Az UTE elindul a 4. helyért

   

Első állomásuk a harmadik helyen álló Debrecen lesz, a különbség 5 pont a két csapat között. Az utóbbi időben nem sok babér termett Jevgenyij Muhin tanítványainak Elomóékkal szemben.

Fontos két meccsen vannak túl a debreceniek, a DAB ellen gyűjtött hat ponttal nagy lépést tettek a rájátszás felé. Az UTE elleni hétfői mérkőzés nem kevésbé fontos lesz a számukra, hiszen jelenleg 5 pont az előnyük a lila-fehérekkel szemben. Viszont egy meccsel többet játszottak, így ha kikapnak, akkor máris lőtávolon belülre kerülnek riválisukhoz képest. Az eddigi meccsek alapján erre minden esélyük meg is van, mert bár szeptemberben oda-vissza nyerni tudtak az UTE ellen, az azóta lejátszott öt meccs mindegyikét Szilassy Zoltán csapata nyerte, köztük egyet Debrecenben, hosszabbításban.

Most is nagy szükség lesz a győzelemre, 47 pontjuk egy hajszállal választja el őket a hatodik helyen álló Csíkszeredától. A következő két hétben kétszer játszanak a DAB-bal és egyszer a Fradival, e kötelezőnek számító győzelmek mellett különös jelentősége lesz, hogy az előrébb álló csapatok, mint a Debrecen vagy a Fehérvár ellen pontokat szerezzenek Kiss Dánielék. A két csapat alig több mint egy hete találkozott egymással utoljára, akkor simán nyert az UTE 3-0-ra.

DHKUTE

Fotó: Molnár Dénes

Debrecen–UTE 4-5

   

A Miskolc–Ferencváros után egy nappal újabb nagy fordítást láthattunk a MOL Ligában. Az áldozat ezúttal a meccs felénél még 4 góllal vezető Debrecen volt.

Az első, amit észrevehettek a nézők a Debreceni Jégcsarnokban, az az, hogy újoncot avatott a Debrecen, az orosz Fjodor Kozlovszkij személyében. A 20 éves orosz csatár az MHL-ben és az orosz második és harmadik vonalban játszott eddig. Nagyon lengén játszott az első harmadban az UTE, főleg a saját harmadában volt felelőtlen Szilassy Zoltán csapata. Tulajdonképpen törvényszerű volt, hogy az első 20 percben rendkívül hatékony Debrecen három góllal terhelte meg az egyébként jól védő Sila hálóját. Külön ki kell emelni a második debreceni gól előtt Hári és Saluga megmozdulásait, amellyel sakk-matt helyzetet teremtettek a korongszerzést követően. A nem egészen három és fél perc alatt esett három debreceni gól hatására Szilassy Zoltán időt kért, hogy rendezze csapatának sorait, de még a negyedik találatot is a hazaiak vitték be a 26. percben.

DHKUTE

Új mérkőzés kezdődött ekkor, az UTE négygólos hendikepről próbált meg nyerni. Ritkán látható nagy nyomásnak tették ki Vay Ádám kapuját, a fiatal portás sokáig tartotta csapatát, ám a 35. percben már ő sem segíthetett, érkezett az UTE szépítő gólja, majd kevesebb, mint egy perc múlva a következő is. A továbbiakat sikerült megúsznia a Debrecennek a szünetig, Muhin mester rendezhette a sorokat. Az edzői muníció egészen a 48. percig tartott ki. Az újpesti nyomás egyre csak fokozódott, Muhin érezte a veszélyt, időt kért, ám szinte rögtön jött egy kiállítás, amelyet pillanatokon belül kihasználtak a lilák, immár csak egyetlen gól volt a különbség. Vay vezérletével az 56. perc végéig sikerült ezt megőrizni, ekkor azonban Huba kiegyenlített, a sírból hozta vissza a meccset az UTE. A hosszabbításban is aktívabbak voltak a lilák, de nem tudtak gólt szerezni, ahogy a Debrecen sem Mihalik kiállításából, így büntetők következtek. A hazaiaknán Hári, Saluga és Kozlovszkij is kihagyta, a vendégeknél Csányi elhibázta, de Elomo belőtte, így négygólos hátrányból felállva túlórával sikerült nyerniük a liláknak. Az újonc Kozlovszkij 1+1-gyel debütált.

Az UTE talán kevésbé került közel a negyedik helyhez, mint remélte, de egy kis lépést tett felé. A Debrecennek viszont ezzel a játékkal komoly gondjai lehetnek a hátralevő 13 fordulóban, hiszen 3-3 alkalommal játszik még a Miskolc és a MAC, 4 alkalommal pedig a Fehérvár ellen. Jevgenyij Muhinnak valamit sürgősen ki kell találnia, hogy csapatának esélye legyen a pontszerzésre a liga élmezőnye ellen.

Teszetoszaságunk következménye volt, hogy elhúzott a Debrecen

   

Muhin szerint pedig a Debrecen 4-0-s vezetésnél elhitte, hogy megvan a három pont.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): 4-0-s vezetésnél a csapat elhitte, hogy megvan a három pont, ráadásul fizikailag is elfogytunk. Amit ekkor kértem, süket fülekre talált.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A mi teszetoszaságunk következménye volt, hogy elhúzott a Debrecen, ám a második harmadik derekától megmutattuk a karakterünket, hogy küzdeni tudó férfiakból állunk. Remélem, a szétlövéssel megszerzett pluszpont lélektanilag jót tesz a csapatnak.

Forrás: nso.hu

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 253 néző. Játékvezetők: Varjú, Halassy, Sipos, Muzsik.
Vay: 91,8% (Borogyin)
K
Sila: 88,2% (Pleszkán)
Hetényi, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Elomo
Popkov, Hári, Könczei, Saluga
2
Huba, Hegyi, Nemes, Virág, Csányi
Csíki, Wéber, Vincze, Godó, Izsák
3
Dósa, Garbacz, Gröschl, Gágyor, Kiss Á.
Kozlovszkij, Tanka
4
Pados, Hodos, Dömötör, Pichler, Turbucz
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:26 DHK Kovács Izsák Kozlovszkij
2-0 15:55 DHK Saluga Hári Könczei
3-0 16:40 DHK Kozlovszkij Izsák Vincze
4-0 25:55 DHK Könczei Saluga Hári
4-1 34:57 UTE Kiss Á. Nemes Csányi
4-2 35:54 UTE Elomo Kiss D.
4-3 47:49 UTE PP Huba Hegyi Csányi
4-4 55:56 UTE Huba Hegyi Gröschl
4-5 67:00 UTE GWS Elomo
34 Kapura lövések száma 61
8 Kiállításpercek 4

A Debrecen–UTE képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum