Másodszor utazik Debrecenbe a Miskolc

   

A két csapat eddig többnyire szoros meccseket játszott egymással, de a házigazdák még nem szereztek pontot Mayer Péter csapata ellen.

Az alapszakasz legkeményebb részét kezdi meg a Debrecen, amely hazai pályán fogadja a Miskolc csapatát. A következő húsz napban hét meccset játszanak Jevgenyij Muhin tanítványai, mindegyiket a Miskolc, MAC, Fehérvár trióval. A Debrecen 53 pontot gyűjtött eddigi 35 mérkőzésén, ezzel a 4. helyen áll, előnye az UTE-val szemben 4, a Csíkszeredával szemben 8, a Fradival szemben 9 pont. Rangadót utoljára október közepén nyert a csapat, amikor 5-4-re verték a MAC-ot. Azóta 22 mérkőzést játszottak Salugáék, melyek során csak a Brassót, a DAB-ot és a Fradit sikerült legyőzniük, összesen hét alkalommal, az első hat csapat egyikével szemben sem jártak sikerrel. Valami nem kerek a miskolci öltözőben sem, a csapat rövid belül kikapott Csíkszeredában, majd hazai pályán háromgólos előnyről kapott a Fraditól 20 perc alatt 5 gólt. Az elmúlt időszak botladozása az alapszakasz-elsőség elvesztéséhez vezetett, a MAC egy meccsel többet játszott és két ponttal előzi Hajósékat, tehát itt a remek alkalom, hogy ismét a liga élére álljanak.

Debrecen–Miskolc 4-5

   

A Jegesmedvék Booras mesterhármasának köszönhetően begyűjtötték a 3 pontot a cívisvárosban. Hramcov vereséggel debütált a debrecenieknél.

A DHK egy új kapussal, Gyenyisz Hramcovval a kapuban vágott neki a meccsnek. Az orosz hálóőr az 5. percben megkapta első MOL Liga-gólját, Booras avatta fel, 1 percre rá pedig Galanisz is bevette a kapuját. A meccs első emberelőnyét Kozlovszkij révén kihasználta, ezzel szépített a Debrecen. A második harmadot szintén 2-1-re nyerte a Miskolc, Dudas emberelőnyből, Booras 5 az 5 ellen szerzett gólt, míg a kettő között Dancsfalvi vette be Adorján kapuját. A Debrecen hajtott az egyenlítésért, ez Vincze Péter Tamás révén sikerült is, aki az 53. és az 55. percben is eredményes volt emberelőnyben. A meccs egy másik 5 a 4 elleni szituációban dőlt el, a meccs embere, Jon Booras újra vezetéshez juttatta a Jegesmedvéket. A Miskolc 5-4-re nyert, visszavette a vezetést a MAC-tól. A Debrecen előnye 1 pontra olvadt az UTE-val szemben a 4. helyért folyó csatában.

Meccs közben három játékosunkat vesztettük el

 

Az a szépszámú miskolci szurkolósereg, akik elkísértek bennünket, egy oroszlánként küzdő csapatot láthatott ma. Jó érzés az első helyen nekivágni az új évnek.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): A meccs elejét sajnos odaajándékoztuk az ellenfélnek, aztán sikerült egy kicsit visszakapaszkodni, de a Miskolc harmadik és negyedik gólját ismét nagy hibák előzték meg. Mindezek ellenére a csapat ma este nagyon akart nyerni. A harmadik harmadra jól raktuk össze a sorokat, jókor jöttek az emberelőnyök is. Sikerült kiegyenlíteni, de a mérkőzés vége nem úgy alakult, ahogyan azt reméltük. Azt is látni kell azonban, hogy komoly nehézségekkel küzdünk: keretünkben olyan sok a beteg és a sérült, hogy nagyon fiatal, mondhatnánk ificsapattal vagyunk kénytelenek tapasztalt felnőtt játékosok ellen kiállni.

Mayer Péter (vezetőedző Miskolc): Hatalmas karaktert mutatott ma a csapat, ennek köszönhetjük a győzelmet. Meccs közben három játékosunkat vesztettük el: Leppanen és Láda megsérült, Pavuk véglegessel ment ki. A rengeteg kiállításban óriási munkát végzett a csapat, blokkoltak, belevetődtek a korongba. A végén aztán egy előnyt ki tudtunk használni, és ezzel megnyertük a meccset. Az a szépszámú miskolci szurkolósereg, akik elkísértek bennünket, egy oroszlánként küzdő csapatot láthatott ma. Jó érzés az első helyen nekivágni az új évnek.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Gangel, Halassy, Sipos, Berger.
Hramcov: 89,1% (Nagy)
K
Adorján: 88,2% (Kiss)
Hetényi, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Kozlovszkij
1
Sagert, Dudas, Láda, Miskolczi, Booras
Csíki, Popkov, Hári, Könczei, Saluga
2
Gőz, Leppanen, Somogyi, Pavuk, Cseter
Wéber, Szerman, Vincze, Godó, Izsák
3
Györfy, Vojtkó, Hajós, Galanisz, Dansereau
Trosin, Tanka
4
Ritó
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Mayer Péter, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:10 MIS Booras Vojtkó
0-2 05:16 MIS Galanisz Hajós Sagert
1-2 07:51 DHK PP Kozlovszkij Dancsfalvi Hetényi
1-3 22:38 MIS PP Dudas Somogyi Dansereau
2-3 24:16 DHK Dancsfalvi Kozlovszkij Berta
2-4 38:38 MIS Booras Miskolczi Ritó
3-4 52:48 DHK PP Vincze Trosin Popkov
4-4 54:35 DHK PP Vincze Berta Trosin
4-5 56:40 MIS PP Booras Dudas Somogyi
34 Kapura lövések száma 46
47 Kiállításpercek 51
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum