Az NHL növelni fogja a kokaintesztek számát

 

A liga drasztikusan csökkenteni akarja a kábítószerhasználatot.

Az NHL jelenlegi drog- és doppingtesztjeinek alig egyharmada terjed ki a kokainhasználat szűrésére, a vizsgálatok nagy része ugyanis a teljesítményfokozó szerek jelenlétét kutatja. Ezt a hiányosságot számolná fel a liga, amit maga Gary Bettman komisszár jelentette be a héten. A kokainhasználat ugyanis egyre jelentősebb a játékosok között, ami még akkor is igaz, ha a számuk esetleg elenyésző a liga összes játékosához képest.

Az elmúlt 12 hónapban Ryan Malone és Jarret Stoll is a címoldalakra került kokain és egyéb ajzószerek használata miatt. Október elején Bill Daily alelnök is megszólalt az ügyben: “Az elmúlt egy évben több kokainos minta született, mint az előző években, és sajnos a tendencia emelkedő pályát mutat. Egy-két tucat pozitív eredmény született. Nem mondanám, hogy válságban vagyunk, de mindenképpen megelőző lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a használatát.”

Neveket tehát nem hozott nyilvánosságra Mr. Daily de ne felejtsük el, hogy a lejtőről nehéz a visszatérés. A fent említett két játékost letartóztatták, megjárták a fogdát, közül csak Stollnak sikerült a visszatérés, akinek a New York Rangers nyújtott segítő jobbot. Mindkét játékosra, illetve minden lebukott játékosra egy négylépcsős folyamat vonatkozik. Az első lebukás után önként vállalniuk kell, hogy részt vesznek egy kezelésen, ebben az esetben nem kerülnek felfüggesztésre. A második szakasz ennek a felfüggesztett változata, fizetésmegvonással a kezelés idejére. A harmadik esetben az eltiltás minimum hat hónapos, természetesen bér nélkül. A negyedik eset lehetőséget ad az örökös eltiltásra, de minimum egy évre szól a felfüggesztés, amelynek letelte után a játékos visszatérésére rá kell bólintania az NHL-nek és az NHLPA-nak, azaz a játékos-szakszervezetnek is.

stoll2

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum