Fliszár és Trosin 2-2 meccses eltiltást kapott

   

Az FTC és a Debrecen is nélkülözni kényszerül 1-1 játékost.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 117 DHK?FTC mérkőzésen történt két esetet, amelynek során a játékvezetők egy játékost 5 perc+Végleges Fegyelmi Büntetéssel (CHE-H ? fejre irányuló támadás), illetve egy játékost 25 perc Végleges Kiállítással (MATCH ? végleges kiállítás) sújtottak. A Bizottság az esetekkel kapcsolatban az alábbiakat állapította meg:

Esemény 1

Fliszár Zalán, az FTC 23-as számú játékosa a mérkőzés 29. percében egy ütközés során szabálytalanul az ellenfél fejének, arcának ütközött.

IIHF szabálykönyv 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS
DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára, vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: (1) Kisbüntetés és Fegyelmi Büntetés; (2) Nagybüntetés és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetés; (3) Végleges Kiállítás.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása és a játékvezetők riportja szerint, az esetnél mindkét játékosnak a korong megszerzése volt a célja. A vétkes játékos úgy ütközött, hogy az ellenfele feje a palánknak csapódott A DHK játékosa kisebb sérülést szenvedett, a játékot folytatni nem tudta.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Fliszár Zalánt, az FTC 23-as számú játékosát 2 MOL Liga-mérkőzésről eltiltja.

Esemény 2

Vlagyiszlav Trosin, a DHK 89-es számú játékosa az Esemény 1-et követő dulakodás során ellenfelét botvéggel megszúrta. A játékost a játékvezetők Végleges Kiállítással sújtottak.

IIHF Szabálykönyv 121. SZABÁLY ? BOTVÉGGEL ÜTÉS
DEFINÍCIÓ: A játékos, aki a felül lévő kezét lecsúsztatja a bot szárán, hogy egy veszélyesen kiálló részt hozzon létre,  melyet az ellenfél testébe vezet. A botvéggel ütés kísérletének büntetési tétele Dupla Kisbüntetés és Fegyelmi Büntetés. A botvéggel ütés büntetési tétele Nagybüntetés és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetés vagy Végleges Kiállítás. A játékost, aki botvéggel ütéssel sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint, a játékos megmozdulása sportszerűtlen volt. Tettével sérülést nem okozott, de a mozdulat a kialakult dulakodásos helyzetben komolyabb verekedés kezdeményező momentuma lehetett volna. A játékvezetők gyors közbelépése folyamán nem alakult ki újabb dulakodás, a vétkes játékost gyorsan elkülönítették.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Vlagyislav Trosint, a DHK 89-es számú játékosát 2 MOL Liga-mérkőzésről eltiltja.

A játékosok mindkét esemény tekintetében, büntetésüket csapatuk soron következő MOL Liga-mérkőzésein töltik le.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum