Az életéért küzd a DAB a Fradi ellen

   

Két, a rájátszásba igyekvő, de egyelőre vonal alatti csapat mérkőzésére kerül sor Pesterzsébeten, ahová a Dunaújváros látogat el. Mindkét csapatnak égető szüksége van a pontokra, így igazi ki-ki mérkőzésre lehet számítani, amelyen nagyon sok múlhat az alapszakasz végén.

Kevesen várták a szezon előtt, hogy a főszponzorát és legjobb játékosainak egész sorát elvesztett Dunaújváros ilyen szilárd teljesítményt nyújt, és komoly versenyben marad a rájátszásért. A játékosok azonban Lee Gilbert edző vezetésével mindenkinek kőkemény ellenfelei voltak eddig, szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. A Debrecen elleni két legutóbbi mérkőzés utolsó négy harmadában azonban megtört valami, az Acélbikák játéka szétesett, a koncentráció csökkent, ennek kihagyott helyzetek, akadozó összjáték és két vereség lett a vége. Azért is fájó ez igazán a piros-fehéreknek, mert a Debrecen sorsolása borzasztó nehéz, így egyike lehet a befogható csapatoknak. Bár még semmi sincs veszve, hiszen 14 mérkőzés és ezen 42 megszerezhető pont hátra van, de nyilvánvalóan minden egyes vereséggel a maradék esély csökken, és a maradék mérkőzések jelentősége nő.

Kedden mindjárt egy közvetlen vetélytárs ellen lehet javítani. A kedd esti házigazda Ferencváros 3 ponttal előzi az Acélbikákat, igazi hatpontos meccsre kerül tehát sor Pesterzsébeten. Azonban a feladat rendkívül nehéznek ígérkezik. A Ferencváros ugyanis legutóbb a szezon egyik legnagyobb meglepetését okozva 0-3-ról fordítva verte az utolsó harmadban lőtt 5 góljával a címvédő és karácsonyi kettős hokiünnepre készülő Miskolcot. Nyilván lehet okokat keresgélni a Miskolcnál arra, hogy miért úgy alakult az a meccs, de ez mit sem von le a zöldek érdemeiből.

Greg Lindqvist csapata rendkívül szeszélyes formát mutat ebben a szezonban, ráadásul ezúttal a légiósigazolások sem jöttek be elsőre maradéktalanul. Azonban időben érkezett a korrekció, a liga többi éllovasához képest 8-10 meccsel kevesebből a góllövőlista harmadik helyéig emelkedő Tendler és Luomala nagyon jó választásnak tűnik eddig. A Ferencváros a Lindqvist mester csapataitól megszokott módon nagyon hatékony a speciális játékhelyzetekben, a messze legkevesebb időt töltötte emberelőnyben, viszont ehhez képest relatíve sok gólt szerzett ebből, és a legtöbb időt töltötte emberhátrányban, amelyből ugyancsak aránylag kevés gólt kapott. Gyakorlatilag 6 perc emberelőnyös játék szükséges számukra egy-egy előnyös gólhoz, de majdnem 11 perc emberhátrány után adja csak meg magát a társaság az ellenfélnek. Mindkét mutató a legjobb a ligában. Az előnyöket ráadásul meg is becsüli a csapat, eddig mindössze egy gólt kapott emberelőnyben játszva, ez szintén a legjobb a mezőnyben.

A vesztett pontokat tekintve a Ferencváros pont ugyanúgy áll, mint az utolsó, még rájátszást érő helyen álló Csíkszereda, a Dunaújváros hátránya 3 pont. Nagyon érdekes végjátékra számíthatunk a rájátszásért folyó küzdelemben, amely lehet, hogy csak az utolsó napon dől majd el. Az viszont egészen biztos, hogy a Ferencváros és a Dunaújváros egymás elleni meccseinek ebben a küzdelemben kiemelt jelentősége lesz.

“A Miskolc elleni értékes győzelem után hétfőn volt egy délelőtti edzésünk – mondta Greg Lindqvist, az FTC vezetőedzője. – Természetesen volt jó néhány “nehéz láb”, de épp ezért kellett mozogni a jégen. A csapatnak meg kell értenie, hogy semmit nem ér a Miskolc elleni győzelem, ha hazai pályán nem nyerünk a DAB ellen. Nem lesz könnyű összecsapás, a dunaújvárosi együttes nagyon szervezett, egységes csapatként hajtanak egymásért. Nyernünk kell, hogy közelebb kerüljünk a rájátszáshoz.”

FTCDAB13

Fotó: FTC

Ferencváros–Dunaújváros 7-2

   

A Ferencváros és a Dunaújváros is ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta, így sima ferencvárosi győzelem született a rájátszáshelyekért folytatott harc szempontjából életbevágóan fontos mérkőzésen.

A máskor megszokottnál több néző gyűlt össze Pesterzsébeten kedd este, és ők azt láthatták, hogy kevesebb, mint 2 perc elteltével máris 1-1 állt az eredményjelző táblán. A vendégek szereztek vezetést, de csak 37 másodpercig örülhettek ennek, hiszen Busbacher góljára Papp Csaba válaszolt. Újabb 5 perc múlva viszont már a zöld-fehéreknél volt az előny, és ezt a továbbiak folyamán már ki sem engedték a kezükből. Luomala gólját még az első harmadban követte Rafajé, majd a finn csatár második találata is. A Ferencváros jóval aktívabb volt, Lindoff sokszor maradt egyedül, megérdemelt volt a háromgólos előny 20 perc után.

FTCDAB_20151229-DSC_0014

Az első szünetben Lee Gilbert kapust cserélt, és ez felrázta csapatát, amely sokkal jobban folytatta a meccset, mint ahogy elkezdte. A Dunaújváros a második 20 percben jóval többet tett ellenfelénél, nem is csoda, hogy ezt a harmadot 1-0-ra megnyerte, Borbás góljával. Greg Lindqvisten volt a sor a következő szünetben, hogy rendbe szedje csapatát, és ez sikerült is neki, ismét fordult a kocka, a Ferencváros visszavette a játék irányítását, a 45. perc kezdetétől másfél perc alatt Rafaj meglőtte második, Luomala pedig harmadik gólját, az 51. percben pedig Schellin tette fel a koronát csapata teljesítményére. Rendkívül fontos győzelmet aratott a Ferencváros, amely így egyetlen pontra megközelítette a hatodik helyen álló Csíkszeredát, a Dunaújváros viszont lemaradni látszik a csatában, Lee Gilbertnek valamit nagyon hamar ki kellene találnia.

A Fradi első sorában Tendler és Loumala életveszélyes

   

Nagyon örülünk a három pontnak, de máris itt a derbi, nem lehet lazítanunk.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Az első harmad véleményem szerint egyben volt, a második viszont szörnyűre sikerült. A harmadik harmadnál, amikor 5-2-t mutatott az eredményjelző, eldőlt a meccs. Mind a húsz játékosunk pályára lépett. Nagyon örülünk a három pontnak, de máris itt a derbi, nem lehet lazítanunk. A magam és a csapat nevében is kívánok sikerekben gazdag boldog új évet mindenkinek.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Greg nagyon jó edző, rendkívül jól motiválja a csapatát. A Fradi első sorában Tendler és Loumala életveszélyes. A csapatomtól kértem, hogy erőltessék a testjátékot ellenük, mert ha nem, ki fogunk kapni. A második harmadban lett volna lehetőségünk szorosabbá tenni a meccset, de nem sikerült. Gratulálok a Ferencvárosnak.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 400 néző. Játékvezetők: Gangel, Kincses, Bedő, Váczi.
Ágoston: 91,7% (Budai)
K
Lindoff: 76,5% (Duschek: 85,7%)
Lévai, Hietamaki, Manninen, Tendler, Luomala
1
Durák, Smith, Milan, Peterdi, Vazan
Suoraniemi, Valecko, Dubek, Fliszár, Rafaj
2
Lencsés, Hruby, Borbás, Bushbacher, Revák
Zalavári, Pál Zs., Farkas, Schellin, Kiss
3
Dörök, Nagy, Németh, Szepessy B., Szepessy M.
Üveges, Komjáti, Papp
4
Mátyásy, Magosi, Léránt, Odnoga
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:15 DAB Bushbacher Borbás
1-1 01:52 FTC Papp Kiss Lévai
2-1 06:58 FTC Luomala Tendler
3-1 16:24 FTC Rafaj Schellin
4-1 19:53 FTC PP Luomala Hietamaki
4-2 22:04 DAB Borbás Bushbacher Lencsés
5-2 44:00 FTC Rafaj Kiss
6-2 45:31 FTC Luomala Suoraniemi Valecko
7-2 50:15 FTC Schellin Papp Fliszár
38 Kapura lövések száma 24
8 Kiállításpercek 26

Az FTC–DAB galériája

   

Az FTC–DAB mérkőzés góljai videón

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum