A MAC-nak komoly törleszteni valója van a Fehérvárral szemben

   

Szárnyal a két újonc a ligában, a mindenkire veszélyes MAC azonban eddig nem tudott rendes játékidőben nyerni legnagyobb riválisával szemben, pénteken idegenben próbálkozhat újra.

Azt már a szezon elején sejteni lehetett, hogy a két újonc párharca különös fűszerezést ad majd az idei MOL ligának, ami így is lett, nagyon kemény meccseket játszanak egymással. És bár összességében eddig a MAC teljesít jobban, az egymás elleni eredményeik a Fehérvárnak kedveznek. A MAC négymeccses nyerő szériában van, az utolsó 10 meccsükön 26 pontot gyűjtöttek, csak Miskolcon kaptak ki hosszabbításban, ezen felül Pesterzsébeten és Dunaújvárosban hagytak egy-egy pontot. Az alapszakasz félidejében 72 pontból 51-et szereztek meg, ami 71%-os teljesítmény. Száz lőtt góljuk a második legtöbb a Miskolc után, 65 kapott góljuk pedig arról árulkodik, hogy a védelemben sincsenek nagy problémák. A Fehérvár gólképességben közel áll fővárosi riválisához, hiszen 95 alkalommal találtak ellenfeleik kapujába, viszont 12-szer többször kapituláltak, mint a MAC. Ők már 25 meccsen vannak túl, ezeken 45 pontot szereztek. Voltak már közelebb is pénteki ellenfelükhöz, hazai közönség előtt nem lehet más az elvárás, mint egy újabb diadallal ismét jelentőset faragni a hátrányból.

Erre az eddigi meccseik alapján jó esélyük van. A két csapat három alkalommal találkozott egymással a szezonban, a két budapesti találkozó egyikét tudta megnyerni a MAC, hosszabbításban nyertek Majoross Gergely tanítványai 3-2-re. Egy héttel korábban a Fehérvár nyert a Tüskében 4-2-re, öt nappal később pedig hazai pályán diadalmaskodtak Bodóék 3-2-re. A Fehérvár eddigi titkos fegyvere Janis Kalnins kapus, aki kevesebb meccsen állt kapuba, mint Scola, viszont mindhárom rangadót végigvédte, ráadásul nem is akárhogyan. Mindhárom meccsen a MAC lőtt többet kapura, összesen 138 kaput eltaláló lövést regisztráltak a részükről, ebből hét gólt értek el, ami egészen hihetetlen, közel 95%-os teljesítmény a magát a lett válogatott keretébe is beverekedő kapustól. Tegyük hozzá még egyszer, hogy nem egy kiugró mérkőzésről van szó, hanem 185 perc összesített mutatójáról. Nagy kérdés, hogy mire mennek a Bodót és Orbant nélkülöző fehérvári fiatalok, a csatárduó három meccsen 9 pontot hozott össze.

MACAVS

Fotó: Manases István

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Először is a Volán nagyon jó csapat, az egyik legjobb a ligában. Mindhárom eddigi mérkőzésünket mi uraltuk, sok helyzetet alakítottunk ki, de abban az időszakban hadilábon álltunk a góllövéssel. Ezen azóta sokat tudtunk javítani, és azt hiszem, védekezésben is nagyot fejlődtünk, annak ellenére, hogy az elmúlt két meccsünkön, az UTE és a DAB ellen kétszer annyi gólt kaptunk, mint amennyi szerintem elvárható lenne. Bízom benne, hogy ezúttal minden területen kiváló teljesítményt tudunk nyújtani, és jó meccsen nyerünk Székesfehérváron.

Fehérvár–MAC 3-4

   

A két fiatal csapat mérkőzésén mind a hét gólt légiósok lőtték. Ezúttal a MAC külföldijei voltak eredményesebbek.

Szoros mérkőzést láttak a nézők Székesfehérváron, amelyen a speciális játékokban jobb csapat nyert. A Fehérvár ugyanis öt emberelőnyéből, amelyek között volt egy 43 másodpercig tartó kettős előny is, egyet sem tudott kihasználni. A MAC sem élt a számára megadatott két emberelőnnyel, viszont az egyik létszámhátrányos szituációban betalált a fehérvári kapuba. Az EBEL-csapatot sújtó sérülések miatt továbbra is sok feljátszóval lett teljes a fehérvári keret, ez nyilván nem segítette az eredményes és hatékony játékot, viszont bizonyára hasznára vált a fiataloknak. A fővárosiak végig aktívabbak voltak, ez különösen az utolsó harmadban volt feltűnő, akkor ötször annyi lövésük találta el a kaput mint a fehérváriaknak. Negyedik nekifutásra meglett tehát a MAC első rendes játékidős győzelme, de szokás szerint most is nagyon szoros eredmény született a két újonc rangadóján.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): “Nem lehet egy rossz szavam sem a csapatomra. Játékosaim betartották a taktikai utasításokat, keményen játszottak, ám ezen az izgalmas mérkőzésen ettől függetlenül megérdemelte a három pontot a MAC. A sérülések ellenére jól tartottuk magunkat, de a vendégek állománya erősebbnek bizonyult.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): “Megint furcsán alakult, mert öt az ötben nem nagyon fért kétség ahhoz, hogy melyik csapat tudja ráerőltetni akaratát a másikra, mégsem sikerült ezt olyan fölénnyé építenünk, amely megnyugtató lett volna. Felesleges kiállítások hátráltattak bennünket, és csupán a harmadik harmadban hokiztunk úgy, ahoyg nekünk kell.”

A nyilatkozatok forrása: nso.hu.

dsc_4426

Fotó: Manases István

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Váczi, Kis-király.
Scola: 89,7% (Bors)
K
Bálizs: 83,3% (Arany G.)
Vokla, Láday, Holmberg, Becze, Shupe
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Arany M., Lengyel, Reisz, Pillók, Hamvai
2
Quinn, Pozsgai, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos
Pados, Hegyi, Tóth Gergő, Szita, Mazzag
3
Stipsicz, Mestyán, Bödök, Terbócs, Németh A.
Szabó B., Kiss, Varga B., Reiter R.
4
Tóth R., Jászai, Roczanov, Schmál, Egyed
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:22 MÚB Hayes McDonald
1-1 27:51 FHA Shupe Holmberg
2-1 29:44 FHA Holmberg Shupe Becze
2-2 31:15 MÚB McDonald Hayes
2-3 39:20 MÚB SH Saarenpaa Nagy K.
2-4 49:24 MÚB Quinn McDonald Pozsgai
3-4 56:16 FHA Holmberg Reisz Becze
18 Kapura lövések száma 39
4 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum