Amit az EBEL középszakaszáról tudni kell

   

Közeleg az osztrák bázisú bajnokság második etapja. A Fehérvár az alsóházból igyekszik a rájátszásba kerülni. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat. A korábban megszokottakhoz képest kisebb változások lesznek.

Az EBEL alapszakasz 44. fordulója után kettéválik a mezőny, és az első 6, valamint a második 6 helyen végzett csapatok egymás közt játszanak még egy oda-vissza kört. Erre a 10 mérkőzésre ki-ki korábbi helyezésének megfelelő számú bónuszpontot vihet magával. Az alapszakasz teljesítménye ettől a szezontól kezdve értékesebb lett, ugyanis a korábbi, éveken át alkalmazott 4-3-2-1-0-0 pontos rendszer ? a hárompontos bajnoki pontozás miatt is ? megváltozott, a második körre a legjobb helyen érkező csapat 6, a második 4, a harmadik 2, a negyedik pedig 1 bónuszpontot visz magával. A felsőház számára szokás szerint az ellenfélválasztás és a hazai pálya előnye a tét, az alsóház pedig a rájátszás két kiadó helyéért hajt.

A hátralévő 5 fordulóban 15 pont szerezhető még az alapszakaszban, 13 pontra van a legutolsó felsőházat érő helyen álló csapat, így a Fehérvár számára a feladat a minél jobb startpozíció elérése az alsóházi középszakaszra. A Bolzano jelenleg 12, a Klagenfurt pedig 9 pont előnnyel áll a Fehérvár előtt, talán az osztrák rekordbajnok utolérésére van még halvány esély, de felfelé a Volán sorsa már mások kezében van. Rontani viszont sajnos még lehet, a Graz ugyanis feljött 6 pontra. A 12 pontos hátrányban levő Innsbruck talán már beletörődhet abba, hogy 10. helyezettnél jobb nem lesz. Ráadásul a Volán sorsolása nehéz, kétszer játszik idehaza és háromszor idegenben, erős csapatokkal.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A középszakasz programja attól függ, melyik csapat hol végez, ez 5 fordulóval az alapszakasz vége előtt még nem jósolható meg, de a sorsolás a helyezési számokkal már elérhető. Ha a Fehérvár marad a 9. helyen, akkor hazai jégen, az alapszakasz 10. helyezettje ellen kezd január 22-én. Az olimpiai kvalifikáció miatt a Fehérvár február 7-én, vasárnap nem fog játszani, meccsét más időpontban játssza le. Az átigazolási határidő február 15.

A 10 meccses középszakasz tétje igen nagy a magyar válogatott számára is, hiszen ha a Fehérvár AV19 nem végez az első két hely valamelyikén, számára február 21-én, tehát több mint két és fél hónappal az A csoportos világbajnokság rajtja előtt véget ér a szezon érdemi része. A magyar hokiszurkolók számára nincs más választás, egy emberként szurkolni EBEL-csapatunk sikeres szereplésének.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum