Két hónap után találkozik ismét a Miskolc és a Fradi

   

A zöld-fehéreknek eddig nagyon nem ment Miskolcon, de október harmadik hetében játszottak utoljára, így vasárnap egy egészen másik csapat látogat a borsodi megyeszékhelyre.

Pavuk Attila nagy napja volt a szombati, a dunaújvárosi születésű csatár csapata hat góljából ötben szerepet vállalt, háromszor előkészítőként, kétszer befejező emberként. Így 33 mérkőzésen 34 pontja van, a Miskolc pedig az egyetlen csapat a ligában, a légiósokat egyáltalán nem foglalkoztató Brassó mellett, amelynél a házi kanadai táblázat első 5 helyén négy magyar játékos található. Szombat után vasárnap is mérkőzés vár a csapatra a Népkertben, az ellenfél a rájátszásért küzdő Ferencváros lesz.

A Fradi lemaradása hat pont az egy meccsel többet játszó Csíkszeredával szemben, ráadásul az elmúlt két hétben csak a Brassót tudta legyőzni, bár az UTE és a Csíkszereda ellen is közel állt a pontszerzéshez. Miskolcon továbbra is nagy fejtörést okoznak a sérülések, szombaton is alig több mint három sorral tudtak kiállni. A szeredai zakó után magabiztosan győzték le az ambiciózus Újpestet és visszavették az elsőséget a tabellán a MAC-tól, azonban kérdéses, hogy a létszámgondok mikor okoznak további kellemetlen pontvesztéseket. Előnyük mindössze három pont fővárosi riválisukkal szemben, így mindenképpen újabb győzelemre lesz szükségük vasárnap, ha meg akarják védeni alapszakaszelsőségüket. A Fradinak Miskolcon nem termett sok babér ebben az idényben, egyszer 6-3-ra nyert a borsodi csapat ellenük, egy alkalommal 12-4-re végezte ki ellenfelét Mayer Péter csapata.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A Fradi hullámzó teljesítményt nyújt, és elég régen játszottunk már ellenük, így azok a tapasztalatok nem biztos, hogy használhatók. Új játékosok érkeztek hozzájuk, így most leginkább a mérkőzéseik videófelvételei alapján igyekszünk feltérképezni a játékukat. Az biztos, hogy a korongot a támadó harmadban kell tartanunk, hatékony és célratörő játékkal kell föléjük kerekedni.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): Miskolcra utazunk vasárnap, a Liga legerősebb csapatához. Négy nagyon erős soruk van, de természetesen támadnunk kell, ha győzni szeretnénk. Meg kell várnunk a nevezést, hiszen akkor látjuk meg, milyen összetételben áll fel ellenünk a hazai gárda. Az is csak a meccs napján dől el, milyen összeállításban lépünk pályára, nálunk sem egészséges mindenki. Nehéz meccs lesz, de minden tőlünk telhetőt megteszünk.

MISFTC

Fotó: Bán Olivér

Miskolc–Ferencváros 3-5

   

Megdöbbentő módon vesztette el végleg hazai veretlenségét a Miskolc. Mayer Péter csapata a 42. percig 3-0-ra vezetett a záró 20 percet azonban 0-5-tel zárta. Tendler triplázott, Dubek duplázott a vendégeknél.

Mondhatni, a várakozásoknak megfelelően indult a mérkőzés. A Miskolc a 8. percben Booras révén vezetést szerzett. Az előnyt Dansereau még ebben a periódusban kétgólosra növelte. Bár nem volt egyértelmű a miskolciak fölénye, de a 37. percben a Rafaj ütőeldobásáért megítélt büntetőt a friss apuka Booras értékesítette, ezzel az utolsó 20 perc előtt 3-0 állt a miskolciak javára az eredményjelzőn. Veszélyes előny a 3-0, szól a hoki aranyszabálya, és ezt ez az este is igazolta, bár az eredményen sokáig nem látszott ez. A 42. percben ugyan Dubek betalált és ezzel kétgólosra csökkent a miskolci előny, de az 50. percig ez így is maradt. 49:55-nél azonban Tendler góljával 3-2-re alakult az eredmény, és ezt követően a Miskolc olyan két és fél percet produkált, amilyenre egyetlen szurkolója, de talán senki más sem számított, ugyanis még kétszer sikerült betalálniuk a vendégeknek ez alatt az idő alatt. Előbb Dubek előnyből egyenlített, majd 38 másodperccel később Tendler találata már a vezetést jelentette a zöld-fehéreknek.

A látványos összeomlás hatására Mayer Péter időt kért, és mintha ettől egy kicsit rendeződtek volna a sorok, legalábbis elmaradt az újabb gyors Fradi-gól, de a zavart az erőben jelezte a kimaradt majd’ 50 másodperces miskolci kettős emberelőny is. A hátrány miatt a Miskolcnak kockáztatnia kellett. 58:20-nál lehívták Adorjánt, de 7 másodpercel később Tendler az üres kapuba talált. Megérdemelt Miskolc-veréssel ünnepelte tehát a karácsonyt a Ferencváros.

MISFTC

Fotó: Bán Olivér

A Jegesmedvék rendes játékidőben legutóbb január 18-án vesztettek hazai pályán. Azóta is csak kétszer. A Brassó ellen a zöld asztal mellett megállapított eredménnyel, majd a Fehérvár vitte el a meccset 7-6 arányban, hosszabbítás után.

Elnézést kérünk a szurkolóinktól

   

A Ferencváros nagy győzelmet aratott Miskolcon, mindenki nagyon boldog a zöld-fehéreknél.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Az első két harmadban irányítottuk a játékot, a harmadikban viszont mintha elfogyott volna a figyelem. Ebben az én részem is benne, nem tudtunk megújulni, a Fradi viszont olyan érzelmi pluszt kapott a góloktól, ami a győzelemig vezette őket. Elnézést kérünk a szurkolóinktól, hogy így elrontottuk a második karácsonyi mérkőzést.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A mérkőzés elején játékban nem voltunk rosszabbak, mint a Miskolc, de egyéni hibák miatt mégis elhúztak. A harmadik harmadban megmutatta a csapat a karakterét, és nagy győzelmet arattunk. Nekünk a Jegesmedvék ellen nyerni bónusz pontokat jelent, és sokat jelenthet a rájátszásért folytatott küzdelemben. Nagyon boldogok vagyunk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1910 néző. Játékvezetők: Németh, Kincses, Soós, Kormos.
Adorján: 87,1% (Kiss B.)
K
Ágoston: 88,9% (Budai)
Sagert, Dudas, Láda, Miskolczi, Booras
1
Erdélyi, Hietamaki, Manninen, Tendler, Luomala
Leppanen, Vojtkó, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Suoraniemi, Valecko, Dubek, Fliszár, Rafaj
Györfy, Hajós, Galanisz, Dansereau
3
Lévai, Pál, Schellin, Kiss G., Papp
Popovics, Ritó
4
Üveges, Farkas, Komjáti
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:50 MIS Booras Miskolczi Láda
2-0 16:22 MIS Dansereau Hajós Dudas
3-0 36:33 MIS PS Booras
3-1 41:23 FTC Dubek Rafaj Kiss G.
3-2 49:55 FTC Tendler Manninen Luomala
3-3 51:55 FTC PP Dubek Valecko Kiss G.
3-4 52:33 FTC Tendler Luomala Manninen
3-5 58:27 FTC EN Tendler Manninen
27 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 10

A Miskolc–FTC képes összefoglalója

 

A Miskolc–FTC góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum