A magabiztosság előny és hátrány is lehet

   

A HSC Csíkszereda interjút készített vezetőedzőjével.

“Lejárt a MOL Liga alapszakaszának fele. Az eddigi tapasztalatairól faggattuk Artur Oktyabrjovot, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzőjét.

Október eleje óta vezeti a csapatot. Melyek a tapasztalatai? Mi az, amit sikerült megoldani és melyek a kihívások?

A legfontosabb talán az, hogy a fiúk el kezdtek hinni magukban ? képesek a győzelemre ?, illetve egyre magabiztosabbak. Kezdik megérteni, hogy milyen játékstílust kéne képviselni. Vagyis gyorsan kell játszani, ki kell használják az adottságaikat és nem utolsó sorban lövésekkel kell befejezni a támadásokat. A túlzott magabiztosság viszont hátrányt is jelent, hiszen a fiúk ilyenkor hajlamosak könnyelműsködni. Nem úgy állnak bele a meccsbe és ebből kifolyólag már voltak kellemetlen perceink. Ez nem megengedhető az ellenfelekkel szemben, főleg nem olyan csapatokkal szemben, mint amilyen lesz a Miskolc. Mentalitásváltás kell. Meg kell értsék a játékosok azt, hogy amennyiben nem dolgoznak továbbra is keményen, nem érjük el a rájátszást. Remélem, hogy ezt megértik, nemcsak a saját szempontjukból, hanem a szurkolókra való tekintettel is, akik egyre többen látogatnak ki a meccseinkre, ami nagyon sokat segít.

Két nagyon nehéz mérkőzés következik. Jön a címvédő, majd a formába lendülő Újpest. Hogyan készülnek a találkozókra?

Mindkét találkozón a maximumot kell nyújtani. Keményen bele kell állni az edzésekbe is, illetve a meccsbe is. Azok, akik megfelelőn készültek az edzésen, valószínű a jégen lesznek. Okosan kell játsszunk úgy a Miskolc, mint az Újpest ellen. El kell kerüljük a buta, fölösleges kiállításokat, csapat szintjén egy fegyelmezett, türelmes játékra van szükségünk. Ezek az alapelvek, ezekre kell felkészülnünk. Ha ezeket az elemeket, illetve szabályokat betartjuk, akkor bízom benne, hogy pontok szintjén is lesz látszatja.

Az év végéig nagyon nehéz mérkőzések várnak a csapatra. Valószínű sorsdöntőek is lesznek. Lehet ennyire előre gondolkodni már?

Minden mérkőzésre külön­külön készülünk, de ugyanakkor minden egyes találkozó egy újabb lehetőség arra, hogy jobbak legyünk és egy lépcsőfokkal előrébb jussunk. Ez a jégkorongban egy soha véget nem érő történet. Minden egyes alkalommal kell bizonyíts és fejlődj. Ha innen nézzük, akkor mindegy, hogy ki az ellenfél, vagy hogy épp hány meccs van hátra. Tehát ezt úgy kell felfogni, mint egy lehetőség. Úgy érzem, hogy a csapat eddig bizonyított és remélem, hogy az elkövetkezendő időszakban is olyan eredményesek tudunk lenni, mint az elmúlt két hónapban.”

Oktyabrjov

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum