2015 izgalmas volt, 2016 még inkább az lesz

 

Óévbúcsúztatás, újévköszöntés. Bónusz: két komoly erősítéssel kezdjük az A csoportos esztendőt.

2015 mindamellett elég bonyolult év volt. Úgy a magyar jégkorong, mint a Jégkorongblog számára. Ahogy mondani szokás, volt itt minden, öröm és bánat, de év végén, amikor lezárunk valamit, már csak a szépre érdemes emlékezni. Ezért nem lesz ez egy igazán hosszú rész a cikkben. Aztán tekintsünk inkább előre.

A felnőtt válogatott az A csoportba jutott. Krakkóban újra eufória és mámor borult a magyar hokira. Szapporo után ismét sikerült felverekednünk magunkat, kiváló, férfias játékkal, végre magyar közönség előtt. Ez a fény 2016-ot is megvilágítja, Szentpéterváron másfél hétig ünnep és varázslat vár ránk. A május 7-i első mérkőzésünkig minden egyes napot megédesít a tudat, hogy ott lehetünk majd és tétmérkőzést játszhatunk Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország legjobbjaival.

2016 sok szempontból az újrakezdés, az újjáépítés éve lehet. Hamarosan megválaszthatják a Magyar Jégkorong Szövetség végleges elnökét, véget ér a hosszú átmeneti állapot. Rich Chernomaz befejezi hároméves programját a felnőtt válogatott élén. Feladatául egy megfiatalított, átszervezett csapat kialakítását kapta. Hogy marad-e a 2016/17-es szezonra is a nemzeti együttesünk élén, az nem feltétlen a pétervári eredménytől függ majd. A bennmaradás világra szóló siker lenne, de minden további nélkül ki lehet úgy esnünk Oroszországban, hogy közben ragyogóan helytállunk.

Szintén izgalomra okot adó kérdés, hogy mi lesz a MOL Ligával, hová fut ki az új MJSZ-vezetés és az RJSZ kapcsolata, maradnak-e az erdélyi klubok az immáron deklaráltan általunk irányított nemzetközi bajnokságban. Egyáltalán nemzetközi lesz-e az a bajnokság és MOL Ligának hívják-e majd?

Megy-e a Miskolc az Extraligába vagy bárhova máshová? Honosítunk-e még egy néhány kanadait a válogatottba?

Marad-e a tao-rendszer és ha igen, ugyanígy működik-e? A tervezés éve után elkezd-e konkrét formát ölteni a székesfehérvári multicsarnok beruházása? Mi lesz a Fradivárossal és mekkora jégcsarnok épül belé?

És még számos kérdés van, lesz, ami miatt érdemes figyelni az eseményeket és továbbra is olvasni a jkb.hu-t.

Kettőt ígérhetünk. Egy: kevesebb konfliktust, több pozitivizmust és kedvességet. Kettő: mi maradunk, és ugyanolyan érzékenyek leszünk a témákra, mint eddig. Sőt. Még annál is inkább.

Szeretnénk haladni és felnőni ahhoz a feladathoz, amit egy A csoportos esztendő ró ránk. Ezért sok meglepetéssel készülünk az év folyamán. Első lépésként két új igazolást jelentünk be. A közeli napokban. Nagyon komoly erősítésekről van szó, személyüket fedje homály, a bemutatkozásukig.

A magyar jégkorongcsaládnak és a Jégkorongblog olvasóinak győzelmekben és A csoportban maradásban gazdag boldog új évet kívánunk 2016-ra!

Print

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum