Az UTE bebiztosíthatja 4. helyét a tabellán

   

Ehhez azonban a Vákárban kell nyernie, ami eddig még nem sikerült a szezonban. A HSC a hatodik helyért harcol a DAB-bal, minden pont rájátszást érhet.

Két nap alatt második mérkőzésüket játsszák a lilák, a csütörtöki fölényes brassói győzelmet követően pénteken Csíkszeredában lépnek jégre Szilassy Zoltán tanítványai. A Trancáék ellen bezsebelt három ponttal lélektanilag is fontos momentumhoz érkezett a csapat, hiszen a Debrecent megelőzve fellépett a 4. helyre. A két csapatnak egyaránt 36-36 pontja van, ám az UTE-nak 13, a DHK-nak 12 győzelme van, ez az egy győzelemnyi előny pedig egy helyet jelent most a tabellán. Ne feledjük, hogy a liláknak egy további pluszpontjuk már biztosan van, hiszen Krogh sajnálatos sérülése miatt a Fehérvár elleni mérkőzésük a hosszabbításban félbe szakadt, amit januárban folytatnak majd a pluszpontért.

A HSC szintén győzelmi kényszerben van azok után, hogy csütörtökön meglepően sima vereséget szenvedtek hazai pályán a Miskolctól. A csapat ezt megelőzően jó formát mutatott, talán nem ok nélkül bíztak a szurkolók és a semleges nézők abban, hogy az új keret a liga legerősebb csapatával szemben is versenyképes lehet. Ez végül nem így történt, így aztán a csapat egyelőre maradt a 7. helyen. Hátrányuk a DAB-bal szemben mindössze két pont, tehát egy pénteki győzelemmel ismét rájátszást érő helyen is lehetnek, ám két meccsel kevesebbet játszottak, mint Fejér megyei riválisuk. Ehhez elsősorban a rengeteg gólt kapó védelmet kell rendbe rakni, 25 meccsen 94 gólt lőttek ellenük, ami közel négygólos átlag meccsenként. Összehasonlításul, a DAB 77, az UTE mindössze 65 kapott gólnál jár.

A két csapatnak ez lesz az ötödik mérkőzése egymás ellen és a második Csíkszeredában, eddig mindig a hazaiak nyertek. Érdekesség, hogy vendégcsapatként egyedül a HSC volt képes két gólt szerezni, ez elég is volt a pontszerzéshez, az UTE csak büntetőkkel tudott nyerni. A másik két Megyeri úti mérkőzést 3-1-re nyerték Mihalikék, míg október közepén három emberelőnyös és egy üres kapus góllal 4-1 lett a HSC-nek Szeredában. Érdekesség, hogy a másik három újpesti találkozón összesen is csak két előnyös gólt hoztak össze a csapatok. Ezzel együtt sem lehet ugyanakkor azt mondani, hogy a Vákár bevehetetlen erőd lenne az ellenfelek számára, 11 hazai találkozójából mindössze ötször tudott pontot szerezni az erdélyi csapat, négyszer győztek, hat alkalommal pedig rendes játékidőben kikaptak. Pénteken sem lesz könnyű a sérült Csanyit leszamitva teljes kerettel felálló UTE ellen.

HSCUTE

HSC–UTE 4-5

   

Az UTE háromgólos hátrányból egyenlített, a rendes játékidő végén kivédekezett másfél percnyi kettős emberhátrányt, végül hosszabbításban nyert. Mindkét csapatban remekeltek a légiósok.

Az első harmadban közel ugyanannyit lőttek kapura a felek, de gólt csak a hazaiak szereztek. A 12. percben Berljov juttatta vezetéshez a csíkszeredaiakat, majd 5 perccel később Tambijevs talált be emberhátrányban Sila kapujába. A második harmadban Ozols háromgólosra növelte az előnyt, ám ekkor fordulópont jött, 49 másodpercre rá szépített Turbucz. A játékrész folytatásában Pance továbbcsökkentette a hátrányt, a 39. percben pedig Mihálík egyenlített. A záró húsz perc első felében gólváltás zajlott, Tamibejvs találatára Huba válaszolt. A rendes játékidő végén hatalmas lehetőség adódott a HSC előtt, másfél percen át 5 a 3 ellen játszhatott, de nem döntötte el a meccset. A pluszpont sorsa a hosszabbítás utolsó percében dőlt el, amikor Elomo passzából Kiss Dániel bevette Peksa kapuját. Az UTE 5-4-re nyert, de így is visszaelőzte a 3 pontot szerző Debrecen a 4. helyért folyó küzdelemben.

Boldog vagyok, hogy ilyen férfiakkal dolgozhatok

   

Oktyabrjov és Szilassy értékelése a HSC–UTE után.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, HSC): “Büszke vagyok arra, hogy a tegnapi borzasztó meccs után sikerült felállni. A fiúk bizonyították, hogy van tartásuk, hogy van karakterük. Úgy látom, hogy a háromgólos vezetésünk után a fiúk el kezdtek félni, hogy ne hibázzanak ez pedig görcsösséget okozott. Ennek ellenére úgy látom, hogy jól játszottunk és kezdünk visszatérni a jó útra.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Óriásit játszottak a fiúk a második harmadtól. Az első harmadban az volt a különbség, hogy a csíki csapat nagyon éles volt, mi kevésbé, és nagyon jól használták ki a hibáinkat. Több nagy helyzetük volt még, amelyet viszont a kapusunk hárítani tudott és ezzel megmentett minket. 3-0 után nagy tartása volt a csapatunknak és mindenkinek külön gratulálok ezért és boldog vagyok, hogy ilyen férfiakkal dolgozhatok nap, mint nap. Büszke vagyok rájuk. A fizikai szintünk és a sebességünk egy szinten volt egész meccsen, sőt ez a hosszabbításban megmutatkozott meg igazán. Az idő hatalmas időszakában birtokoltuk ekkor a korongot. A Szereda nagyon megerősödött az orosz játékosok érkezésével, illetve az új edzővel. Szervezetté váltak. Az orosz játékosok pedig nagyon technikásak és ezt kompenzálni kell valamilyen szinten. Ezt taktikai fegyelemmel és fizikummal lehet. Azt gondolom, hogy ez utóbbi kettő győzedelmeskedik mindig az egyéni képességekkel szemben.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Butucel, Peter, Szabo.
Peksa: 87,2% (Ruczuj)
K
Sila: 87,9% (Pleszkán)
Ozols, Bednár, Maggyejev, Tambijevs, Berljov
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Elomo
Kuzman, Salló, Moldován, Gyagyusko, Farkas
2
Huba, Hegyi, Nemes, Gágyor, Kiss Á.
Papp, Gecse, Antal Zs., Mihály, Molnár Zs.
3
Dósa, Garbacz, Feil, Gröschl, Virág
Orbán, Péter R., Bíró, Rokaly
4
Hodos, Dömötör, Pichler, Turbucz
Otiabrev Artur, Geréb István
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:19 SCC Berljov Tambijevs
2-0 16:51 SCC SH Tambijevs Kuzman
3-0 22:56 SCC Ozols Bednár Berljov
3-1 23:45 UTE Turbucz Gröschl
3-2 27:37 UTE Pance Mihálik Lindgren
3-3 38:32 UTE Mihálik
4-3 43:20 SCC Tambijevs Maggyejev
4-4 47:04 UTE Huba Gröschl
4-5 66:23 UTE Kiss D. Elomo Pance
33 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 16

A HSC–UTE képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum