A Fradi még nyeretlen a MAC ellen

   

Az eddigi három találkozóból mindössze egyetlen pontot sikerült szerezniük Greg Lindqvist tanítványainak. Egy keddi bravúr azonban a rájátszást érő hatodik helyig repítheti őket.

Egészen hihetetlen, 13 meccses pontszerző szériában van a MAC, október közepe óta nem szenvedtek vereséget rendes játékidőben, hosszabbításban is mindössze kétszer, mindkét alkalommal Miskolcon kaptak ki 4-3-ra, ami több mint vállalható. Más ellenfelek azóta csak megszorítani tudták a fővárosi újoncot, a Fradi és a DAB pályáján hosszabbítás után tudtak győzni, a Brassó váratlan módon a Tüskecsarnokban játszott 2-1-et, és egy-egy alkalommal a Fehérvár és az UTE is közel volt a pontszerzéshez, ez azonban nem sikerült. Mindeközben párszor minden összejött, így az UTE-t egyszer 7-1-re, a HSC-t 7-3-ra győzték le, a Fradinak 6-2-vel vágtak vissza hazai pályán. A szezon közbeni fejlődés tehát maximálisan tetten érhető a csapatnál, az eddigi 26 meccsen 57 pontot szereztek, az első 13 mérkőzésen 24-et, a második 13 meccsen már 33-at.

Kedden az a Ferencváros vár rájuk, amely egy kisebb gödörből mászott ki. Hét nyeretlen mérkőzés után, melyeken mindössze két pontot sikerült szerezniük, az utóbbi két összecsapást behúzták Greg Lindqvist tanítványai. Ráadásul nem is akármilyen ellenfelekkel szemben, hiszen a Fehérvárt Pesterzsébeten, a Debrecent idegenben múlták felül, előbbit 6-3-ra, utóbbit 1-0-ra. Az 1-0-s eredmény egyébként nem túl gyakori a csapat idei történetében, a Fradi általában sokgólos meccseket játszott eddig, csak Csíkszeredában volt egy 1-1-es rendes játékidős eredmény, amit végül a hazaiak nyertek hosszabbításban. A csapat 25 meccsen lőtt 73 gólt, míg 99-et kapott. Ez azt jelenti, hogy átlagban 4-3-ra kapnak ki. Mindez annál is érdekesebb, mivel ha a MAC ellen egy őszinte, sokgólos mérkőzésbe mennek bele, abból aligha jöhetnek ki jól.

Eddig ugyanis háromszor találkozott egymással a két csapat, mindhárom alkalommal a MAC nyert, kétszer 6, egyszer 5 gólt ütött. A két idegenbeli meccsen a Fradi két gólig jutott, hazai pályán azonban 5-5-re végeztek és csak a hosszabbításban született meg a mindent eldöntő hatodik MAC-találat. A vendégeknél Jeff Hayes átvette a vezetést a liga kanadai táblázatán, 26 meccsen 23 gólt szerzett, emellett 19 gólpasszt adott, pontszámban beérte, lőtt gólokban meghaladta Brance Orbant. A negyedik helyen McDonald, a 12-en Tomás Klempa áll. A Fradiban egyenletesebben oszlanak el a pontok és ez lehet a csapat erőssége keddi ellenfelével szemben. Akárhogy is, egy győzelemmel a Fradi rendkívül sokat nyerhet, hiszen akár két helyet is előre léphet és ismét rájátszást érő helyen találhatja magát.

A MAC ezen a meccsen már újra az eredeti mezében játszik, a Movember-bajszos felszerelés a 20 órakor záródó licitálást várja.

MACFTC

Fotó: Manases István

FTC–MAC 3-5

   

A ferencvárosiak egy remek első harmad után vereséget szenvedtek. A mérkőzés fordulópontját egy kettős emberelőny hozta.

A Ferencváros kiválóan kezdte a mérkőzést, már a 13. másodpercben megszerezte a vezetést Manninen góljával. A MAC 4 perccel később egyenlített, de nem sokkal utána Kiss Gábor újra a zöld-fehéreket juttatta előnyhöz. A harmad közepén emberelőnybe kerültek a hazaiak, ahol Manninen meglőtte önmaga második, csapata harmadik találatát. Az első húsz percet uralta az FTC, 16:9-re nyerte a kapura lövési mutatót, a meccsen 3-1-re vezetett.

A második játékrész viszont a MAC-é volt, ezt a 17:7-es lövési statisztika is jelzi. A vendége fölénye gólokban is megmutatkozott, a 24. percben Hietamaki fogásért, Erdélyi gáncsolásért ült ki a büntetőpadra, a MAC 5 a 3 ellen játszhatott, McDonald révén élt a lehetőséggel és szépített. A mérkőzés felénél Hayes használt ki egy emberelőnyt, amivel egyenlítettek a kék-fehérek. A 34. percben Pozsgai is bevette Ágoston kapuját, így már a MAC vezetett.

A záró harmad közepén emberelőnyben játszhattak a vendégek, nem használták ki, ellenben a kiegészülés után nem sokkal Hayes kétgólosra növelte az előnyt. A végjátékban esélye nyílt az FTC-nek felzárkóznia, Mestyán kétszer is kiült a büntetőpadra magas bottal való játék miatt. Két perccel a vége előtt Lindqvist időt kért, lehozta kapusát, de nem született több gól. A MAC 5-3-ra nyert, bár 2 mérkőzéssel többet játszott, mint a MOL Ligát vezető Miskolc, de 1 pontra megközelítette riválisát.

FTCMAC

Fotó: FTC

A MAC az előnyös és a hátrányos játékával nyert

   

A harmadik harmadban mindent megpróbáltunk, de a végén sajnos nem befelé pattant a korong, hanem kifelé, összegzett az FTC vezetőedzője.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Jó mérkőzést játszottunk, véleményem szerint egy döntetlen is kijöhetett volna a mai meccsből. A második harmad megpecsételte a sorsunkat, nekünk 27 másodperc kettős emberelőny jutott, nekik két teljes perc. A harmadik harmadban mindent megpróbáltunk, de a végén sajnos nem befelé pattant a korong, hanem kifelé. Koncentrálunk a pénteki és a vasárnapi meccsre. Menni kell tovább, ha ott akarunk lenni a legjobb hatban.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Az első harmadban nem azt a rendszert játszottuk, amit megbeszéltük, a Fradi kihasználta ezt. Aztán a második harmadban már úgy játszottunk, ahogyan elterveztük, előnyben és hátrányban jól dolgoztunk. Gyakorlatilag ezzel sikerült a három pontot megszerezni.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 150 néző. Játékvezetők: Babic, Juhász, Soós, Kis-király.
Ágoston: 84,8% (Budai)
K
Bálizs: 91,2% (Arany)
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Rafaj, Papp Cs.
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Suoraniemi, Zalavári, Manninen, Tendler, Kiss
2
Quinn, Pozsgai, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos
Lévai, Valecko, Horváth, Farkas, Schellin
3
Stipsicz, Mestyán, Roczanov, Bödök, Terbócs
Pál, Üveges, Komjáti
4
Kovács A., Németh Á., Tóth R., Schmál, Egyed
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:13 FTC Manninen Kiss Hietamaki
1-1 04:08 MÚB Terbócs Bödök Mestyán
2-1 05:51 FTC Kiss Tendler
3-1 13:00 FTC PP Manninen Rafaj Hietamaki
3-2 24:28 MÚB PP2 McDonald Klempa Saarenpaa
3-3 30:20 MÚB PP Hayes Olson McDonald
3-4 33:25 MÚB Pozsgai McDonald
3-5 50:19 MÚB Hayes Mestyán McDonald
34 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 12

Az FTC–MAC képes összefoglalója

   

A FTC–MAC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum