Egy sorozat megszakad Innsbruckban

   

Háromszor játszott eddig egymással a szezonban a Fehérvár és az Innsbruck, és eddig mind a három meccsen a hazai csapat nyert egyetlen góllal. Sokkal jobb lenne, ha nem ez a trend folytatódna, hanem a Volán fantasztikus sorozata, azaz csütörtök estére meglenne zsinórban a hetedik győzelem, ami újabb klubcsúcsot jelentene, hiszen már a jelenlegi hat is az.

Meglehetősen gólszegény mérkőzések voltak az eddigiek, hiszen egy alkalommal egyetlen, a másik két alkalommal pedig három gólt hozott össze együtt a két csapat. Abban bízunk, hogy csütörtökön kezdődő távoli túráján a Fehérvár megtöri a hagyományt, sok gólt ütve nagy különbséggel idegenben nyer. Persze, ahogy ezt ilyenkor írni szoktuk, a beharangozó szerzőjének sokkal könnyebb dolga van, mint a játékosoknak, elvégre nem lihegnek a nyakán a számítógép előtt ülve az ellenfél játékosai, és elméletben is sokkal könnyebb védhetetlen lövést zúdítani az innsbrucki kapura, mint a gyakorlatban.

A 2013/14-es szezon óta lejátszott 11 mérkőzésen 10-szer Fehérvár-győzelem született. Az egyetlen vereség épp a legutóbbi innsbrucki látogatás alkalmával esett, van miért visszavágni tehát.

“Felállni a padlóról” – írtuk november elején, amikor a Fehérvár éppen az Innsbruck ellen készült. Akkor még négy ponttal több állt a Cápák neve mellett, mint amennyi a fehérváriaké mellett volt, és viszonylag közel is álltak a felsőházhoz. Magunk sem gondoltuk volna, hogy az a győzelem egy olyan sorozat kezdete lesz, amilyet még nem produkált a Volán az EBEL szereplése alatt. 6 meccsből 6 győzelem, 18-ból 17 pont, ez a november eddigi legjobb csapatává tette Rajnáékat az egész ligában. Az Innsbruck viszont ellentétes utat járt be, elmúlt hat meccse közül mindössze egyet sikerült megnyernie, sorozatban négy rendes játékidős vereség után várja a magyarországi vendégeket. Nem is csoda, ha a november eleji négypontos hátrányból mára tízpontos előny lett.

A Volán már ismét a felsőházat ostromolja, és remélhetőleg be is veszi hamarosan. A nemzetközi szünet alatt metamorfózison ment át minden játékos, a vérfrissítések pedig a reméltnél is jobban sikerültek. A sérüléscunami továbbra sem szűnik, ennek ellenére hatos győzelmi szériában van a csapat, méghozzá az esetek többségében nem is szerencsés, hanem kifejezetten meggyőző teljesítménnyel. Sokan féltették-féltettük a MOL Ligából felhozott játékosokat, ám ők rácáfoltak erre, egyáltalán nem vallottak szégyent EBEL-szinten sem. Például Chris Bodo 5 meccsen elért 3 gólja önmagáért beszél. Reméljük, sikerül is az új fiúknak tartani a formájukat, mert szükségük van a játékosoknak arra a motivációra, amit az jelent, hogy látják, vannak a klubban olyanok, akik képesek átvenni a helyüket. Ennek a szellemében csütörtökön is újoncot avathat a csapat, első meccsére készülődhet Korbuly Gergely. A Tehetséges fiatal játékos a MOL Liga-keretből került át erre a túrára az EBEL-csapatba, nem is kívánhatunk neki mást, mint sikeres bemutatkozást.

“Bár a Capitals rengeteget lőtt kapura, jól védekeztünk, kevés kipattanót engedtünk, és azokat is jól takarítottuk el, nem hagytunk második esélyt – tekintett vissza Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – Elöl pedig a kevés lövésünk ellenére is sok helyzetünk volt, ráadásul ezek szinte kivétel nélkül gólveszélyesek voltak. Az Innsbruck nagyon erős otthon, elsősorban Bishop, Ulmer és Ross az, akire megkülönböztetett figyelemmel kell vigyáznunk.”

Az Innsbruck Pedevilla visszatérésével erősödik, de elsősorban a csalódottságukon kell túltenniük magukat. “Nagyon frusztráló a helyzet – mondja Jeff Ulmer. – Az apróságokat kell jól megoldanunk, kevés büntetést kapnunk, na és persze végre ismét gólokat lőnünk. Jobb csapatunk van annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyünk mutat.”

HCIAVS

Innsbruck–Fehérvár 1-2

   

A hagyományokhoz híven ismét kevés gólos és nagyon szoros meccset játszott egymással a Fehérvár és az Innsbruck. A Fehérvár győzelmi szériája folytatódott, büntetőkkel ugyan, de sorozatban hetedszer is nyert a magyar csapat.

Az Innsbruck rossz sorozata éreztette hatását, bántóan kevés néző volt kíváncsi november legjobb csapatának vendégjátékára a tiroli fővárosban. A hazaiak érezhették, hogy van törleszteni valójuk a szurkolóikkal szemben, agilisan kezdtek, ennek a harmadik percben egy emberelőny lett az eredménye. Bár beszorult a Volán a hátrányban, a házigazdáknál hiányzott a jó befejezés, sikerült kihúzniuk Hetényiéknek. A 10. percben érkezett az újabb hazai előny, de kevés kísérletet tettek arra, hogy megpróbálják bevenni Hetényi Zoltán kapuját. Kevés jó megmozdulást láthattak a nézők a csapatoktól, az Innsbruck – elsősorban az első harmadban megítélt két emberelőnyének köszönhetően – aktívabb volt, de meddő maradt a támadójátéka.

Ami nem sikerült emberelőnyből, sikerült egyenlő létszám mellett. Az Innsbruck remekül kezdte a második harmadot, alig telt el 21 másodperc, amikor Spurgeon keresztpasszát Bishop lőtte a fehérvári kapuba. Nem kellett hozzá két perc, hogy a Fehérvár is veszélyeztessen, a Nagy, Kóger duó játszott össze, utóbbi egyedül állt Chiodóval szemben, de kapáslövését a kapus vállal védte. Wehrs kiállításából nőhetett volna a hazaiak előnye, de ismét tehetetlenek voltak, ahogy azok maradtak a meccs fele tájékán megítél két fehérvári kiállításnál is, pedig ahogy ezek összecsúsztak, 83 másodpercig kettős emberelőnyben is játszhattak a Cápák, mindhiába. A 36.percben aztán nagy események tanúi lehettek a nézők, megítélték az első fehérvári emberelőnyt is. Amit az Innsbruck tudott, azt a Fehérvár is megcsinálta, veszélytelenül teltek el az 5 a 4 elleni percek. Másfél perccel a harmad vége előtt Szaller is kimehetett pihenni két percre, majd a dudaszó után kisebb civakodás történt a fehérvári cserepad előtt, amelyben magyar részről Benk és Hetényi, az osztrákoktól pedig kétszer is Pedevilla volt érintett, ők mindannyian kétperces kisbüntetéssel gazdagodtak.

A harmadik harmad így továbbra is 5 a 4 elleni játékkal kezdődött, amíg le nem telt Szaller kiállítása. Nem sokra rá megkapta második előnyös lehetőségét a Volán is, ám ezzel sem élt. A játékvezetőknél alacsonyan lehetett a mérce, vagy a játékosok voltak túl fegyelmezetlenek, hiszen az innsbrucki hátrány leteltekor gyakorlatilag azonnal mehetett pihenni a következő fehérvári delikvens, és az ő büntetésének lejártakor a rá következő is. Ahogy ezen az estén ez szokott leni, a speciális játékhelyzetek nem hagytak mély nyomot az eredményen, most sem esett gól egyik lehetőségből sem. Aktívabb lett a Fehérvár, szükség is volt erre, hiszen vezetett az Innsbruck. Azonban nem sookáig. A kiállítások letelte után pár percig egyenlő létszámban játszhattak a csapatok, a szokatlan játékhelyzethez a Fehérvár alkalmazkodott jobban, Sárpátki tört keresztül a pályán, majd a kapu elé játszott, ahol Kóger volt, és ezúttal nem hibázott, végre egyenlő lett az eredmény. Nőtt a fehérvári dominancia, amelynek egy újabb hazai emberelőny, immár a kilencedik vetett véget. Természetesen ez is kimaradt, jöhetett a hosszabbítás.

HCIAVS

A túlórát a hazaiak kezdték joban, Hetényi fogott egy óriásit, majd jöhetett a már-már obligát innsbrucki előny, amellyel ismét nem sikerült mit kezdeni. Hiába kerültek közel a kapuhoz, gólt nem tudtak szerezni. Büntetőkre maradt tehát a döntés, amelyek során Hetényi Spurgeon és Lammers kísérletét is hárítani tudta, míg a Volánból Nagy és Francis is betalált. Büntetőkkel ugyan, de mégis győzött a Fehérvár, ezzel hetedik novemberi meccsét is megnyerte, ebben a hónapban 21 megszerezhető pontból 19-et meg is szerzett, és ezzel a hazai pályán vereséget szenvedő Bolzano elé került a táblázaton, immár azonos ponttal a jelenleg hatodik Viennával egyelőre a 7. helyen áll a csapat. Pénteken Dornbirnban folytatódik a Fehérvári túra, addig jó pihenést kívánunk játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt.

A fehérvári kapusok parádéja folytatódott, ezúttal Hetényi Zoltán mutatta meg zsenijét, 45 lövést fogott, 98%-kal zárt.

EBEL, 1200 néző. Játékvezetők: Berneker, Smetana, Loicht, Smeibidlo.
Chiodo: 95,5% (Litterbach)
K
Hetényi: 97,8% (Rajna)
VanBallegooie, Pedevilla, Ulmer, Hahn, Lammers
1
Martinelli, Brocklehurst, Sárpátki, Nagy, Kóger
Schaus, Liffiton, Hörtnagl, Spurgeon, Bishop
2
Orbán, Wehrs, Vincze, Orban, Bodó
Saringer, Schuller, Mössmer, Valdix, Ross
3
Korbuly, Szaller, #3883, Benk, Kovács
Schramm, Ebner, Frischmann, Steinacher, Hanschitz
4
Kocsis, Francis, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:21 HCI Bishop Spurgeon Schaus
1-1 51:56 FHA Kóger Sárpátki Szaller
1-2 67:00 FHA GWS Francis
46 Kapura lövések száma 23
10 Kiállításpercek 26

Az Innsbruck–Fehérvár videó-összefoglalója

   

A Laola1 Tv szokásos néhány perces anyaga a Volán győzelméről.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum