Sokkal tömörebben kell játszanunk a Villach ellen, mint legutóbb

   

Nagyon nehéz sorozaton van túl a Fehérvár, három idegenbeli mérkőzésen egy győzelem és két vereség a mérleg. Vasárnap viszont nincs mese, idehaza győzni kell.

A két vereséget attól a két csapattól szenvedte el a Volán, amelyik most a fehérváriak előtt az első két helyen áll a rájátszásért folytatott küzdelemről szóló alsóházi középszakaszban. A Villach ugyanannyi meccsel és a Fehérvárhoz képest kilencpontos előnnyel érkezik a Raktár utcába, nem is nagyon kell bizonygatni, hogy kulcsfontosságú mérkőzésre kerül sor ezúttal. Ha Greg Holst csapata esetleg 3 pontot szerezne, akkor fél lábbal már a playoffban érezhetné magát, miközben a Ljubljanában vizitáló KAC lehetőséget kapna hatpontos előny felépítésére úgy, hogy egy meccsel kevesebbje van.

Az Innsbruck pedig, amelyik az eddig harmatgyenge középszakaszt futó Graz vendége lesz, előzhet. De ha a Fehérvár számára jobbik forgatókönyv valósulna is meg e két utóbb említett meccsen, akkor is egy kiadó hely maradna csak a playoffban, amiért három csapat futna versenyt, matematikailag jelentősen csökkentve a Fehérvári esélyeket. Létfontosságú lenne tehát a Volánnak, hogy hozzon a Villach előnyén és ezzel segítsen egy második esély megteremtésében a saját maga számára is.

A Villach a legjobb helyről vágott a középszakasznak, és az első fordulóbeli meglepő ljubljanai vereségével együtt is jelenleg a középszakasz legeredményesebb csapata. Nemcsak megtartotta a bónuszpontokból származó előnyét, hanem hozzá is tudott tenni, mindegyik másik csapat már több, mint 2 vesztett pontnál tart. A Fehérvár elleni győzelme a szoros végeredmény ellenére is meggyőzőnek volt mondható, hiszen biztos vezetést követően engedte magára a Volánt. A Fehérvár legutóbbi két mérkőzése ugyanolyan kaptafán készült. Aggasztó módon az ellenfelek legalább 20 perc előnyt kaptak mind a két esetben, és ez nemcsak a játékban, hanem a végeredményben is megmutatkozott. Ahhoz, hogy esély legyen a jó eredményre, a katasztrofális kezdések szokását el kell felejteni egyszer és mindenkorra, ennyi év EBEL-szereplés után minden fehérvári játékos számára nyilvánvaló kellene legyen, hogy ebben a ligában csak 60 perc folyamatos figyelem vezethet eredményre.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

“Jó lesz három idegenbeli meccs után végre ismét hazai jégen szerepelni  – mondta Hannu Jarvenpaa, a Fehérvár vezetőedzője. – A közönség a hetedik emberünk. Sajnos Klagenfurtban túlzottan is arra figyeltünk, hogy gólokat szerezzünk, és így ehelyett mi kaptuk azokat. Sokkal tömörebben kell játszanunk a Villach ellen, mint tettük azt legutóbb.”

“Nagyon fontos mérkőzés lesz ez a számunkra – mondta Ryan McKiernan, a Villach védője. – Minden egyes összecsapás nagy kihívás, de a célunk egyértelmű, három pontot akarunk szerezni. Az előre eltervezett játékunkhoz kell tartanunk magunkat, és akkor Fehérvárról is győztesen távozunk.”

AVSVSV

Fehérvár–Villach 1-3

   

Megint beragadt a meccs elején és meghúzta a végét a magyar csapat, de ez ezúttal is vereséghez vezetett. A 60-ból 10 percig játszott jól a Volán, 0-2 után.

Kisebb átszervezésre volt szükség a Fehérvárnál, mivel Orbán Attila váll-, Varga Arnold ujjsérüléssel bajlódik, és ezúttal Vincze Péter sem állt Hannu Jarvenpaa rendelkezésére. Szirányi Bence bekkpárja a második egységben Szaller Márk lett, hetedik hátvédként pedig Szabó Dánielt nevezte a szakvetetés.

50 másodperc után vezetést szerzett a vendégcsapat. McKiernan takarásból, három ember mellett, között lőtte ki a jobb felsőt. 2:10-nél újra Hetényi Zoltán kapujában táncolt a korong, de Leiler a léc felett szúrt bele a lövésbe. A játékvezetők, Smetana és Piragic 6-7 perces videózást követően jó döntést hozott, nem adta meg a szabálytalan találatot. Ettől függetlenül ismét nagyon rosszul kezdte a meccset csapatunk, a védekezésben túl sok hibát vétett. Az első emberelőnyt sem túl biztatóan játszotta végig a magyar csapat, Banham két életerős lövéssel hagyott nyomot a végén.

Először a 8. percben tudtuk megbontani a Villach védekezését, ekkor Kóger centerezése hozott kis híján eredményt. Gólhelyzetet csak az első sorunk tudott kialakítani, rajtuk kívül Bodo volt az, aki alkalmanként át tudott menni a védőfalon. Mindössze négyszer találtuk el Lamoureux kapuját az első húsz percben. A harmadzárás sajnos nem sikerült, beszorultunk és 1:40 perces kettős emberhátrányt adtunk a Villachnak a második húsz percre. Sajnos az egygólos hátrány ránk nézve volt hízelgő.

Nagyon kemény és dicséretes munkával kivédekezte a magyar csapat a kettős hátrányt, pedig nem játszotta rosszul a Villach. Aztán egy perc alatt több egyenlítési lehetőségünk volt, mint az első harmadban összesen. Egy felesleges kiállítás törte meg a lendületünket. Szerencsére a hátrányos védekezés összeállt, ezért nem dőlt el korán a meccs sorsa. De a túl sok hátrány megbosszulta magát, Schofield túl közel került a kapuhoz, és szögről a jobb felsőbe vágta, 0-2 a 36. percben. A második harmadban is csak hét Fehérvár-lövést jegyzett fel a statisztika, de ez tulajdonképpen lényegtelen, mert az értékelhető lövések száma nőtt, és ez a fontos.

A harmadik harmad kezdésére sem sikerült felülmúlni a Villachot, sőt egy újabb hiba miatt újra hátrányba kerültünk, zsinórban hetedszer a meccsen. Volt olyan húszperces periódus, amikor hatszor. De a meccs nem dőlt el, mert a csapat a küzdelmet ne adta fel. Ha nem is ment a játék, nem hagyták magukat betemetni. És ez a hit a 48-50. percre meghozta a jó támadójátékot is. Dominálni kezdett a Fehérvár, folyamatosan kapuja elé szorította a vendégeket. Igazságtalan lett volna, ha ez eredménytelen marad, és nem is maradt. Nagy Gergő adott értékes passzt Bartalis Istvánnak, aki közelről kibombázta a hosszú felsőt. Az 53. percben 2-1-re szépített a Volán. Reményt keltő jelenet volt ez, a magyar csapat még nagyobb fokozatra tudott kapcsolni, közel járt az egyenlítéshez. a második hazai találat azonban nem jött, még a Santorelli ellen megítélt kiállítás alatt sem. A végén Pance révén üres kapuba még lőttek egy gólt a villachiak, ezzel 3-1-re nyertek.

A Fehérvár hátránya hatpontosra és egymeccsnyire nőtt a 8. helyezett mögött. Ha nem is kilátástalan, de semmiképp sem reményt keltő a helyzet a középszakaszban.

Későn, a harmadik harmadban ültünk fel igazán a lóra

   

A Villach edzője a Volán erejét dicséri, és elismeri, 2-1-nél a kapusuk emberfeletti teljesítményére is szükségük volt.

Hannu Jarvenpaa (vezetőedző, Fehérvár): Mérhetetlenül csalódott vagyok. Az elején szerencsés góllal megszerezte a vezetést az ellenfél. Bárcsak egyszer végre mi is tudnánk egy szerencsés gólt lőni. De nem kesergek ezen. Tény, hogy a korai gól megfogott minket, a Villach dominált az első harmadban. A második harmad nagyon nehéz volt, sok emberhátrányt kellett kivédekezni. Ezen a szinten már a sok szabálytalanságot megbünteti az ellenfél, most is ez történt, meglőtték a második góljukat egy fórból. Csak későn, a harmadik harmadban ültünk fel igazán a lóra, és indult be a játékunk. Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, azt, hogy ma is végig mellettünk álltak. Nagyon dühít, hogy nem tudtunk nyerni és örömet okozni nekik. Megígérem, hogy Innsbruckban mindent el fogunk követni, hogy megszerezzük a győzelmet.

Greg Holst (vezetőedző, Villach): Néhány játékosunkat nélkülöznünk kellett, akik helyett fiatalok kaptak lehetőséget, ők friss szelet hoztak a csapatba. Az első harmadban nagyon jól játszottunk, a másodikban nem játszottunk rosszul, a harmadikban… Tudtuk, hogy a Fehérvárnak jönnie kell, nagyon erős csapatuk van, és nálunk meg újra előjöttek azok a hibák, amelyek Klagenfurtban is. 2-1-nél a kapusunk emberfeletti teljesítményére is szükségünk volt. Könnyen kiegyenlíthettek volna, de a végén mi arattunk egy rendkívül fontos győzelmet egy erős csapat ellen.

A Jarvenpaa-mondatok forrása: Volán-honlap

EBEL, 3091 néző. Játékvezetők: Piragic, Smetana, Kaspar, Loicht.
Hetényi: 94,6% (Rajna)
K
Lamoureux: 95,5% (Herzog)
Martinelli, Brocklehurst, Banham, Sarauer, Kóger
1
Schlacher, Unterluggauer, Petrik, Schofield, Pance
Szirányi, Szaller, Sárpátki, Bartalis, Kovács
2
McKiernan, Brunner, Santorelli, Hunter, Kromp
Manavian, Wehrs, Bodó, Francis, Nagy
3
Kreuter, Bacher, Nageler, McBride, Platzer
Kocsis, Szabó D., Sikorcin, Benk, Orban
4
Jennes, Alagic, Johner, Leiler
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:51 VSV McKiernan Kromp
0-2 35:50 VSV PP Hunter Schlacher
1-2 52:34 FHA Bartalis Nagy Sikorcin
1-3 59:37 VSV Pance McKiernan
22 Kapura lövések száma 38
14 Kiállításpercek 4

A Fehérvár–Villach góljai

   

A Laola1 Tv összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum