Eltiltásokkal sújtott Fehérvár néz szembe a Csíkszeredával

   

A Szereda ötmeccses nyerő szériában van, egyre hatékonyabban küzd a rájátszásba kerülésért.

A Fehérvár MAC elleni mérkőzésén mindkét oldalon elszakadt egy-két cérna, a liga fegyelmi bizottsága a karácsonyi szünetben sem tétlenkedett. Ennek megfelelően a következő mérkőzésen két alapemberét lesz kénytelen nélkülözni Tyler Dietrich, sem Alex Scola, sem Láday Tamás nem léphet pályára a Sportklub ellen. Jó hír viszont, hogy elutazott Erdélybe Reisz Áron, aki Roczanov alattomos ütközésének esett áldozatául. A Csíkszeredában Molnár Zoltán és Molnár Zsombor játéka kérdéses, mindketten sérüléssel bajlódnak. A MAC mellett a Sportklub a másik csapat, amely szezon közben elment mellettük a mutatott játékban. Október végén még fölényes, 8-3-as győzelmet arattak a Vákárban, főként a Heffernan testvérek ámokfutása miatt, ami miatt 8 perccel a vége előtt nem kevesebb, mint 5 perc kettős előnybe kerültek a vendégek. Legutóbb december 4-én mérkőztek meg egymással, Fehérváron, akkor már a csíkszeredaiak nyertek 3-2-re.

Ráadásul a kétfrontos küzdelem miatt ezt csonkolt kerettel tették, igaz, a Fehérvárból is hárman játszottak fel a sérülésekkel sújtott EBEL-csapatba. Az SC az elmúlt öt meccsének mindegyikét hazai pályán játszotta és mind az ötöt meg is nyerte, amivel két legyet ütött egy csapásra. Egyrészt ismét telt házat varázsolt a jégcsarnokba, másrészt nagyon komoly lépéseket tett a rájátszásba kerülésért, előnye immár három pont a Fradival és hat a DAB-bal szemben, utóbbi számára egyre reménytelenebb a playoffért folytatott küzdelem. A Volán egy győzelemmel visszaállhatna a dobogó harmadik fokára, ahonnan a Debrecen taszította le őket szombaton.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, SC Csíkszereda):
Fontos hiányzóink lehetnek erre a két mérkőzésre, akik pótlását meg kell oldanunk. A mérkőzés kezdetéig viszont kiderül, hogy milyen állapotban lesznek és tudják-e vállalni a meccset. A lényegen viszont nem változtat, hiszen ugyanúgy győzni szeretnénk és remélem, hogy a jó sorozatunkat tudjuk folytatni.

dsc_8050

Fotó: Pál Zoltán

SC Csíkszereda–Fehérvár 2-3

   

A fehérváriak légiósaik vezetésével elhozták a 3 pontot Csíkszeredából. A Volán feljött a tabella 3. helyére.

A mérkőzés első harmadában bőven akadt dolga a kapusoknak, Kalnins 16, Peksa 14 lövéssel nézett szembe. A fehérvári hálóőr mindegyik próbálkozást védte, ellenben csíkszeredai kollégájának Grieve és Holmbert is betalált. A második játékrészben egyenlített a Sportklub, a harmad felénél Alekszejev szépített, a 37. percben Bíró Tamás egalizált. A záró húsz percben egyetlen gól született, Shupe újra vezetéshez juttatta a vendégeket. A végjátékban hiába hajtott az egyenlítésért a Csíkszereda, nem jött össze. A Fehérvár 3-2-re nyert, megelőzte a Debrecent, így jelenleg a 3. helyen áll a MOL Ligában.

Az első bedobástól kezdve oda kell figyelni

   

A Sportklub és a Fehérvár vezetőedzője egyaránt látott 1-1 rossz harmadot saját csapatánál.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, Sportklub): A meccs mondhatni az első harmadban dőlt el. Sokszor figyelmeztettem a fiúkat, hogy az első bedobástól kezdve oda kell figyelni. Ez most nem történt meg. Az öltözőbe maradtunk. Innen még sikerült felállnunk, de a végét már nem bírtuk. Sajnos egyre több a sérültünk és új sorokat kell kialakítsunk. Ez végképp megnehezíti dolgunkat a MAC elleni meccsre. De állíthatom, hogy végig harcolni fogunk.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Egy nagyon fordulatos mérkőzés volt, amelyet végül okosan oldottunk meg. A második harmadban több nagy hibát elkövettünk, amelyet egy ilyen gyors, technikás és fölöttébb offenzív csapat ellen, mint a Csíkszereda nem lehet megengedni. Egyenlítés után viszont nem adtuk fel. Hittünk magunkban és sikerült ugyanolyan gyors hokit játszani. Nem utolsó sorban kapusunk nagy napot fogott ki, akinek a védései nagyon kellettek ehhez a három ponthoz.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2300 néző. Játékvezetők: Lascar, Csomortani, Siko, Csata.
Peksa: 91,7% (Ruczuj)
K
Kalnins: 95,1% (Bors G.)
Ozols, Bors H. F., Tambijevs, Alekszejev, Berljov
1
Krogh, Szabó B., Holmberg, Shupe, Grieve
Kuzman, Salló, Mihály, Moldován, Bíró
2
Arany, Pillók, Kocsis, Szabó K., Reiter A.
Antal E., Papp, Antal Zs., Gyagyusko, Mironov
3
Korbuly, Szaller, Reisz, Becze, Orban
Orbán, Sándor, Péter R., Farkas
4
Vokla, Hegyi, Tóth, Hamvai, Reiter R.
Otiabrev Artur, Nagy Béla
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:50 FHA PP Grieve Orban Holmberg
0-2 18:40 FHA Holmberg Orban Grieve
1-2 29:04 SCC Alekszejev Tambijevs
2-2 36:26 SCC PP Bíró Mihály Salló
2-3 48:32 FHA Shupe Becze Reisz
41 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 24

Az SC Csíkszereda–Fehérvár galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum