Melyik edző éri meg a pénzét?

   

A trénerek fizetései nem publikusak, de a többségét tudni lehet. Babcock a legdrágább, de nem biztos, hogy a legjobb.

A játékosok fizetésével ellentétben az edzők honoráriuma nem feltétlenül publikus, a CBA (kollektív szerződés) ugyanis nem teszi ezt kötelezővé az NHL-ben. Ettől függetlenül 19 edző fizetésének felhasználásával remek grafikákon tudjuk megmutatni azt, hogy az edzőkbe fektetett összeg vajon milyen arányban térül meg egy-egy franchise számára.

Azt mindenki tudja, hogy a legjobban kereső mester az a Mike Babcock, aki a nyáron tette át a székhelyét Detroitból Torontóba. Ezt az ábra is mutatja, mint ahogy azt is, hogy a második és harmadik helyen is olyan edző áll, aki első szezonját tölti új csapatánál, jelen esetben Dan Bylsma és Todd McLellan. Kijelenthetjük, hogy ez kicsit meglepő, hiszen előzetes eredmény nélkül fizetnek az edzőknek.

coach salary 1

A második grafikán az összes alapszakaszgyőzelem látható. A listát itt Joel Quenneville vezeti, ám fizetése Babcock járandóságának a felét sem közelíti. Ugyanez igaz a Hitchcock, Ruff, Sutter, Vigneault négyesre, amely több alapszakaszsikerrel bír, keresetük azonban sehol sincs a Leafs mesteréhez képest.

babcock quenneville

Sokatmondó adat, hogy az elmúlt években a pénzt két kézzel szóró és rosszabbnál rosszabb üzleteket kötő Flyers úgy adott kétmilliót Hakstolnak, hogy újoncként állt be a kispad mögé.

coach salary 2

A legtöbb alapszakaszmeccse szintén a Chicago mesterének van, majdnem 1400. Még öt edző rendelkezik több mint ezer meccsel, köztük a grafikonon nem szereplő, a fővárosiakat vezető Barry Trotznak, akinek nem publikus az éves jövedelme. Babcock ezen a listán csak nyolcadik, hiszen még Alain Vigneualt is előtte van, aki hamarosan ezredessé lép elő. A negyedik rajzon a szezonok száma látható. Ez ugye majdnem hasonló képet mutat, mint a mérkőzések számáé, nagyjából megegyezik a két grafikon.

coach salary 3

coach salary 4

Felfoghatjuk úgy is, hogy az ötödik ábrán láthatóak az igazi sikerek, az igazi ár/érték arány, hiszen itt a playoffbeli szerepléshez rendelve láthatók a bérek. E tekintetben toronymagasan vezet Babcock, ám érdemes megnézni, hogy %-os mutatóban ugyanott van, ahol Quenneville, aki több mint 50 meccsel többet tud felmutatni a playoffban, ráadásul egyelőre sokkal hatékonyabban teszi dolgát, hiszen hosszabb távon hozza ugyanazt a mérleget.

coach salary 5

Az utolsó hármas végül azt mutatja meg, hogy a franchise értékéhez képest mennyit költenek az edzőre. Ezek után pedig nem marad más, mindenki döntse el maga, hogy kit ültetne le a kispadjára és mennyiért. Vegyék figyelembe azt is, hogy  a sikerre nincs biztos recept, és mindenkit érnek kudarcok.

coach salary 6

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum