Megdöbbentően erős kerettel felálló KAC-hoz látogat a Volán

   

Hatpontos mérkőzésen léphet először pályára tétmérkőzésen Sofron István nevelőegyesülete ellen.

Nincs megállás egy percre sem, Villach után a szomszédba látogat a Fehérvár. A Klagenfurt szégyenszemre került az alsóházi középszakaszba, a legutóbbi években sorozatosan rosszul szereplő rekordbajnoktól mindenki sokkal többet várt. Ez aztán nem tett jót a csapat körüli embrek idegrendszerének sem, legutóbb a klubmenedzser Oliver Pilloni és Thomas Pöck között alakult ki olyan üzengetés a sajtón keresztül, mint amilyet legutóbb Fehérváron láttunk. Hogy a kedélyek lenyugszanak-e azt innen a távolból nehéz megítélni, de az nyilvánvaló, hogy az ilyesmi nem segíti elő a nyugodt felkészülést a fontos feladatokra. Márpedig azok akadnak bőven, hiszen a Klagenfurt esetleges kiesésén a csapatért szorítókon kívül egész Ausztria a bajusza alatt mosolyogna.

A kiesés pedig reális esély a piros mezesek számára, hiszen a gyenge alapszakaszt még gyengébb rajt követte a középszakaszban. A KAC 4-0-ra kapott ki a 10 meccses széria első játéknapján a továbbra is igen gyenge Innsbrucktól, mégpedig hazai jégen. Óriási füttykoncert és a lefújás előtt kiürülő csarnok jelezte az elégedetlenséget. Valamit a játékosok is megérezhettek ebből, hiszen a következő fordulóban aztán 8-1-re gázolták el idegenben a Grazot.

A mérkőzés külön pikantériája lesz Sofron István fellépése a KAC színeiben. A válogatott csatár közel 100 gól és ugyanannyi gólpassz után igazolt Krefeldbe, ahonnan sokak várakozásával ellentétben nem Fehérvárra tért vissza az EBEL-be, hanem a rekordbajnokhoz igazolt. A két klub ráadásul egymás közvetlen vetélytársa lett, a Villach jelenleg meglépett a mezőnytől, a Fehérvár és a KAC üzdelme tehát arról is fog dönteni, melyik klub eredhet utána a legjobb esélyekkel. Összesen két továbbjutó hely van, valakinek nagyon fog fájni a küzdelem vége.

A KAC-ból Luke Walker és Jonas Nordqvist továbbra is hiányzik, de még így is elképesztő, hogy a negyedik sorba is milyen jó képességű játékosok jutnak, és ennek ellenére küzdenek jelenleg a nyolcadik helyért. Visszatér az első sor centereként a négy meccset hiányzó Thomas Koch. A kapujukban az ex-KHL-es Brückler kezd.

“Egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk egy közvetlen rivális ellen – mondta Kirk Furey, a KAC korábbi játékosa, jelenlegi másodedzője. – A Fehérvár energikus csapat, amely támadni és nyomást gyakorolni is képes. Az előző meccsen mutatott erős kezdésre lesz szükségünk, az első perctől fogva teljes mértékben ott legyen mindenki a jégen. Grazban sok tekintetben nagyot javult a játékunk, ezért nagyon sok jó lehetőséget alakítottunk ki az ellenfél kapujánál. Ezt a játékos kell folytatnunk pénteken is, biztonságos védekezésből induló gyors ellencsapásokat kell vezetnünk.”

“A Villach elleni hibákat kielemeztük és igyekeztünk tanulni belőlük – mondta Hannu Jarvenpaa, a Fehérvár vezetőedzője. – Klagenfurtban nem követhetjük el újra őket. Az utolsó harmadban a srácok megmutatták a karakterüket. A KAC ellen egyszerűen tartanunk kell magunkat a saját játékunkhoz.”

KACAVS

Klagenfurt–Fehérvár 6-4

   

Ismét egy harmad előnyt adott ellenfelének a Fehérvár, az utolsó harmad huszáros hajrája csak arra volt elég, hogy elviselhetővé tegye a vereséget. Távolodik a rájátszás Kógeréktől.

Nem volt szükség Sofron István pontjaira a Klagenfurtnak, azok nélkül is biztos győzelmet aratott a Fehérvár ellen. Ehhez megint kellett egy katasztrofális első harmad, Hannu Jarvenpaa meccs előtti nyilatkozata ellenére ugyanis megint elengedte az ellenfelet a Volán. A rutinos játékosok tömkelegét foglalkoztató Klagenfurtnak pedig más sem kellett, négy góllal terhelte meg Rajna Miklós kapuját az első 20 percben. Nagyon gyorsan jött az első gól, még hamarabb következett rá a második, Jarvenpaa mesternek az 5. percben máris ki kellett kérnie az idejét, hogy csapatának gondolatait összerendezhesse. Ez sem sokat használt, a harmad végéig még kétszer köszönt be a KAC. Átjáróház volt a védelem, sokat, túlontúl is sokat engedte kapura lőni ellenfelét a Volán. Harandék egy harmad alatt 16-szor találták el a kaput, ennyit sokszor egy teljes meccsen lőtt ebben a szezonban kapura a Fehérvár. Ezen az sem sokat enyhít, hogy Kógerék is 11 kapura lövést eresztettek el ez alatt a 20 perc alatt, hiszen ők ebből egyetlen gólt sem értek el.

A szünetben érkezett Hetényi Zoltán, de a hazaiak sajnos őt is hamar felavatták. 23 perc alatt 5-0 nem néz ki jól, előrevetíti egy súlyos vereség képét, szerencsére a 28.percben, sorozatos klagenfurti támadásokat követően Kóger egyéni akcióból szépített. Ezt követően kissé magára talált a Volán, végre be tudta szorítani ellenfelét, ám nem volt elég éles. Nem úgy a KAC, amely szinte a semmiből lőtte újabb gólját, Ban háromszor is zavartalanul kísérletezhetett a góllövéssel, Hetényi kétszer megmentette a kaput és csapatát az újabb góltól, harmadjára meg kellett adnia magát. Ezzel visszaállt az ötgólos különbség, amely nem is változott a harmad végéig, pedig a gól után hevesen protestáló Hetényi kisbüntetése alatt is a Fehérvár volt veszélyesebb.

Sofron AVSKAC

Bizonyára sokan gondolták azt, hogy a 6-1 birtokában a hátralevő 20perc merő formalitás lesz, szerencsére a fehérvári játékosok nem voltak köztük. Végre jóval többet kísérleteztek ellenfelüknél, aki leginkább azalvolt elfoglalva, hogy az időt lepörgesse a 60. perc leteltét jelző dudaszóig. Az 51. percig sikerrel is tette ezt, ekkor egy emberelőnyben a kék vonalról Manavian talált Brückler kapujába. Bartalis az 57. percben, Banham pedig az utolsó pillanatokban tovább kozmetikázta az eredményt, de mindez csak arra volt elegendő, hogy a katasztrofális helyett tisztes vereséget szenvedjen a csapat. A Klagenfurt hatpontos meccset nyert, és ezzel 3 pontos előnyre tett szert az utolsó playoffhelért folyó versenyben. A Villachnak és a Fehérvárnak 6, a többeknek 7 forduló van hátra a középszakaszból, és a Villach előnye jelenleg 9 pont a Fehérvár, 10 az eggyel kevesebb meccsnél tartó Innsbruck előtt. A Klagenfurt 3 pontjából a Volán meccsszünete alatt könnyen lehet 6 is, és az Innsbruck is előzhet még, azaz jelen pillanatban a Fehérvárnak nincs a saját kezében a sorsa. A playoffos álmok életben tartásához most már nyerni kell. Természetesen nincs minden veszve, de a csapatnak nagyon gyorsan meg kell tanulnia az első pillanattól kezdve teljes figyelemmel a jégen lennie. Ha ez nem fog sikerülni, akkor korán véget fog érni az idei EBEL-kaland, és marad majd a MOL Liga és a Magyar Kupa.

EBEL, 3135 néző. Játékvezetők: Babic, Warschaw, Hofstätter, Nagy.
Brückler: 90,0% (Swette)
K
Rajna: 75,0% (Hetényi: 92,3%)
Strong, Popovic, Sofron, Lundmark, Jacques
1
Martinelli, Brocklehurst, Banham, Sarauer, Kóger
DeSantis, Pöck T., Setzinger, Koch, Geier M.
2
Szirányi, Wehrs, Sikorcin, Bartalis, Kovács
Schumnig, Kapstad, Ganahl, Harand, Geier S.
3
Manavian, Varga, Bodó, Francis, Nagy
Kraus, Vallant, Ban, Hundertpfund, Pöck M.
4
Orbán, Sárpátki, Benk, Orban
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:41 KAC PP Pöck T. Jacques Lundmark
2-0 04:13 KAC Setzinger Geier M.
3-0 06:07 KAC Geier M. Setzinger
4-0 18:10 KAC Harand Ganahl
5-0 22:39 KAC Ganahl Popovic
5-1 27:59 FHA Kóger
6-1 32:29 KAC Ban Pöck M.
6-2 50:58 FHA PP Manavian Nagy
6-3 56:01 FHA Bartalis
6-4 59:38 FHA Banham Kóger Sarauer
42 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 8

A Klagenfurt–Fehérvár videó-összefoglalója

 

Benne négy magyar gól.

A vizuális élményért csak ide kell kattintani.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum