Az EBEL legszebb hokiját játszó csapatot fogadjuk

   

Élcsapatot fogad vasárnap a Fehérvár, a Znojmo félelmetes támadósorral érkezik.

Hétmeccses nyerőszériának vetett véget a Dornbirn pénteken, ideje elkezdeni az újabb nyerő sorozatot a Fehérvárnak. Nem lesz egyszerű feladat ez, hiszen az ellenfél az a Znojmo, amely elsősorban annak köszönhetően áll jelenleg a liga második helyén, hogy játékosai ontják a gólokat. 25 meccsen 90 találatnál tartanak, ez 10-zel több, mint a második leggólveszélyesebb csapat termése ugyanennyi találkozón. A sok gól rengeteg lövésből jön össze, majdnem 300-zal több kaput eltaláló kísérlet áll a znojmói, mint a fehérvári játékosok neve mellett. A Fehérvár hosszú ideig a csehekével éppen ellentétes karakterű meccseket játszott, kevés gólt lőtt. Ebben éppen a hétmeccses nyerő széria alatt elmozdulás látszott, de az utolsó három meccsén a csapat kezdett visszatérni korábbi rossz szokásához. Keveset lőttek a fehérvári játékosok és azokból nem túl sokszor találtak be.

Ha nem változik semmi, akkor a fentiek alapján az várható, hogy vasárnap este is az elmúlt meccsekhez hasonló lesz a játék képe. Sok znojmói kísérletre lehet számítani, amelyek között a Volán játékosai reményeink szerint apró gólokkal zavarhatják meg az ellenfelet. Ebben nyilvánvalóan közrejátszik, hogy a Fehérvárt ritkán látható sérülés- és betegséghullám sújtja, alapemberek dőltek ki a csatársorban és hátul is, és a jelek szerint a védőknél fellépett létszámhiányt nehezebb orvosolni. A csütörtök-pénteki dupla terheléses túrának már vége, vasárnapra a játékosok saját ágyaikban pihenhették ki a fáradalmakat, reméljük, az így összegyűlt plusz erő segítségével ebben az idényben először sikerül legyőzni a cseheket.

“Meg vagyok győződve arról, hogy meg tudjuk verni a Znojmót – mondta a ligahonlapnak Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – Sok helyzetet kell kialakítanunk, erős jelenlét kell a cseh kapu előtt, és a kipattanókat értékesítenünk kell.”

“A célunk az volt, hogy három ponttal térjünk haza. Csütörtökön hosszabbításban sikerült nyerni, ami 67 perc játékot jelentett öt védővel– egészítette ki mondanivalóját a Volán-honlapon, elsőként a kétmeccses távoli túrára utalva. – Ez a mérkőzés sokat kivett belőlünk, de nagyon örülök, hogy sikerült két pontot szereznünk Innsbruckban, és ezzel a győzelemmel a hetedik sikert is bezsebelhettük zsinórban. Aztán rögtön másnap Dornbirnban szerepeltünk, egy nagyon jól korcsolyázó csapat ellen. A második harmad első nyolc percében egy kicsit elaludtunk, és ez a győzelembe került. A Dornbirn ellen sok lehetőséget adtunk a fiataloknak, Korbuly, Szabó Krisztián és Kocsis is tíz percet játszottak fejenként és nem is akárhogy. Most lapoznunk kell és a vasárnapi mérkőzésre kell koncentrálnunk, mivel most is kemény ellenfél vár ránk. A Znojmo hazai jégen verhető csapat. Szombatra pihenőt kaptak a srácok, így pihenten érkezünk a mérkőzésre, valamint jól felkészültünk az ellenfélből. Gólokat kell szereznünk, fontos lesz, hogy jól érjünk bele a lövésekbe a kapu előtt és hogy a lecsorgó korongokra is figyeljünk. Ugyanolyan jó játékra lesz szükségünk Nagytól, Kógertől, Sárpátkitól, amit eddig láttunk tőlük, valamint Brance Orban és Bodo kiemelkedő teljesítményére is szükség lesz. Hetényi Zoltán, aki kiválóan teljesít a nemzetközi szünet óta, kezd meg a kapuban.”

A csehek is győzelemre készülnek, de óvatosak is. “Jobban kell játszanunk, mint pénteken a Villach ellen – mondta Jiri Reznar, a Znojmo edzője. – A magyarok hasonló stílusú hokit játszanak, mint mi, és elsősorban otthon nagyon erősek is.”

ZNOAVS

Fehérvár–Znojmo 3-1

   

A magyar EBEL-csapat remek első harmadbeli játékkal, majd két játékrésznyi kiváló védekezéssel legyőzte a liga egyik dobogóért küzdő együttesét. Hetényi 47 védést mutatott be. A Fehérvár feljött a tabella 6. helyére.

Nem épültek fel a Volán sérültjei, a ligamásodik ellen is hiányzott Bartalis, Banham, Sarauer, Sikorcin, Varga és Szirányi. Így a fiatalok maradtak az EBEL-csapatnál. Ezúttal Hetényi Zoltán kezdett a két kapusunk közül.

A Znojmo gyors játékkal indította a meccset, de Rob Pallin csapata is igyekezett tartani a lépést a fürge csehekkel. Ez jól sikerült. A MOL Ligából felhívott két tengerentúli csatár simán verte ebben a műfajban Podesváékat. Az első helyzet is Bodo előtt alakult ki, Connolly dolgozott nagyszerűen a kapu mögött, a cseh kapusnak szerencséje volt. A következő nagy Fehérvár-helyzetnél szerencsére már nem. Az első emberelőny végén is ez a páros keverte a kártyákat, a középre tett korong egy vendégbekkről Bodo elé pattant, ő pedig nem lacafacázott, bevágta, a 6. percben 1-0 állt a táblán. Feltűnően jól álltak össze a magyar csapat sorai erre a meccsre, minden egységben megvolt elég sokféle képesség. A Znojmónak nem is tetszett ez a játék, nem tudta a megszokott hokiját nyújtani, az első húsz percben a két edző taktikai csatáját mindenképpen Pallin mester nyerte. Mint ahogy a harmadot is a csapata. A második gólt is mi lőttük. Ezúttal a másik MOL-os csatár mutatta meg zsenijét, Brocklehurst életerős lövése ha csak kicsit is, de lejött Nechvátalról. Ezt észlelte Orban, villámgyorsan lecsapott a korongra, elhúzta a kapus mellett és belőtte a kapuba. A 16. percben 2-0 volt ide. A 17. percben pedig már lehetett volna 3-0- is, de Francis fölé lőtte az ajtó-ablak helyzetet. A Znojmo az utolsó percben megmutatta, az égvilágon semmi nem dőlt még el egy harmad után.

A második játékrész elejét megnyomta a Znojmo, a 22. percben Orbán Attilát kiállították könyökhasználatért. A csehek felálltak 5 a 4 ellen, de a Fehérvár remekül védekezett. A kiegészülés után a magyar csapat játszott jobban. A 27. percben váratlanul kiállították Brocklehurstöt durva játékért, a hátrányt Hetényi vezetésével kibekkeltük. A mérkőzés felénél Nechvátal tenyerelt rá némi fáziskéséssel a korongra, Biro a sípszó után felborította Kógert, amiért kiállították a znojmói játékost. Az emberelőny során Francis és Connolly összjátéka hozta a legnagyobb lehetőséget. A 34. percben Connolly korongot szerzett és megindult, de jól védekeztek vele szemben. A helyzet után megzavarodtak a csehek, Pucher szabálytalankodott. Az újabb előnyt kihasználta a Volán, Sárpátki gyönyörű gólt lőtt fonákkal Nechvátal füle mellett. A játékrész végén a vendégek támadtak többet, de Kógernek is akadt egy nagy lehetősége.

A záró harmad emberhátránnyal indult, miután a szünet előtt dulakodással ért véget a játék és egyedül Martinellit büntették a játékvezetők. A Znojmo egy úttörőgóllal szépített az előnye során, az ex-fehérvári Yellow Horn a kapu mögül behúzta a korongot Hetényi kapujába, a magyar kapus nem ért vissza időben. A csehek hajtottak a felzárkózásért, a 47. percben Pallin időt kért, hogy rendet tegyen a fehérvári fejekben. Sikerült, jobban játszott a Fehérvár, Francis vezetett egy szép szólót. A harmad első büntetése az 50. percben jött el Kóger váratlan kiállításával, a hátrányt kivédekeztük. A magyar csatár visszatérése után 1 perccel Stehlík belevágta a palánkba Connollyt, de csak 2 perces büntetést kapott érte. Az emberelőnyben felálltunk, eredménytelenül. 5 perccel a vége előtt Orbán Attila blokkba lőtte a korongot, az ellentámadásnál Hetényi hatalmas bravúrt mutatott be. A végjátékban a vendégek időt kértek és lehozták a kapust, 10 másodperccel a vége előtt Hetényi hatalmasat védett, majd Martinelli nagyot blokkolt. A Fehérvár 3-1-re nyert, ezzel feljött az EBEL-tabella 6. helyére.

Kiemelkedő kapusteljesítmény nélkül ezt a meccset elveszítettük volna

 

Folyamatosan az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy felzárkózzunk. November folyamán javulnunk kellett, és javultunk is. Fizikálisan felkészültek vagyunk, az edzéseink felettébb kemények, a jégen és a konditeremben egyaránt. Képesek vagyunk a sorozatterhelést is elviselni, ez is az erőnlétünknek tudható be.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Kiemelkedő kapusteljesítmény nélkül ezt a meccset valószínűleg 5-3-ra elveszítettük volna. De a kapusunk és az emberhátrányos védekezésünk remek volt. Nem volt túl látványos az emberelőnyös játékunk, de rálőttük a korongokat a kapura, és végül ebből egy gól is lett. A szezon elején képtelenek voltunk emberelőnyből betalálni, szerencsére ez már nem így van. A Znojmo kiváló csapat, a védőink igen fáradtak, sok-sok játékpercet kellett a pályán tölteniük. Szirányi hamarosan visszatérhet, ez örömteli. Colton Yellow Horn és a sora nagyszerű, gólveszélyes, az volt a célunk, hogy őket megakadályozzuk a gólszerzésben. Colton nem tudom, hogyan, de betalált, ilyenek az igazi klasszisok. Nem véletlen, hogy vezeti a liga pontlistáját. A kiállítások tekintetében a célunk az, hogy meccsenként ötnél kevesebb kis büntetésünk legyen. Nem szeretem a sípszó után összeszedett kiállításokat. Keményen kell játszani a két sípszó között, de amint megszólal a síp, bármi is történik, le kell nyelni. Néha egy-egy pofon, egy testre ütés megesik, de ha elégtételt veszel ezért, azt a játékvezetők észre fogják venni. A sípszó után begyűjtött büntetés nem más, mint fegyelmezetlenség. A második harmad végén kaptunk egy ilyen kiállítást, és meg is fizettük az árát. Ilyet nem lehet csinálni egy ennyire jó csapat ellen, amelyik ennyire hatékony az emberelőnyös helyzetekben. Vannak kiállítások, amelyek benne vannak a hokiban, de a saját kaputól hatvan méterre, a sípszó után, vagy a durva játékért beszedettek, nem tartozna ezek közé. Harminc napja ki hitte volna, hogy a felsőházban leszünk? Elárulom, én sem. De folyamatosan az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy felzárkózzunk. November folyamán javulnunk kellett, és javultunk is. Fizikálisan felkészültek vagyunk, az edzéseink felettébb kemények, a jégen és a konditeremben egyaránt. Képesek vagyunk a sorozatterhelést is elviselni, ez is az erőnlétünknek tudható be. A korcsolyázótudásunk is nagyszerű, minden játékosunk kiválóan korizik, ami ebben a ligában elengedhetetlen. Ezen a vágányon kell maradnunk, akármilyen nehéz is lesz december. A realitás hét győzelem, de legrosszabb esetben is hatot be kell gyűjtenünk. Nem lesz könnyű, bárki is a soros ellenfél, kemény csata vár ránk.

Miroslav Vybíral (csapatvezető, Znojmo): Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. A csapatunk jól dolgozott, de a palánknál nem voltunk kellően határozottak, továbbá a helyzeteinket sokáig nem lőttük be. Ennek fő okát abban látom, hogy a kipattanóknál, a kapu előtt nem voltunk elég kemények és célra törőek. Az elejétől fogva jobban kellett volna összpontosítanunk, mert háromgólos hátrányt nehéz ledolgozni.

Forrás: Volán-honlap.

EBEL, 3186 néző. Játékvezetők: Gruber, Smetana, Ettlmayer, Kaspar.
Hetényi: 97,9% (Rajna)
K
Nechvátal: 85,7% (Fucík)
Brocklehurst, Martinelli, Sárpátki, Nagy, Kóger
1
Sulák, Senkerík, Novak, Lattner, Beroun
Orbán, Wehrs, Bodó, Francis, #3883
2
Biro, Roupec, Podesva, Pucher, Tomas
Korbuly, Szaller, Orban, Benk, Kovács
3
Stehlík, Stach, Yellow Horn, Bartos, Sedivy
Vincze, Kocsis, Szabó K.
4
Boruta, Baca, Csamango, Rehus, Spacek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:11 FHA PP Bodó #63 Kovács
2-0 15:55 FHA Orban Brocklehurst Benk
3-0 34:58 FHA PP Sárpátki Wehrs Martinelli
3-1 41:03 ZNO PP Yellow Horn Bartos Sedivy
21 Kapura lövések száma 48
8 Kiállításpercek 10

A Fehérvár–Znojmo góljai

   

Így verte a ligamásodikat a Volán. Bodo, Orban és Sárpátki szép találata.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum