A HSC-nek nagyon nem megy a Miskolc ellen

   

Kedden két nehéz helyzetben lévő csapat találkozik a Vákár Lajos Műjégpályán, a HSC-t a meccsterhelés, a Miskolcot sérüléshullám zsigereli.

A Románia-kupa miatt hat nap alatt ötödik meccsükre készülnek Csíkszeredában, ráadásul ötödikre kapták a legkeményebb ellenfelet, a címvédő és a ligát aktuálisan is vezető Miskolcot. Ellenük még egyszer sem sikerült igazán összeszedett teljesítményt nyújtania Artur Oktyabrjov csapatának, a miskolci két meccs mérlege 14-3, az Erdélyben lejátszott két találkozóé pedig 11-3 Hajósék javára. Pedig ha valamikor, akkor kedden lehetne esélyük a győzelemre, hiszen a sérülések miatt eleve szűkített létszámmal dolgozó miskolciak hétfőn újabb kulcsemberüket veszítették el. Szilágyi Levente és Dudas Jesse korábban megsérült, Booras otthon maradt várandós felesége mellett, a Brassó ellen Tóth Adrián szenvedett vállsérülést, játéka hetekre kérdésessé vált, pontosabbat majd az otthoni diagnózis után tudhatunk meg állapotáról.

Így éppen háromsornyi bevethető játékosa lesz a borsodi csapatnak, ami a mai jégkorongban óriási hátrány. Nagy kérdés lesz, hogy a két csapat közül melyik tud jobban alkalmazkodni a kényszerekhez és pluszenergiát mozgósítani a mérkőzésre. Egy HSC-bravúr óriásit lendítene a székelyek szekerén, mert azok után, hogy hétfőn átvették a DAB-tól a hatodik helyet, kedden négypontosra hizlalhatnák előnyüket velük és hétpontosra a Ferencvárossal szemben, mármint abban az esetben, ha utóbbi nem nyer Brassóban.

1205jeghsc26

Fotó: Bán Olivér

SC Csíkszereda–Miskolc 3-2

   

Megtört a jég és megszerezte első idei győzelmét a HSC a Miskolc ellen. A meccs hőse a két gólig és egy gólpasszig jutó Tambijevs volt.

A 23 éves lett csatár a 16. percben emberelőnyben szerzett vezetést csapatának, asszisztos az nem volt, ami nem klasszikus előnyös találatra utal. A lőlap ugyanakkor megérdemelt volt a hazai vezetés, a kapura lövéseket 15-6 arányban nyerték a csíkiak, ekkora fölényt nem sok csapatnak sikerült kialakítani a Miskolccal szemben. A második játékrészre összeszedték magukat a vendégek, Láda Balázs már 81 másodperc elteltével egyenlített, majd a 29. percben az első miskolci gólnál asszisztot szerző Somogyi Balázs verte be Pavuk passzát, 2-1-re vezetett a Miskolc. Az előny azonban nem nőtt tovább, a 49. percben pedig Gyagyusko egyenlített. Az 53. percben emberelőnybe került a hazai csapat, amit azonban sikerült kivédekeznie a vendégeknek. Három és fél perccel a vége előtt aztán jött a csattanó, egyenlő létszám mellett szerezte meg a vezetést az SC Csíkszereda, ismét Tambijevs volt eredményes. Ezt az előnyt már nem is engedték ki a kezük közül és a szezonban először, ráadásul az egyik legjobb alkalommal, legyőzték a listavezetőt.

dsc_8923

Fotó: Pál Zoltán

Az egygólos vezetésért az ellenfél is megdolgozott

   

A végig négy sorral játszó edző és az összpontosítást hiányoló tréner nyilatkozata a Sportklub–Miskolc után.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, Sportklub): Az első harmadban nagy energiákat mozgósítottunk, amelyből viszont tartalékolni kellett. Ezért is játszottunk szinte végig négy sorral. A második harmad után, bár hátrányban voltunk, hittünk a győzelemben. A szünetben megbeszéltük a teendőket, hogy kinek mi a feladata. A kulcspillanat ez volt, amit az öltözőben sikerült megbeszélnünk.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Hét valós hiányzók volt erre a találkozóra, de nem akarom erre fogni a vereséget, mert aki ma Csíkszereda ellen pályára lépett kitette szívét-­lelkét. Nagyon jó volt látni, hogy játszunk egy ki-­ki meccset. Nem mondom, hogy örömmel nyeljük le ezt a békát, de az is biztos, hogy ezen a meccsen bárkinek lehetett volna egy-­két gólos előnye. A második harmadban sikerült fordítanunk, míg a harmadik harmadban olyan hibák előzték meg mindkét gólunkat, amelyek az összpontosítás rovására írhatóak. Nem kidolgozott helyzetek voltak. Ez ad némi hiányérzetet. De a hokiban a gól az gól. Azt gondolom, hogy az egygólos vezetésért az ellenfél is megdolgozott. Ezért gratulálok nekik. A kulcspillanata a találkozónak a második harmad volt, ahol egy pár létszámfölényes – kettő az egy, illetve három a kettő elleni – akciót kialakítottunk és azokat nem sikerült értékesíteni. Ilyen lehetőségek pedig azelőtt nem voltak. Ha itt gólt tudunk szerezni, akkor lehet máshogy alakul. Ezt viszont átvészelte az ellenfél. Az egyenlítő gól pedig annyira a semmiből jött, hogy az fejben gondot okozott. Nem mondom, hogy megroggyantunk, de a figyelmünk lankadt. Innentől nyílt sisakos küzdelem zajlott ahol az érzelmek döntöttek.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1800 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Peter, Csata.
Peksa: 93,3% (Onodi)
K
Adorján: 92,9% (Gyenes)
Ozols, Bors, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
1
Sagert, Vojtkó, Hajós, Galanisz, Dansereau
Konyajev, Salló, Mihály, Moldován, Bíró
2
Gőz, Láda, Somogyi, Pavuk, Leppanen
Papp, Gecse, Molnár Zs., Mironov, Hafizov
3
Laczkó, Györfy, Popovics, Miskolczi, Cseter
Orbán, Antal E., Sándor, Farkas, Rokaly
4
Ritó
Otiabrev Artur, Nagy Béla
E
Mayer Péter, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:13 SCC PP Tambijevs
1-1 21:21 MIS Láda Somogyi
1-2 28:35 MIS PP Somogyi Pavuk Gőz
2-2 48:11 SCC Gyagyusko Tambijevs Berljov
3-2 56:46 SCC Tambijevs Gyagyusko
42 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 16

A Sport Club–Miskolc képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum