Több helyzetet kell teremtenünk

   

Bolzanóból Dornbirnba vezet a továbbra is erősen foghíjas Fehérvár útja. Az EBEL egyik legerősebb csapata vár Orbánékra.

Heteken keresztül a kapusok tartották versenyben a Fehérvárt az ellenfelekkel szemben, hiszen szinte minden meccsen hatalmas volt a különbség a kapura lövések számában a fehérváriak hátrányára, miközben mégis sorban érkeztek a győzelmek. Pénteken Bolzanóban azonban egy rövid időre megtört az ellenállás, 81 másodperc alatt lőtt 3 góljának köszönhetően az olasz csapat legyőzte a magyart. Adódik a feltételezés, hogy elsősorban azzal lehetne tehát stabilabbá és biztonságosabbá tenni a fehérváriak játékát, hogy kevesebb kapura tartó lövést engedélyeznek az ellenfeleknek a játékosok. Tudjuk természetesen, hogy a recept egyáltalán nem ilyen egyszerű, hiszen elsősorban a védőposztokon nagyon komoly játékoshiány alakult ki a csapatnál, hetek óta legfeljebb 3 védőpáros áll Rob Pallin rendelkezésére, akik között rendszeresen feltűnnek rutintalan játékosok is. A súlyos helyzeten enyhíthet Antonin Manavian leigazolása, ám ő ezen a nyugati túrán még nem vesz részt, nélküle kell megoldani a feladatot a csapatnak.

Az ellenfél jóval aktívabb támadójátékot mutatott eddig a szezonban, mint a Fehérvár, a hivatalos statisztikák szerint majd 200-zal, azaz meccsenként átlagban 7-tel több lövése találja el a kaput. Nem is véletlen, hogy 13-mal több gólt szereztek, és nyilván részben az aktívabb támadójátékuknak köszönhetően az ellenfelek kevesebbet tudnak támadni, és így kevesebb gólt is lőnek. A Dornbirn sorait erősíti a liga jelenleg harmadik legjobb kapusa, Florian Hardy, aki éppen Rajna Miklós és Hetényi Zoltán közé ékelődik be százalékos teljesítményével, kapott gólátlaga viszont az egész mezőny legjobbja. Váltótársa, David Madlener is 90% fölött véd, de az ő teljesítménye szignifikánsan rosszabb Hardyénál. Ha tehát nem is lesz egyszerű gólt szerezni Vorarlbergben, azért törekedni kell rá, és hogy a hátsó alakzatok megkapják a szükséges pihenőidőt, mindenképpen el kellene kezdeni az eddigieknél intenzívebben foglalkoztatni az ellenfél kapusát. Ehhez az előzetes hírek szerint Vincze Péter érkezik segítségül, vele egészül ki a Bolzanóban látott keret.

“Nagy, Kóger és Sárpátki nagyon jól játszottak, sok lehetőséget dolgoztak ki – tekintett vissza péntekre Rob Pallin. – De az a meccs már a múlt. Most már teljes egészében a Dornbirn elleni meccsre kell koncentrálnunk. A megfelelő módon szeretnénk reagálni a péntekiekre. Stabilan kell védekeznünk, elsősorban Arnielre, Greentreere és D’Alvise-ra kell odafigyelnünk, elől pedig még több helyzetet kell teremtenünk.”

“A Fehérvár nagyon keményen dolgozik – mondta Jonathan D’Aversa, a DEC játékosa. – A saját játékunkat kell játszanunk, az egyszerűség nagyon fontos lesz.”

AVSDEC2

Dornbirn–Fehérvár 4-2

   

Dornbirnban megismétlődött a bolzanói forgatókönyv. Gyorsan sok gólt szedett be a Fehérvár, kapust kellett cserélni, és csak akkor érkeztünk meg a meccsbe, amikor már késő volt a pontszerzés szempontjából.

Az első harmadban hamar hátrányba kerültünk, és a hajrában beszedett újabb két gól 3-0-s dornbirni vezetést jelentett az első szünetben. Ez egy jó formában lévő jó csapatnak nem végzetes hátrány, hiszen negyven perc még majdnem mindenre elég jégkorongban. Sajnos a Fehérvár esetében viszonylag egyértelmű volt, hogy sok ez a három gombóc. Itt kell megjegyeznünk, hogy a múlt héten sérülést szenvedő Brance Orbanról írt állapotjelentésünk félreérthető volt, lehetett úgy is értelmezni, hogy ezúttal nem áll Rob Pallin rendelkezésére, de szerencsére mind pénteken, mind vasárnap ott lehetett a társak között a jégen.

Pláne, hogy a 26. percben már négy volt az a három. Ekkor Rajna Miklós helyére Hetényi Zoltán állt, ezúttal tehát fordítva zajlottak az események, mint pénteken Bolzanóban. A csere bejött, a második kapusunk ismét jobb teljesítményre volt képes, de hát erre mondják, hogy fölényes vezetés birtokában már máshogy támad egy csapat, mint addig. Bodo révén nagyon gyorsan, még ugyanabban a percben szépített a Fehérvár, és ez nagyon fontos életjel volt a meccs hátralévő részére. A magyar csapat volt aktívabb a kapu előtt ebben a harmadban, de ez a statisztikai adat nem vezetett újabb gólhoz.

Nem úgy a Nagy Gergő, Kóger Dániel játékkapcsolat, amelynek eredményeképpen a 45. percben mégiscsak 4-2-re kozmetikázta a magyar EBEL-csapat az eredményt, ami már jó alap volt az ismételt bizakodáshoz. Az eredmény azonban már nem változott, így a Fehérvár két vereséggel hozta le a hétvégi túráját.

Csapatunk innen folytatja az EBEL-szereplést a jövő héten. Új reményekkel, érkezik Manavian a védelembe, és előbb-utóbb csak felépül egy-két sérült játékos. A feladat nem lesz kisebb, mint e héten. Pénteken a Villach, szombaton a Salzburg látogat Magyarországra.

EBEL, 2090 néző. Játékvezetők: Stolc, Warshaw, Ettlmayr, Johnstone.
Hardy: 92,9% (Madlener)
K
Rajna: 78,9% (Hetényi: 100%)
D'Aversa, Magnan-Grenier, Grabher-Meier, Arniel, D'Alvise
1
Wehrs, Orbán, Bodó, Francis, #3883
MacKenzie, Caruso, Siddall, Zagrapan, Greentree
2
Brocklehurst, Martinelli, Sárpátki, Nagy, Kóger
Crawford, Lembacher, Livingston, Haussle, Petrik
3
Szirányi, Szaller, Orban, Benk, Kovács
Jeitziner, Putnik, Achermann, Macierzynski
4
Vincze, Kocsis
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:28 DEC SH Petrik
2-0 15:21 DEC Greentree Siddall MacKenzie
3-0 19:08 DEC D'Alvise Grabher-Meier Arniel
4-0 25:00 DEC Arniel Caruso
4-1 25:21 FHA Bodó #63 Martinelli
4-2 44:17 FHA Kóger Nagy
33 Kapura lövések száma 27
16 Kiállításpercek 10

A Dornbirn–Fehérvár videó-összefoglalója

 

A vasárnapi mérkőzés legfontosabb jelenetei, köztük a 6 gól, itt látható.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum