Hatpontos rangadó vár a Fehérvárra

   

Ismét tabellaszomszéd érkezik a Raktár utcába péntek este. A Vienna Capitals befogható egy hárompontos győzelemmel.

A felsőházért folytatott küzdelem lassan a célegyenesbe fordul. Közvetlen vetélytárs ellen folytathatja a pontgyűjtést a Fehérvár, így nyugodtan nevezhetjük hatpontosnak a mérkőzést. A Vienna Capitals nem túl meggyőző szezont fut, az állandó CHL-résztvevő csapat az utóbbi években stabil felsőházi tag volt, idén azonban közel sem biztos, hogy ismét a legjobb hatban végez majd az alapszakasz végén. Így aztán a bécsiek a tekintélyükért is játszanak. A tekintély megtartása azonban a Volánnak is roppant fontos. Egyrészt hazai jégen saját közönség előtt egyszerűen nem lehet nem mindent beleadni a meccsbe. Másrészt a fehérváriak egyik nagy erőssége a hazai pálya, ebben a műfajban meccsenként csak a Salzburg és a Villach tud ugyanannyi pontot behúzni, mint a Fehérvár, és csak a Znojmo és a Dornbirn jobb nála. Az ellenfélre viszont nagyon is érdemes lesz vigyázni, hiszen a bécsiek legutóbbi három idegenbeli meccsüket megnyerték. Legutóbb Klagenfurtban 5-1-re diadalmaskodtak, az előbb emlegetett Dornbirn otthonában 4-3-at játszottak, és Innsbruckból is el tudtak hozni 2 pontot. Jó lenne tehát megtörni a Capitals hárommeccses idegenbeli sorozatát, egyszersmind folytatni a jó szereplést itthon.

A Fehérvár és a Capitals a szezon két bécsi összecsapásán már túl van, ezen mindketten egygólos különbséggel egy-egy meccset nyertek. Így hangyányit kedvezőbb helyzetben van egyelőre a Fehérvár, de ahhoz, hogy ezt érvényesítse, és egy esetleges holtversenyben a maga javára tudja fordítani az összevetést, legjobb lenne már most egy megnyugtató 3 pontos győzelmet aratni. A Fehérvár első sora, Kóger, Nagy Gergő és Sárpátki mérkőzések óta remek formában játszik, az új fiú, Manavian góllal mutatkozott be a Salzburg ellen, ha a többiek is felnőnek a feladathoz, akkor egyáltalán nem irreális a győzelemre gondolni. A hírek szerint ismét az év jégkorongozójának választott Rajna Miklós kezd majd a kapuban.

“Nagyon fontos hétvége előtt állunk – nyilatkozta a ligahonlapnak Rob Pallin. – A bécsiek ellen nagyon fontos lesz, hogy kellően keményen beleálljunk a test test elleni játékba. Sharp és Gamache pedig két nagyon veszélyes játékos, rájuk megkülönböztetett figyelmet kell fordítanunk.”

Rick Nasheim, a Vienna másodedzője szeretné, ha a csapata ott folytatná, ahol Klagenfurtban abbahagyta, de tiszteli a fehérvári eredményeket. “Fizikailag nagyon erős csapat a Fehérvár – mondta. – A kispadjuk nagyon hosszú, mind a négy soruk olyan erős, hogy képesek nyomást gyakorolni az ellenfeleikre. Már most olyan a helyzet, mintha a playoffban lennénk, minden győzelem számít.”

Fehérvár–Vienna 2-3

   

Ráfizetett az első harmad gyámoltalan játékára a Fehérvár, a huszáros hajrá így csak minimális vereségre volt elég. Bartalis István megszerezte visszatérése utáni első gólját.

Nagyon udvarias vendéglátó volt a Fehérvár a mérkőzés kezdetén, és ez az első harmad második felére meg is bosszulta magát. A vendégek három támadóharmadbeli korongszerzésből három gólt lőttek. Rajna Miklós kiszolgáltatott helyzetben volt, a társak kicsit benne hagyták a pácban. Nehéz mit mondani a három bécsi gólról. Az első és harmadik találatnál az alapvonal mögött sikerült korongot veszíteni, aztán pedig kollektívan nézték a játékosok, ahogy a bécsiek akadálytalanul beviszik a korongot a kapu elé, és ott visszahúzzák a hálóba. Ez a két mozzanat foglalta keretbe a második gólt, ahol egy megpattanó lövés után maradt egy ellenfél őrizetlenül a kapu előtt. A közös mindhárom találatnál az volt, hogy a legveszélyesebb zónában zavartalanul mozoghattak az ellenfél játékosai, védekező játékos legközelebb méterekre volt csak tőlük. Szerencsére csak ebben a három esetben sikerült gólt szerezniük a bécsieknek, de nem csodálkozhattunk volna, ha még nagyobb előnnyel zárták volna az első harmadot.Rob Pallin a harmadik bécsi találat után lecserélte Rajnát, hogy felrázza csapatát, de a legfontosabb az volt, hogy jött a szünet, amikor rendet lehetett tenni a fejekben.

Vincze VICAVS

A második harmadban már érezni lehetett, hogy javult a koncentráció, de továbbra sem volt igazi a játék. A nagyobb helyzetek a bécsiek előtt adódtak, de a fehérvári védekezés érezhetően feszesebb lett. A harmad közepén Dzieduszycki és Sarauer ökölpárbaja dobta fel a hangulatot, ezt inkább a bécsi játékos nyerte meg. Feltámadni látszott a Fehérvár, Connolly passza Kógert szinte üres kapu előtt találta, ám nem sikerült szépíteni. Az igazi változás a harmadik harmadra következett be. Mintha kicserélték volna a Volánt, az első 10 percben momentuma sem volt a Viennának. A lendületvételt segítette a korán jött szépítő gól, ekkor Sarauer lövése pattant ki Lawsonról, akinek gondot okozott összeszednie magát a védés után, a jókor jó helyen érkező Bartalis pedig az így gyakorlatilag üresen tátongó kapuba lőtt. Támadásban maradt a Fehérvár, a Vienna alig tudott kijönni a védekező harmadából, minden onnan kijuttatott korong szinte azonnal érkezett is vissza a kapujuk elé. Abszolút megérdemelt volt a második fehérvári gól is, amelyet egy lövés után a kapu előtt visszaszerzett korongot követően Varga lőtt. A védő középtávoli lövése láthatóan meglepte Lawsont, aki szerencsétlenül sikerült védő mozdulata nyomán a botos kesztyűjével beljebb segítette a pakkot. Futószalagon jöttek az újabb Volán-helyzetek, egy alkalommal Martinelli törhetett be az alapvonalon a bécsi kapu elé teljesen tisztán, sajnos neki nem sikerült olyan jól megoldania a helyzetet, ahogy azt a bécsiek tették első és harmadik góljuk során. Jim Boni időt is kért, érezte, hogy nem lesz ennek jó vége. Sikerült egy kicsit összerendeznie a csapatát, kijött a szorításból a Vienna, egy elmaradt vendégkiállítás után Sikorcin kapott két percet, majd Gamache egyedül törhetett kapura, Szirányi büntetőt érően akadályozta a gólszerzésben. Szerencsére a büntető kimaradt, de kevés idő volt már hátra az egyenlítéshez, a Vienna kihúzta a dudaszóig.

A két csapat harmadik meccsén is egygólos győzelem született, sajnos, ezúttal a Vienna szerezte meg a három pontot. Nem érdemtelenül tette ezt, hiszen a Fehérvár érthetetlenül gyámoltalanul kezdett, igazából 20 percet hokizott csak jól, ez pedig egy Capitals kaliberű csapat ellen törvényszerűen csakis vereséghez lehet elegendő. A vereséggel a Fehérvár visszaesett a 9. helyre, a Bolzano pontszerzésével a hátrány 8 pontra nőtt az utolsó felsőházi helyhez. Nincs veszve semmi, 12 forduló van még a javításra, a mai meccsből sokat lehet tanulni, reméljük, így is tesznek majd a játékosok.

Nem minden játékosunk állt készen a mérkőzésre

 

Nem elég, ha 20-ból 17 játékos van ott fejben az elejétől fogva, nekünk mindenkire szükségünk van az első pillanattól kezdve. A Fehérvár edzője ismét keményen fogalmazott a hazai vereség után.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Az első harmadban nagyon rosszul játszottunk, a másodikban már elégedettebb voltam, a harmadik harmadunkkal meg voltam elégedve. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Puhák voltunk, nem vállaltuk fel a párharcokat, könnyű gólokat ajándékoztunk a Viennának. Nem minden játékosunk állt készen a mérkőzésre. Az pedig nekünk nem elég, ha 20-ból 17 játékos van ott fejben az elejétől fogva, nekünk mindenkire szükségünk van az első pillanattól kezdve. A nagy játékosainknak fel kell vállalniuk a test test elleni párharcokat, ebből az elején nem sokat láttunk viszont. Aztán a végén feljavult a játékunk, jobbak voltunk a bécsieknél, és közel álltunk az egyenlítéshez is. De nem lehet úgy mérkőzést nyerni, hogy a 60 percből 20 percig nem hokizunk elfogadhatóan.

Jim Boni (vezetőedző, Vienna Capitals): Nagyon fontos győzelmet arattunk. Az első két harmad a miénk volt, akár még több góllal is vezethettünk volna. A harmadik harmadra feljavult a Fehérvár, az első felében komoly gondjaink voltak, aztán viszont kiegyenlített lett a játék, újabb lehetőségeink is voltak a gólszerzésre. Fehérváron nagyon nehéz győzni, ezért különösen értékes ez az eredmény.

VICAVS3

EBEL, 3346 néző. Játékvezetők: Piragic, Smetana, Ettlmayr, Smeibidlo.
Hetényi: 100% (Rajna: 72,7%)
K
Kickert (Lawson: 90,9%)
Martinelli, Brocklehurst, Sárpátki, Nagy, Kóger
1
Milam, Iberer, Ferland, McLean, Nödl
Varga, Wehrs, Bodó, Francis, #3883
2
Lakos, Fraser, Rotter, Sharp, Gamache
Orbán, Szirányi, Vincze, Sikorcin, Benk
3
Peter, Cuma, Dzieduszycki, Bois, Fischer
Manavian, Bartalis, Sarauer, Kovács
4
Grosslercher, Hartl, Schiechl
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:48 VIC McLean Ferland
0-2 15:36 VIC Gamache Sharp Lakos
0-3 18:04 VIC Bois Fischer Lakos
1-3 42:14 FHA Bartalis Varga Kovács
2-3 47:00 FHA Varga Szirányi Kovács
22 Kapura lövések száma 30
11 Kiállításpercek 11

A Fehérvár–Vienna Capitals összefoglalója

   

Öt gól videón, előnytelen leosztásban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum