Ezzel a HSC-vel még nem találkozott a Miskolc

   

Bár az idei összesített mérleg 2-0 a Miskolc javára, aligha lesz könnyű dolga a borsodi megyeszékhely csapatának a Vákárban.

A HSC „színeváltozását” a Debrecen elleni meccs előtti beharangozóban részletesen elemeztük, ennek lényege, hogy egészen ütőképes csapat formálódik Csíkszeredában, amely bárkire veszélyes lehet. Az első 10 meccsükön két pontot szereztek, az azóta eltelt 14-en azonban 25-öt húztak be. Legutóbb ugyan meglepetésre megtorpantak a Brassó ellen, de erre részben mentség lehet, hogy az egyben román bajnoki is volt, így nem élhettek a jelentős kedvezménnyel, amely szerint 8 légióst szerepeltethetnek. Ezt a lehetőséget maximálisan ki is használja a HSC, minőségi légiósok egész sorát sikerült idén igazolni, október közepe óta bombaformában játszik az együttes. Mindebben kulcsszerepe van Artur Oktyabrjov mesternek, aki a nehéz körülmények közepette is többnyire megtalálja a módját, hogy megfelelőképpen motiválja csapatát.

A Miskolc egyrészt kedvező helyzetből várja az összecsapást, hiszen tízpontos előnyére a belső fejlődésére koncentráló MAC egy jó darabig még biztosan nem jelent közvetlen veszélyt. Másrészt azonban az elmúlt időszakban többször tapasztalható könnyelmű játék legkönnyebben éppen leginkább a jól képzett légiósaira támaszkodó HSC ellen bosszulhatja meg. A bonyodalmakat fokozza, hogy a vendégek nem számíthatnak egyik legstabilabb pontszerzőjük, Jesse Dudas játékára, aki a brassói második csapat ellen szedett össze egy végleges kiállítást, így eltiltása automatikusan életbe lépett. A HSC jelenleg a 7. helyen áll, a rájátszásért folytatott harcban döntő jelentőségű lehet, hogy mennyire sikerül javítani a hazai mérlegén, amely eddig 10 meccsből mindössze négy győzelem és 13 pont. Artur Oktyabrjovval a HSC honlapja készített hosszabb értékelő interjút, melyet mi is közöltünk már.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A Csíkszereda egyértelműen jó szélben lévő csapat. Az elmúlt másfél hónapban csak videókat láttam a mérkőzéseikről, de azokból az derült ki, hogy az edzőváltás, és a légiósok cseréje után egységesebb és kiegyensúlyozottabb lett a csíki csapat. Ez az eredményekből és a táblázaton elfoglalt helyükből is látszik, így nehéz dolgunk lesz ellenünk. Csapatként kell egységesnek lennünk, kerülnünk kell a fölösleges kiállításokat, a helyzeteinket pedig be kell lőnünk. Ez így egyszerűen hangzik, megvalósítani nem lesz könnyű, de meg kell oldanunk, és akkor sikeresek lehetünk.

MISHSC

Fotó: Bán Olivér

HSC–Miskolc 1-6

   

A csíkszeredaiak kapott gól nélkül zárták az első harmadot, ám a második játékrészben 4 gólt lőttek a Jegesmedvék.

A mérkőzés első 20 perce kiegyenlített játékot hozott, 11:11-es kapura lövési mutatót jegyeztek fel, de gól nem esett. A második harmad áthúzódó HSC-emberelőnnyel indult, amit nemhogy nem használtak ki a hazaiak, hanem a 47. másodpercben Tóth Adrián révén megszerezte a vezetést a Miskolc. A folytatásban a Jegesmedvék kihasználtak egy 5 a 4 elleni lehetőséget Booras találatával, majd Pavuk és Hajós továbbnövelte a vendégek előnyét, ezért 40 perc után Peksa helyét Ruczuj vette át a HSC kapujában. A záró játékrész 2 miskolci és egy HSC-gólt hozott, valamint 3 végleges büntetést. A 45. percben Bors fejelésért végleges kiállítást kapott, 19 másodperccel a vége előtt pedig Gecse és Sagert összeverekedtek. A Miskolc 6-1-re nyert, 14 lőtt góllal zárta kétmeccses erdélyi túráját.

A hazai oldalon elfogyott az átütőerő

   

Oktyabrjov és Mayer meglátásai a HSC–Miskolc után.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, HSC): “Jól álltunk bele a meccsbe, az első harmadban pedig irányítottunk is. A második harmadban egy pár egyéni hibából tetemes hátrányba kerültünk és fejben feladtuk a meccset. És ez számomra is egy talány. Kritikus pillanatokat élünk át és az utóbbi idő sikertelenségének az okát meg kell keressük. Csapatként kell működjünk. Reméljük megtaláljuk a megoldást. Össze kell szedjük magunkat és kell bizonyítsuk, hogy van tartásunk.”

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Az első harmadban nem sok jó mozzanatunk volt elől. Döntően a veszélyes zónán kívüli játékunk volt elfogadható. Persze nem szabad elfelejteni, hogy sokat voltunk hátrányban. Annak viszont nagyon örvendtem, hogy ezt a feladatot jól megoldottuk, hiszen a csíkszeredai csapatnak van egy pár jó előnyös játékosuk. A második harmadban a sok munka átbillent és jött egy pár olyan helyzet, amelyekkel tudtunk élni. Utána pedig a hazai oldalon elfogyott az átütőerő. Ez egy nehéz meccs volt. A 6–1 nem tartalmazza, hogy mekkora munkánk volt ebben benne. Néhány lövés nem úgy jön, akkor teljesen máshogy is alakulhatott volna. Annak örvendek, hogy a speciális játékunkkal meg tudtuk nyerni a meccset, ma épp a hátrányos játékunk volt a kulcs.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 800 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Redai, Peter.
Peksa: 85,2% (Ruczuj: 90,5%)
K
Adorján: 96,9% (Kiss)
Ozols, Bors, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
1
Sagert, Vojtkó, Tóth, Miskolczi, Booras
Salló, Bednár, Moldován, Hafizov, Farkas
2
Laczkó, Leppanen, Somogyi, Pavuk, Cseter
Kuzman, Papp, Antal Zs., Mihály, Molnár Zs.
3
Györfy, Ritó, Hajós, Galanisz, Dansereau
Orbán, Gecse, Péter R., Bíró, Rokaly
4
Popovics, Szilágyi
Otiabrev Artur, Geréb István
E
Mayer Péter, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:47 MIS SH Tóth
0-2 22:06 MIS PP Booras Dansereau
0-3 26:51 MIS Pavuk Somogyi Galanisz
0-4 39:43 MIS Hajós Sagert Galanisz
0-5 41:14 MIS Cseter Vojtkó Somogyi
0-6 44:34 MIS PP Somogyi Dansereau Booras
1-6 54:41 SCC Antal Zs. Berljov Bíró
32 Kapura lövések száma 48
56 Kiállításpercek 41

A HSC–Miskolc képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum