Csíkszeredában telt ház várja a MAC-ot

   

Összehasonlíthatatlanul keményebb mérkőzésre számíthat Csíkszeredában a MAC, mint amit Brassóban tapasztalt.

Szerencsére úgy tűnik, Majoross Gergely csapata remekül tudja helyükön kezelni a történéseket, így várhatóan ugyanolyan pörgős és elszánt MAC-ot láthatnak a szeredai nézők, mint amilyet megszokhattunk minden mérkőzésükön. Egyértelműen a liga jelenlegi legjobb formában levő csapata a budapesti újonc, amely brassói győzelmével utolérte és jobb gólkülönbségével időlegesen le is hagyta a Ferencváros ellen megégett Miskolcot is. Jelenlegi győzelmi szériájuk 14 meccs hosszú, a legutóbbi 10 mérkőzésen pontot sem vesztett a csapat. Aligha túlzás kijelenteni, hogy a MAC-nál játszik a liga jelenleg legértékesebb légiós sora, akik a rutinos hazai játékosokkal kiegészülve hathatós támogatást tudnak nyújtani a felnőtt hokival ismerkedő fiataloknak. Közülük Terbócs és Stipsicz egyértelműen beküzdötte magát a törzsgárdába, de a többiek is jó úton haladnak, hogy idővel aztán komoly feladatokat lehessen rájuk bízni.

A házigazda Csíkszeredát sokan féltették-féltettük a szezon előtt. Rendkívül vékony volt a játékoskeret, a kétfrontos feladatok rengeteg energiát igényeltek, nem is véletlen, hogy az első 10 meccsen mindössze 2 pontra futotta. Aztán jött Oktyabrjov edző, a kétségkívül tehetséges, ám hisztis Heffernan fivérek és más légiósok helyett az orosz hokiból jöttek új légiósok, változott a stratégia, így a MOL Ligában engedélyezett 8 és a román bajnokságban engedélyezett 5 légiós akár egy időben is pályára küldhető. Mindez óriási variációs lehetőséget ad, továbbá a klub úgy tudja rotálni a játékosait, hogy mindenki megkaphassa a szükséges időt a pihenésre és regenerálódásra is. Tambijevsszel, Berljovval és Ozolsszal pedig alighanem olyan szerencsés kézzel nyúltak bele a külföldi játékosok igazolásába Szeredában, mint nagyon régen utoljára. A keret értékét megmutatta a Miskolc elleni győzelem is, így már csak egyetlen skalp hiányzik ebben az idényben, mégpedig a listavezető MAC-é.

Mikor szerezze meg ezt a csapat máskor, mint éppen hazai jégen, a karácsonyi szünetben, telt ház előtt? Nagy mérkőzésre van kilátás a Vákárban.

dsc_6970

Fotó: Pál Zoltán

SC Csíkszereda–MAC 3-4

   

A csíkszeredaiak a Miskolc elleni rendes játékidős győzelem után 1 héttel a másik élcsapattól elraboltak 1 pontot.

A mérkőzést a MAC kezdte sokkal jobban, a budapestiek már a 37. másodpercben megszerezték a vezetést Klempa révén. 3 perccel később Nagy Krisztián is bevette Peksa kapuját, így gyorsan kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. A 9. percben Alekszejev passzából Ozols szépített, a második harmad elején pedig hasonló szereposztás mellett kettős emberelőnyben egyenlített a Sportklub. Sokáig nem született újabb gól, a több mint egy harmadnyi gólcsendet McDonald törte meg, a 45. percben újra vezetett a MAC, de nem örülhetett sokáig, pontosan 4 percre rá Tambijevs emberelőnyben egalizált. Az 51. percben Olson fejre irányuló támadásért 5+végleges fegyelmit kapott, a Csíkszereda nem élt a lehetőséggel. Hosszabbításra került sor, ahol a 4. percben Nagy Krisztián eldöntötte a pluszpont sorsát. A MAC 4-3-ra nyert, de 1 pontot Erdélyben hagyott, míg a Sportklub újabb ponttal növelte előnyét üldözőivel szemben.

DSC_7021

Fotó: Pál Zoltán

Megint rosszul álltunk bele a meccsbe

   

A Sportklub edzője boldogan zárta a MAC elleni meccset, míg a MAC trénere örült a csíkszeredai nézőszámnak.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, SC Csíkszereda): Megint rosszul álltunk bele a meccsbe. Ennek ellenére boldog vagyok, hogy sikerült erőt merítenünk és összejött a pontszerzés. Ezzel bizonyítottuk, hogy egy nagyon jó csapat vagyunk. Köztudott, hogy hiányos volt a keretünk a mai meccsre. Épp ezért itt szeretném megjegyezni, hogy minden játékos, aki ma jégre lépett, egy hős.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): Ma nem működött annyira akadálytalanul, gördülékenyen a gépezett, mint ahogyan megszoktuk. Örülök, hogy ennek ellenére nagyon sokat dolgoztunk és igyekeztünk pótolni ezeknek az automatizmusoknak a hiányát. Ezek nyilván előfordulnak. Összességében örvendek a sorozatban elért 15. győzelmünknek, illetve hogy Csíkszeredában újra ilyen sokan járnak mérkőzésekre és átélhetünk olyan élményeket, mint például a székely himnusz.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2200 néző. Játékvezetők: Lascar, Csomortani, Siko, Redai.
Peksa: 89,5% (Ruczuj)
K
Bálizs: 88,0% (Arany)
Ozols, Bednár, Tambijevs, Alekszejev, Gyagyusko
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Konyajev, Salló, Antal Zs., Moldován, Bíró
2
Quinn, Pozsgai, Nagy K., Saarenpaa, Németh A.
Antal E., Papp Sz., Péter R., Hafizov, Farkas
3
Stipsicz, Mestyán, Tóth R., Terbócs, Szappanos
Orbán, Sofron, Sándor, Geréb, Rokaly
4
Nagy P., Egyed, Bödök, Felföldy, Németh Á.
Otiabrev Artur, Geréb István
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:37 MÚB Klempa McDonald
0-2 03:38 MÚB Nagy K. Pozsgai Saarenpaa
1-2 08:35 SCC Ozols Alekszejev
2-2 21:07 SCC PP2 Ozols Alekszejev
2-3 44:32 MÚB McDonald Tokaji Olson
3-3 48:32 SCC PP Tambijevs Ozols Hafizov
3-4 63:21 MÚB Nagy K. Saarenpaa
25 Kapura lövések száma 38
22 Kiállításpercek 67

Az SC Csíkszereda–MAC képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum