A Dornbirn a 9.-ért, a Fehérvár a 8.-ért küzd

   

Az utolsó előtti novemberi mérkőzés következik a Fehérvár számára péntek este Vorarlbergben. Az eddigi mérleg hibátlan és szinte 100%-os, hét meccsből hét győzelem, ezek közül 5 rendes játékidőben, a megszerezhető 21 pontból 19 van a zsákban, a 24 lőtt góllal szemben csak 12 kapott áll. Ez idő alatt a 11. helyről a 7. helyig sikerült előrerukkolni. Nem is csoda, ha a november csapata az EBEL-ben eddig a Fehérvár.

Hálásak vagyunk a játékosoknak, mert ebben a hónapban eddig minden kívánságunkat teljesítették, reméljük, így fog ez történni most is, amikor azt kívánjuk, a Dornbirn ellen is maradjon meg a hibátlan mérleg, a hétből hét után legyen nyolcból nyolc, kerüljön csak közelebb az a felsőház a fehérváriakhoz. Az elmúlt két mérkőzésen elsősorban a fegyelmezett védőmunkában való jártasságát mutatta meg a Fehérvár. Bécsben, majd Innsbruckban is úgy győzött, hogy ellenfele jóval többet lőtt kapura. Ennek a stabil védőmunkának a legszilárdabb alapja a remek kapusteljesítmény. Mind Rajna Miklós, mind pedig Hetényi Zoltán folyamatosan brillírozik, magabiztos teljesítményével megadja azt az alapot és támaszt, amelyre a csapat játéka épülhet. Nem is véletlen, hogy a kapusok rangsorában mindketten az élcsoportban találhatók. A védők remekül takarítanak, támadásban pedig óriásit javult a hatékonyság, a relatíve kevés lövésből novemberben korábban szokatlanul sok gólt szereznek a játékosok. Ez alatt a hét mérkőzés alatt az utolsó helyről az ötödikig rukkolt előre a csapat a lövési hatékonyság terén.

A pénteki ellenfél Dornbirn nincs ilyen jó passzban ebben a hónapban. Hat meccsből 3 győzelem és 3 túlórás vereség van a listájukon, a legutóbbi négy meccsükből viszont csak egyet nyertek meg. Különösen fájó lehet számukra, hogy a három vereségből egyet az Olimpija Ljubljanától, egyet a Graztól szenvedtek el. Ugyanakkor óvatosságra intő körülmény, hogy az Innsbruck nagy verést kapott Vorarlbergben, legutóbb pedig Salzburgban csak hosszabbításban szenvedett vereséget a csapat egy rendkívül kiegyenlített meccsen. A Dornbirn legutóbbi nyolc hazai meccse mindegyikén szerzett legalább egy pontot. A címben szereplő matematikai képletnek tehát van egy olyan megoldása,amely mindkét sorozatot tovább élteti, nevezetesen ha a Volán a ráadásban nyer ezúttal. Legyen így!

Nem lesz tehát sétagalopp a péntek esti összecsapás, amelyre a Dornbirn pihenten készül, de ha a Volán meg tudja ismételni azt a teljesítményét, amelyet a legutóbbi meccseken láttunk tőle, nem elképzelhetetlen, hogy a klubrekord tovább nő, és a nyerő sorozat nyolcmeccsesre duzzad. Milyen szép is lenne csak győzelmekkel zárni a novembert.

AVSDEC2

“A Dornbirn a liga legjobb csapatai közé tartozik – mondta Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Nem csak úgy véletlenül sikerült az élmezőnybe kerülniük. Továbbra is szilárd, szoros védekezésre, agresszív letámadásra lesz szükségünk. Egy pillanatra sem veszíthetjük szem elől a legveszélyesebb játékosaikat, Greentree, D’Alvise és D’Aversa roppant veszélyes játékos.”

“Természetesen nagyon keserű dolog Ljubljanában majd hazai pályán a Graz ellen vereséget szenvedni – mondta Robert Lembacher, a Dornbirn védője. – A salzburgi egy pont rendben van, a liga egyik legerősebb csapatától hoztunk el egy pontot. Továbbra is a felsőházba jutásért küzdünk, jó lenne kis levegőhöz jutni az üldözők előtt, ebből a szempontból is nagyon fontos ez a meccs. Elsősorban a jó védekezésükre kell építenünk, és remélem, legalább eggyel több gólt fogunk lőni mint a magyarok. Az természetesen egyáltalán nem hátrány a számunkra, hogy csütörtökön a Fehérvár Innsbruckban játszott, miközben mi pihentünk.”

Dornbirn–Fehérvár 5-2

   

A Dornbirnnak meglett a kilencedik, a Fehérvárnak viszont nem lett meg a nyolcadik, pedig egy túlórában szerzett Volán-győzelemmel mindkettő teljesülhetett volna. Erre azonban a vorarlbergiek esélyt sem adtak.

Ismét nagyon keveset lőtt kapura a Fehérvár, és sok lövést engedélyezett az ellenfélnek, ezúttal azonban a taktika nem vált be. Az első harmad 5 és a második harmad 2 kapura lövése nagyon kevés, nem is csoda, hogy40 perc után mindössze egy fehérvári találat született, hiszen egyébként ez is átlag feletti hatékonyságot jelentett. Ami a nagyobb baj volt az az, hogy Benk András emberelőnyből a 3. percben szerzett vezető góljára zsinórban négy válasz érkezett. Az előzetesen Rob Pallin által végig szemmel tartandó játékosnak megjelölt D’Alvise még az első harmadban egyenlített, majd a másodikban Sylvester, Livingston és Grabher Meier révén megsorozták a Volánt. A harmadik harmad legelején Nagy Gergő villámgyors gólja még felcsillantotta a reményt, hogy esetleg lehet valami keresnivalónk, de Siddall gólja végképp lehűtötte a reményeket. Sajnos kétszer annyi kiállítást kapott a Fehérvár, ez és a kevés lövés megbosszulta magát. Egyszer minden sorozatnak véget kell érnie, nem lesz hibátlan a november, de egye fene, minden hét győztes meccs után kiegyezünk egy vereséggel. Sovány vigasz, de igaz, a Fehérvárban több magyar játékos szerzett gólt, mint ahány osztrák játékos tett ugyanígy a hazaiaknál.

EBEL, 2120 néző. Játékvezetők: Piragic, Zrnic, Rakovic, Zgonc.
Hardy: 85,7% (Madlener)
K
Rajna: 87,2% (Hetényi)
D'Aversa, Magnan-Grenier, Grabher-Meier, Arniel, D'Alvise
1
Brocklehurst, Martinelli, Sárpátki, Nagy, Kóger
MacKenzie, Caruso, Siddall, Sylvester, Greentree
2
Orbán, Wehrs, Vincze, Bodó, Orban
Jeitziner, Lembacher, Livingston, Zagrapan, Petrik
3
Korbuly, Szaller, #3883, Francis, Kovács
Duller, Putnik, Achermann, Macierzynski
4
Szabó K., Benk, Kocsis
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:57 FHA PP Benk Francis #63
1-1 11:50 DEC D'Alvise Grabher-Meier
2-1 24:58 DEC Sylvester MacKenzie
3-1 33:01 DEC Livingston Zagrapan Petrik
4-1 39:29 DEC Grabher-Meier Arniel D'Alvise
4-2 40:19 FHA Nagy Sárpátki
5-2 48:13 DEC PP Siddall D'Alvise MacKenzie
39 Kapura lövések száma 14
6 Kiállításpercek 22

A Dornbirn–Fehérvár videó-összefoglalója

   

Így ért véget a Volán bravúros győzelmi szériája, 7 siker után törvényszerű volt a kudarc, kiváltképp, hogy még mindig hiányzik a csapat első két csatársora és csak két felnőtt bekkpárral állt fel.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum