A Keleti Konferencia csapata nyerte az ügyességi versenyt

 

Larkin új rekordot futott, fekete Jágr volt a jégen.

A játékosok bemutatásánál a négy hazai résztvevő mellett Jaromír Jágr és John Scott kapta a legnagyobb ovációt. A nem mindennapi módon bekerülő Scott, akinek történetéről mi is beszámoltunk, egyedüliként nem a csapata mezében lépett jégre, hanem az NHL logójával ellátott dresszben. Mint ismert, a gálára még mint az Arizona játékosa került be, de időközben elcserélték Montrealba, ám ettől függetlenül a nyugati csapatot erősítette.

Az első számot, a gyorskorcsolyaversenyt Dylan Larkin nyerte, aki már azzal szenzációt ért el, hogy újoncként be tudott kerülni a gálára, ami elsőévesként utoljára Steve Yzermannak sikerült az autóvárosból. Larkin rászolgált az elődre és nem akármilyen teljesítménnyel győzött, megnyerte a versenyt és így neki volt joga, hogy teljes kört fusson és megpróbálja megdönteni Mike Gartner 20 éves csúcsát. Larkin nem vallott szégyent és 13,386 másodpercről 13,172-re faragta le a rekordot.

all-star-game-larkin

A második körben jöhettek a rávezetések, aminek a lényege az volt, ki tud nagyobb showt csinálni a büntetőnek. A pálmát egyértelműen a két hátvéd, Brent Burns és PK Subban vitte el. Előbbi bevonta a játékba saját maga, valamint Joe Pavelski gyermekét, akik közösen hozták össze találatot. A Montreal bekkje erre egy Jágr-jelmezzel felelt, amihez nem kellett más, csak egy lobogó paróka, egy Florida mez és a gól utáni elengedhetetlen tisztelgés. Ám a San Jose bekkjének erre is volt válasza, az előember kinézetű hátvéd egy Csubakka-maszkban bombázott a kapuba. De ez is kevés volt a sikerhez, a nézők szavazatai alapján végül Subban győzött, aki a szavazatok 31%-át kapta, míg Burns csak a 26%-át.

csubijagr

A harmadik számot, a célba lövést John Tavares, az Islanders és a Metropolitan csoport kapitánya nyerte. A Szigetlakók centere alig több mint 12 másodperc alatt öt lövésből szedte le a négy céltáblát. Tavares mellett öt lövés kellett a Joe Pavelski, Jevgenyij Malkin párosnak is, ám mindkét játékos több időt használt el. Az utolsónak kísérletező Malkinnak egyébként lett volna esélye megnyerni a viadalt, hiszen az első három lövése célba talált, de a negyediket elszúrta, így odalett a 100%-os eredmény. A 4/4 bármilyen hihetetlen, nem egy gyakori eredmény, a gála 1990-es kezdetétől mindössze három játékos zárt ilyen eredménnyel, Ray Bourque kétszer, Mark Messier és Jeremy Roenick egyszer-egyszer.

A negyedik szám egy összetett ügyességi feladat volt, amelyben csapatonként hét játékos és egy kapus vett részt. A feladatok között volt kapáslövés, korongvezetés egyenesen és szlalomban, célba lövés, illetve a hálóőröknek egész pályás üres kapura lövés. A számot végül Nyugat második csapata nyerte, a Mark Giordano, James Neal, Vlagyimir Taraszenko, Matt Duchene, Jamie Benn, Roman Josi, Tyler Seguin, Devan Dubnyk nyolcas.

A legerősebb lövése továbbra is Shea Webernek van, aki esélyeshez méltóan védte meg címét. A Predators csapatkapitánya 108,1 mérföld/órás sebességgel bombázott a kapuba, ami csak hét tizeddel maradt el Zdeno Chára abszolút rekordjától. A számban szerepet kapott John Scott is, aki hatalmas üdvrivalgás mellett 95,9-es lövéssel tette le a névjegyét. A befejező szám előtt, amelyben minden játékos jégre lépett, 12-8-ra vezetett a Keleti Konferencia csapata.

Az utolsó próba a keleti csapat abszolút fölényét hozta, a büntetőlövéseket 17-4-re nyerte a Malkin és Larkin vezette társaság, amely így összesítésben 29-12-re az ügyességi versenyeket.

Időközben bejelentették, hogy a következő gála színhelye Los Angeles, 2017. január 28-án és 29-én a Staples Center lesz a házigazdája az eseménynek. A Kings jövőre ünnepli az 50. születésnapját, így nem véletlen az NHL választása. Los Angeles eddig kétszer rendezhette meg a gálát, 1981-ben még a legendás Forumban, 2002-ben pedig a már említett Staples Centerben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum