Nehéz feladatok várnak a DAB-ra Fehérváron

   

Az újvárosi csapat játékosállománya néhány nap alatt jelentősen megcsappant, ami könnyen a hatodik hely elvesztésébe kerülhet. Ráadásul a Fehérvár mindenképpen visszavágna az egy héttel ezelőtt elszenvedett vereségért.

Hétfőn egyetlen meccset rendeznek a MOL Ligában, ezen a Fehérvár fogadja a DAB-ot. Rendes körülmények között rangadónak számítana a Fejér megyei csapatok találkozója, azonban a helyzet már-már abszurd Dunaújvárosban. Az előzetesen mindenki által lesajnált egyesület versenyképes csapatot tudott felépíteni, azonban az elmúlt napokban példátlan mértékű sérülés- és hiányzáshullám sújtja. Csütörtökön eligazolt Lengyelországba a csapat kapitánya és egyik legponterősebb játékosa, Azari Zsolt, a védelemből egy hete hiányzik Dörök Bence, Szepessy Máté visszatérésére is várni kell egyelőre, vasárnapra megsérült McCann, Borbás szintén nem tud segítségére lenni csapatának. Az amúgy is vékony keret hatványozottan érzi meg akár a kiegészítő emberek hiányát is, az itt felsoroltak többsége pedig nem az. Igaz, vasárnap ennek nyoma sem volt, a csapat becsületesen küzdött a jóval erősebb MAC ellen, azonban a harmadik harmadra elfogytak a játékosok, a rutinosabb gárda pedig azonnal kihasználta a lehetőséget.

Nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk a Fehérvár ellen, hiszen 24 órán belül nehéz kétszer ilyen teljesítményt nyújtani, másrészt idegenben szignifikánsan gyengébben játszik a DAB, mint hazai pályán, jól jelzi ezt a Debrecentől elszenvedett 8-3-as zakó. Ugyanakkor éppen a Fehérvár tudna mesélni arról, hogy a Dunaújváros táblát elhagyva is képesek kiemelkedőt nyújtani Peterdiék, hiszen alig egy hete, november 24-én nyertek a Raktár utcában 4-2-re. Fűtheti tehát a visszavágás vágya Tyler Dietrich csapatát és minden esélyük meg is van arra, hogy kiköszörüljék a múlt heti csorbát. Még akkor is, ha a Debrecen vasárnapi vereségével nincs közvetlen veszélyben a harmadik helyük, jelenleg 6 pont választja el őket a Debrecentől. Ugyanez nem mondható el a DAB-ról, akik hatodik helyen állnak ugyan, azonban a hetedik Csíkszeredával szemben egy, a nyolcadik Ferencvárossal szemben két pont az előnyük, nagy tettekre van szükség ahhoz, hogy ezt a távolságot hétfőn növelni tudják.

avsdab14

Fotó: Kánai Ernő

Fehérvár–DAB 5-3

   

A dunaújvárosiak sokáig tartották a lépést a fehérváriakkal egy nagyon izgalmas mérkőzésen. A hazaiak a harmadik harmad közepén lőtt 3 góllal döntötték el a 3 pont sorsát. Vincze Péter 2 gólpasszal tért vissza 4 év után a MOL Ligába.

A kék-fehérek összeállítása 5 helyen változott MAC ellenihez képest, visszatért a cserepadra Janis Kalnins, valamint a mezőnyjátékosok közül nem játszott pénteken Kocsis Ferenc, Vincze Péter, Korbuly Gergely és Szabó Pál Krisztián.

A meccset a Fehérvár kezdte aktívabban, a 3. percben emberelőnybe került, miután Peterdi Imre bottal akasztotta Hamvait. Az emberelőnyt 17 másodperc alatt kihasználták a hazaiak, elhozták a bulit, a szezonban első MOL Liga-meccsét játszó Vincze Péter lőtt a kék vonalról, Lindoff védett, ám a kipattanót Shupe gólra váltotta. A következő percekben Szabó Krisztián, majd Shupe büntetésével a DAB került előnybe. Az elsőnél nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani, a másodiknál viszont Smith meglátta az üresen álló Peterdit, egy szép keresztpassz után a szapporói hős meghúzott egy cselt, aztán egyenlített. A vendéggól után pörgősebbé vált a meccs, a harmad második felében csapongó játék alakult ki. A nagy tempóban Vazan gáncsolt, a Fehérvár felállt 5 a 4 ellen, a kiegészülés után még fél percet a dunaújvárosi harmadban töltött, viszont a felszabadulás után Peterdi megugrott Vazannal közösen, Scola védett.

A második játékrész olyan tempóban indult, amilyenben az előző véget ért. A kapukat tűz alá vették a csapatok, de mindent védtek a hálóőrök. Az első büntetés a harmad közepén jött el, Hruby szabálytalanul ütközött. A Fehérvár rosszul játszott az emberelőnyben, ami bő 1 perc után véget ért, mivel Vincze Péter bottal akasztotta ellenfelét. Amikor DAB-előnybe fordult át a játék, Bushbacherre játszották ki a figurát, de Scola figyelt. A 38. percben a hazaiak kihasználtak egy védelmi hibát, Shupe középre tett korongját a levegőből ütötte be Szabó Bence, Lindoff teljesen tehetetlen volt. Nem sokkal később Raszulovot kiküldték a büntetőpadra, Bushbacher kiugrott emberhátrányban, Szabó Bence gáncsolta ellenfelét, így 24 másodperc alatt véget ért az emberelőny.

A záró húsz perc elején a Fehérvár ráerőltette akaratát a DAB-ra. A 47. percben kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, felálltak, de Lindoff rendre védett. A teljes kiegészülés pillanatában túl sok dunaújvárosi játékos volt a jégen, ami újabb emberhátrányt hozott. A lehetőséggel éltek a kék-fehérek, Vokla benn tartotta a korongot, lőtt, Arany Máté pedig remekül ért bele a kapus előtt. A találatot megvizsgálták videobíróval, így magabiztosan adták meg. A bekapott gól megfogta a vendégeket, másfél perccel később Reisz értékesített közelről egy kipattanót, újabb másfél percre rá pedig Tóth Gergő is bevette Lindoff kapuját. Az 55. percben hatalmas gólt lőtt Németh Péter, Revák hátratett korongját a kapunak szemből érkezve kapásból beverte Scolának. A végjátékban tovább csökkentette a különbséget a DAB, a fehérvári kapus védett, amíg tudott, Odnoga lövésénél már esélytelen volt. Az utolsó fél percre Lee lehozta Lindoffot, a dudaszó pillanatában Reisz Áron kapuvasat lőtt. A Fehérvár 5-3-ra nyert, ezzel visszavágott a két héttel korábbi vereségért megyei riválisának.

avsdab4

Fotó: Kánai Ernő

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 215 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Pálkövi, Váczi.
Scola: 88,9% (Kalnins)
K
Lindoff: 82,8% (Duschek)
Vokla, Láday, Holmberg, Becze, Shupe
1
Raszulov, Smith, Odnoga, Peterdi, Vazan
Arany, Lengyel, Kocsis, Tóth, Vincze
2
Lencsés, Hruby, Németh, Bushbacher, Revák
Korbuly, Szabó B., Reisz, Szabó K., Szita
3
Pál, Léránt, Mátyásy, Szepessy B., Magosi
Pillók, Hamvai, Reiter R., Mazzag
4
Nagy
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:10 FHA PP Shupe Vincze Holmberg
1-1 08:44 DAB PP Peterdi Smith Raszulov
2-1 37:08 FHA Holmberg Shupe Pillók
3-1 48:27 FHA PP Arany Vokla Szabó K.
4-1 50:02 FHA Reisz Korbuly Holmberg
5-1 51:37 FHA Tóth Kocsis Vincze
5-2 54:35 DAB Németh Revák Bushbacher
5-3 58:08 DAB Odnoga Peterdi Vazan
29 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum