradié, azonban a Sportklubra a román bajnokságban is komoly feladatok várnak. Csütörtöktől szombatig nem kevesebb, mint négy meccset játszanak, a Fehérvár és a DAB mellett fogadják a Steaua csapatát is. Mivel a román bajnokságban a második helyük már biztos és az első hely megszerzésére is reális esélyük van, továbbá mivel a legutóbbi mérkőzés után Artur Oktyabrjov mester úgy nyilatkozott, hogy amíg minimális esélyük is van, harcolni fognak a rájátszásba kerülésért, ezért elképzelhető, hogy a következő egy hétben mindent alárendelnek a MOL Liga-playoffnak. Erre utal az is, hogy a román bajnokság naptárában jelenleg a DAB elleni szombati meccset rendezik később, míg a Steaua elleni bajnokira délután kerül sor. Izgalmas hét előtt áll tehát a Vákár közönsége, annyi bizonyos.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, Sportklub Csíkszereda): Létfontosságú meccs lesz a mai. A mérkőzés után eldől, hogy lesz-e további esélyünk a rájátszásra vagy nem. Nagyon remélem, hogy ma még nem dől el a sorsunk és lesz lehetőségünk arra, hogy tovább harcoljunk a célunk eléréséért. Lesznek hiányzóink, vannak akik egészségügyi problémákkal küszködik. Ennek ellenére remélem mindenki kőkeményen odateszi a csontot, hogy megnyerjük a meccset. Még nem döntöttük el, hogy pénteken milyen felállításban állunk ki a két mérkőzésre. Ezen csak a Fehérvár elleni mérkőzés után fogunk elgondolkodni.

dsc_0712

Fotó: Pál Zoltán

SC Csíkszereda–Fehérvár 3-1

   

A csíkiak megteszik a tőlük telhetőt a rájátszásba jutásért, a legjobbkor szerezték meg szezonbeli első hazai győzelmüket a fehérváriak ellen.

Az első harmadban sokkal aktívabban játszott a Sportklub, 16:4-re nyerte a kapura lövési mutatót, mégis 1-1 gól esett mindkét oldalon. A 7. percben Tóth Gergő találatával a Fehérvár megszerezte a vezetést, majd 10 perccel később Tambijevs révén kihasznált egy emberelőnyt a Csíkszereda. A második játékrészben kiegyenlített játék folyt, gól nélkül. A 47. percben Tambijevs újabb találatot szerzett, így már a hazaiaknál volt az előny. Bő két perccel a vége előtt Tyler Dietrich időt kért, lehozta kapusát, hiába, Alekszejev betalált az üres kapuba és beállította a 3-1-es végeredményt. A Csíkszereda lemaradása 6 pont az FTC mögött 4 fordulóval a vége előtt.

A fiúk nem veszítették el a hitüket abban, hogy még odaérhetünk a rájátszásra

   

Oktyabrjov elégedett, Dietrich nagyon kritikus.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, SC Csíkszereda): Az egész mérkőzés folyamán jó játékot mutattunk. Különösen annak örvendek a győzelmen túl, hogy ezúttal nem voltak hullámvölgyek, egy percig sem engedtünk ki és egy szintet tartva sikerült lehozni a meccset. Örvendek annak is, hogy a fiúk nem veszítették el a hitüket abban, hogy még odaérhetünk a rájátszásra. Holnap egy újabb meccs következik, amikor újfent közelebb kerülhetünk a célhoz. Sok időnk nem lesz a pihenésre, bár ugyanolyan játék kell, mint amit ma mutattunk.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): A várakozásaimnak megfelelően kezdődött a mérkőzés, legalábbis hazai oldalról és nem fordítva. Nagyon keményen nekünk estek. A hosszú utazás miatt sem tudtunk olyan sebességfokozatban játszani, ahogy kellett volna, továbbá olyan kiállításokat szedtünk össze, amelyeket nem szabadott volna. Rengeteg lövést is kaptunk. Tanulnunk kell a mai meccsből. Tudtuk, hogy a táblázaton nem tudunk sem előrébb, sem hátrább kerülni, talán ez is befolyásolta a teljesítményünket. Vissza kell térjünk a helyes útra, mint korábban, mert ma a mérkőzés nagy részében nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, ami csalódás számomra.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Lascar, Butucel, Peter, Redai.
Peksa: 95,8% (Ruczuj)
K
Kalnins: 92,9% (Scola)
Ozols, Bors H. F., Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
1
Vokla, Szabó B., Reisz, Szabó K., Becze
Kuzman, Salló, Péter R., Alekszejev, Hafizov
2
Arany, Szabó Dániel, Holmberg, Shupe, Grieve
Papp, Gecse, Antal Zs., Moldován, Bíró
3
Szaller, Láday, Kocsis, Tóth, Pillók
Orbán, Farkas, Sofron, Molnár Z., Rokaly
4
Mazzag, Hamvai, Reiter R.
Otiabrev Artur, Geréb István
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:30 TIT Tóth Láday Becze
1-1 16:43 SCC PP Tambijevs Gyagyusko Berljov
2-1 46:52 SCC Tambijevs Ozols
3-1 59:18 SCC EN Alekszejev Berljov Gyagyusko
29 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 10

A Sport Club–Fehérvár képei

 

A Sportklub–Fehérvár videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., vasárnap
VB 15:20 GBRLAT 3-4VÉGE
VB 15:20 KAZGER 4-5VÉGE
VB 19:20 SUIFRA 5-2VÉGE
VB 19:20 SWENOR 7-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN 7-1VÉGE
VB 15:20 USANOR 4-2VÉGE
VB 19:20 CANFRA 7-1VÉGE
VB 19:20 FINCZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 GERCZE 1-4VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 SWECAN 3-4 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 FINSVK 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUIUSA 0-3VÉGE
  • SPORT 2 (21:45)
május 28., szombat
VB 13:20 FINUSA 
  • SPORT 2
VB 17:20 CANCZE 
  • SPORT 2
május 29., vasárnap
VB 14:20 bronzm.
  • SPORT 2
VB 19:20 döntő
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum